Kvdb3700 Geplaatst: 6 april 2014 Geplaatst: 6 april 2014 Dag allemaal,zoals jullie zien zijn men plantjes al tamelijk gegroeid sinds mijn laatste post.Alles staat in 1 bak zodat ik alle plantjes in 1 keer via onder kan bewateren.Ik zou nu chilli focus willen gebruiken, om mijn pepers en paprika's een boost te kunnen geven.Maar zou dit kwaad kunnen voor mijn tomaten en "ahem" bloemen? Quote
henkg Geplaatst: 6 april 2014 Geplaatst: 6 april 2014 Gezien de grootte (de kleinte?) lijkt me nog te vroeg om bij te gaan mesten, pepers of wat dan ook. Ze kunnen nog wel even toe met de aanwezige mest in de zaaigrond. Voor tomaten en paprika zou mest voor pepers ook geschikt kunnen zijn.Misschien dat Stan, onze peper-expert, een beter advies heeft ... Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
Kvdb3700 Geplaatst: 6 april 2014 Auteur Geplaatst: 6 april 2014 Dan wacht ik nog wel even.wanneer zou ik dan kunnen bemesten? half mei wanneer ze buiten gaan staan?en best de bloemen apart zetten ? Quote
weknow Geplaatst: 6 april 2014 Geplaatst: 6 april 2014 wanneer zou ik dan kunnen bemesten? Ik denk....als ze 5 a 6 weken in dezelfde potgrond staan. Bij zaai- en stekgrond na een 4 weken..... Maar het ligt ook wel wat aan de grootte van de pot in relatie tot de plantgrootte. Je kunt het ook wel zien! Als groei stilstaat of plantjes beginnen wat na te laten. Geef eerst eens een kleinere dosis en kijk hoe ze reageren binnen 2 dagen... als het werkt, bemest je verder volgens aangegeven dosering. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
Itoero Geplaatst: 6 april 2014 Geplaatst: 6 april 2014 Pepers en tomaten hebben +/- dezelfde bemesting nodig, dus je kan ze allebei chilli focus geven.Mijn pepers stonden 2,5 maand in dezelfde potgrond(in p9 potjes) en ze bleven groeien.Bij de meeste potgrond staan er richtlijnen over op de verpakking. Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!
Stan Geplaatst: 6 april 2014 Geplaatst: 6 april 2014 onze peper-expert net iets te veel eer Henk. ik weet er best wat vanaf maar expert hoop ik nog te gaan worden(moet goed komen met mijn dikke 75 tot 80 soorten Capsicum dit jaar ) Zoals Itoero al aan heeft gegeven mag je de chilli focus ook aan je tomaten geven(is ook een nachtschade). De paprika's in het Engels is sweet peppers zijn net als elke peper van de soort Capsicum en mogen dus zeer zeker je chilli focus. En zo ook tomatenvoeding en of orchideeënvoeding is veel in gebruik bij pepers e.d. ook het ontzuren en Ec/PH waarden is daar niet vreemd. Deze woden vaak gebruikt tot net na de bloei en vrucht vorming. De meningen over wanner je gaat voeden lopen sterk uit een van gelijk na het kiemen tot na 6 tot 8 weken. Zelf geef ik de eerste 8 tot 10 weken enkel wat hormoonwater zie : bemesten-met-de-wilg-t12503.html . E.e.a. zal ook sterk afhangen van of je binnen/in de kas of buiten gaat telen ? Bij de buitenteelt heb je n.l. al minder invloed op de voeding en zou ik de dure chilli focus dan niet geven maar eerder iets van koemest korrels/poeder. Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
Victorus Geplaatst: 7 april 2014 Geplaatst: 7 april 2014 De N-P-K-Mg waarde van Chilifocus is 2,98-0,4-3,6-0,57. Daarnaast zit in chilifocus nog heel kleine hoeveelheden van andere zouten. Een doorsnee tomatenmest heeft een N-P-K-Mg waarde van bijvoorbeeld 16-6-16-2. Als je ongeveer 5 maal de dosering chilifocus aan tomaten geeft zit je ongeveer goed maar kom je nog een factor 3 aan P (fosfor) tekort. Mijn conclusie is dus om niet de chilifocus aan tomaten te verspillen. Chilifocus is daar te duur voor. Koop gewoon een pak tomatenmest, dat is goedkoper en zal denk ik betere resultaten geven. Als je een organische tomatenmest koopt waar bijvoorbeeld zeewier bij gemengd is zullen de tomaten ook voldoende van de andere sporenelementen binnenkrijgen. Quote
weknow Geplaatst: 7 april 2014 Geplaatst: 7 april 2014 Een doorsnee tomatenmest heeft een N-P-K-Mg waarde van bijvoorbeeld 16-6-16-2. Voor de opgroeifase kan dit. Voor vruchtzetting is meer K nodig en mag N omlaag. M.a.w. staar je niet blind op die waarden!!! Deze "tomatenmest" is echt niet het perfecte en ideale!Kijk bijvoorbeeld eens naar de vloeibare mest voor balkonplanten. Soortgelijke verhouding! Evenals koemestkorrels e.d.Voor teelt in potten is bijvoeden belangrijk, maar er is veel geschikts op de markt. Ook veel goedkoper. Het gaat echt niet om de alchemie van het perfecte meststofje met de zogenaamd perfecte verhouding om een goede oogst te krijgen. In de grond is het allemaal niet zo kritisch en precies. Koemestkorrels + wat extra kalium is uitstekend! Goede compost is een prima basis. De kunst van reclame is om je te doen geloven dat je iets nodig hebt om perfecte resultaten te krijgen.... Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
Itoero Geplaatst: 7 april 2014 Geplaatst: 7 april 2014 Ik dacht dat de meeste tomaten/pepers-meststoffen eerder iets van een npk 2-1-4 hadden? De npk van een meststof is nogal relatief.Stoffen die organisch gebonden zijn, zijn meestal minder snel opneembaar voor de plant dan stoffen die anorganisch gebonden zijn. Bij organische bemesting moeten eerst organische verbindingen worden afgebroken voor dat de voeding opneembaar is voor planten.En in 100% organische bemesting is er ook een verschil in de snelheid waarin organische verbindingen worden afgebroken.Daardoor zegt een npk niet alles over de werking van een meststof.Zeker bij commerciele meststoffen waarin ze organische en anorganische meststoffen mengen. Het is zo dat in Amerika fabrikanten de direct opneembare npk moeten vermelden en in Europa de totale npk. (al is dat niet in elke staat zo)Zo vind je op http://www.neptunesharvest.com/ visemulsie met npk 2-3-1, terwijl visemulsie in Europa typisch een npk van 5-2-2 heeft. Sommige meststoffen beweren zeewier te bevatten voor de extra sporenelementen/mineralen.Zeewier wordt in zee gevormd en bevat daardoor inderdaad veel mineralen. Deze zijn echter covalent gebonden en kunnen door bacterien niet worden afgebroken om opneembaar te zijn voor planten.Het gebruik van zeewier voor de mineralen is dus een fabeltje. Zeewier geeft wel groei en stresshormonen. Sorry als ik hier te diep op inga, het is sterker dan mezelf Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.