Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hallo allemaal,

 

Ik heb met Pinksteren een Bleue de Belgique (pruim) geplant en toen zaten er al (zeer groene) vruchten aan.

In de loop van de afgelopen maanden zijn die langzaam maar zeker blauw/paars gaan kleuren.

Maar wanneer moet ik ze plukken? of is dat een kwestie van gewoon maar proberen?

 

groeten,

Kees

Posted

Voor pruimen algemeen:

Ik denk dat je kunt voelen als ze rijp zijn. Dan voelen ze zacht als je er voorzichtig in knijpt. Ze smaken dan zoet en sappig (en niet meer hard en wat zuur). Tegen dat de vogels en wespen er aan gaan zitten, wordt het een wedren wie de oogst krijgt M.a.w. ook dat geeft aan dat er geplukt kan worden! Meestal zijn niet alle pruimen tegelijk rijp, maar rijpen alle pruimen wel binnen 1 a 2 weken af....dus vaak meerdere keren de rijpe wegplukken.

Heb je hier wat aan?

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Posted

Bleue de Belgique is nogal lastig wat dat betreft: de pruimen kleuren al vrij snel donkerblauw en lijken dan rijp te zijn, terwijl ze van binnen nog hard en zuur zijn.

 

Als je voorzichtig knijpt, moet de pruim een beetje ingedrukt kunnen worden. Pas dan is de pruim rijp voor consumptie.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...