Jump to content

Ton Hccnet

Members
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Maastricht
 1. Probleem opgelost: nog wat gezocht hier en daar en warempel: plantjes springen bijna de grond uit nu. Juiste vochtigheid kijkt het probleem te zijn geweest: nu in transparante plastic bekers gezaaid; liter inhoud ongeveer, de bekers waarin de supermarkt de krieltomaatjes verkoopt. Voor tweederde met een mix van stekgrond en potgrond gevuld. Zaad bedekt met halve centimeter aarde (en een beetje fijn zand). Aarde flink bevochtigd en potje afgedekt met huishoudfolie; op z'n plaats gehouden met een elastiekje. Ook selderij reageert met groot enthousiasme. De bekertjes van geperste compost droogden m.i. te snel en te sterk uit om dit zaad een reƫle kans te geven.
 2. Hartelijk dank voor de reacties. De eerste vraag: prei zes weken en de andere ruim vier weken: had gekund, maar dit is te lang leek me. Temperatuur: heb nog zo', kastje, wat primitiever en daarin is het een stuk minder warm: goed idee, probeer ik uit. Te droog: lijkt me niet onwaarschijnlijk. Zag dat de plantjes bij het tuincentrum een stuk natter staan dan de mijne: uitproberen dus. Laat de resultaten nog weten.
 3. Wie weer raad? In mijn nieuw gebouwde kiemkast (60 cm Tl lampen + temperatuurschakelaar) doen de paprika's, pepers, pompoenen, tomaten en een paar koolsoorten het prima en deze drie doen het niet. Steeds stekgrond gebruikt, naar mijn weten voldoende vochtig gehouden (potjes drogen snel uit in de verwarmde kast), 15 u/dag licht, temperatuur bij licht ongeveer 23C en 's nachts 20C. Alvast dank. Ton
×
×
 • Create New...