Ga naar inhoud

JR van Mossel

Members
  • Aantal items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    stadskanaal
  1. Hallo allemaal, Ik heb ALLE vragen en antwoorden over venkel doorgelezen, maar nu weet ik nog steeds niet goed het verschil tussen de knol en de kruid variant. Die bij mij staat is duidelijk het kruid en is inmiddels zo'n 10 jr.oud en 2mtr hoog en bronskleur, volgens mij kan je het blad ook gebruiken in van alles, sla-vlees -groente en thee, Maar ik gebruik het meestal tussen de bloemen op vaas Alleen hij heeft GEEN knol, en als je googelt krijg je de knol te zien en deze heeft geen knol, maar een pinwortel. Maar gaande weg bij alle vragen door zien kwam ik er achter dat ik de kruidvariant heb. Is de knol dan een groente of ook een kruid? Of als je de knol laat groeien komt er dan hetzelfde loof aan? en is dat dan hetzelfde als bij de kruidvariant? Op de foto ziet ie er armetieriger uit als in het echt en ik heb er een 2de foto bij gedaan van een jonkie die dit jaar spontaan op kwam. Vriendelijke groet, Jeanré
  2. Goedemiddag allemaal, Even voorstellen , ik ben Jeannette en deze site trok mijn aandacht allemaal ,tuinliefhebbers, met respect voor elkaar of je nu ervaren bent of beginneling . Ik woon in het noorden van het land en kom van origine van de Veluwe da's heeel andere grond! Sinds 4 jaar eindelijk weer in de tuin! Vanwege zeer ernstig COPD kon ik niet meer in de tuin werken, en iedere tuinliefhebber weet hoe dat voelt. Maar na een ingreep met ventieltjes kan ik weer voorzichtig [met zuurstof] in de tuin!! Ik ben nog niet aan foto's toe, maar dat komt nog wel. Ik heb wel een vraag waar ik nog geen antwoord op heb, wellicht kan ik die hier vinden?! Vorig jaar had ik 4 vrucht boompjes online gekocht, maar nu zat er in 1 appelbloesemluis helemaal vol, ik las dat het dan ook in de wortel zit en dus heb ik 'm weggedaan, Maar kan ik die aarde dan nog wel gebruiken of moet die afgevoerd? vriendelijke groet en b.v.d. Jeannette
×
×
  • Nieuwe aanmaken...