Jump to content

JorisJacobs

Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Tilburg
 1. @Itoero: Ik ben met deze firma in contact gekomen en (ook al is er een kans dat ze wegvliegen aangezien dit alleen voor in de kas is ) en de sluipwespen geprobeerd. Het duurt 2 weken, maar dan begint het wel enigszins te werken ( mag ook wel voor 60 euro ) . echter zijn we nu weer 2 weken verder en zie je het effect al snel weer afnemen.
 2. Ik heb bij de Hornbach nogmaals geinformeerd. Nu met de vraag naar insectenhotels om zo natuurlijk te bestrijden. Zij kwamen met het idee om azijn te mengen met water. Hierdoor gaat de luis weg en blijft de vrucht eetbaar. Ik heb ook gehoord van knoflook te planten naast de bomen. De bomen zouden dit opnemen waardoor de luis de boom niet meer lekker vindt. Iemand ervaring? Heb ooit al eens pillen begraven naast de bomen, maar deze werkten ook niet.
 3. Help!! Ik heb al enkele jaren 5 appelbomen in leivorm staan. Na circa 6 maanden begon 1 van de bomen allemaal witte pluis te vertonen. Ik ben uit gaan zoeken wat het was en heb bij verschillende winkels geïnformeerd wat hier tegen te doen. Steeds maar allerlei middelen er in gespoten ( niet schadelijke ) maar nies hielp. Nu ben ik 3 a 4 x in de week aan het spuiten met groene zeep en spiritus, maar alle 5 de bommen zitten helemaal vol. Gevolg is dat ik bijna geen appels meer heb, alles wit ziet van de wollige afzet van de luis en de bomen helemaal vol zitten met kankergezwellen van waar de luis zit of heeft gezeten. ( Laat staan hoe ongezellig het zit in de loungeset welke hier tegen aan staat ) Iemand nog oplossingen?
×
×
 • Create New...