Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Stikstof en andere toevoegingen


Billie

Recommended Posts

Hey Iedereen,

 

In Paul Stamets's boek had ik gelezen over verrijkte stro en hout zaagsel. Hier doen ze toevoegingen van kalk om zowel de pH te verlagen en voor de mineralen welke de (goeie) bacteriegroei bevorderd. Ook zie ik recepten waar bepaalde stikstofrijke grondstoffen (zoals katoenzaad hulzen, alfalfa en dergelijke) toegevoegd worden. Nu ben ik, vanwege de A+B voeding die ik maak, in het bezit van YaraLiva Calcinit. Dit is een kalksalpeter welke dus een mooie verhouding kalk en stikstof bevat... Heeft er hier al iemand geëxperimenteerd met zulke toevoegingen aan stro voor een betere opbrengst?

 

Ook heb ik vandaag (zie ander draadje) mijn bestelling van Mycobois aangekregen en hierin zat buiten de pluggen voor het fluweelpootje en dennenzwavelkop ook nog 1L strobroed van de Stropharia Rugoso-annulata. Deze heb ik gemengd met een mengeling van 1/3 gehakselde hennepvezel en 2/3 stro welke ik van de dierenwinkel heb voor het konijnenhok. De mengeling heb ik uiteraard eerst een half uur gepasteuriseerd en laten afkoelen voor ik het broed hier aan toegevoegd heb. De hennepvezel bevat een hoog percentage proteïnen en zou dus een goeie voedingsbodem moeten zijn voor het mycelium...

 

Uiteraard hou ik jullie van deze vooruitgang op de hoogte

 

Groetjes Tom

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Beide Billie. Goede kwaliteit(versheid en krachtig) van het mycelium is heel erg belangrijk maar ook het ondersteunen(extra voeding(suikers) e.d. als de hennepvezel)) bij de groei is belangrijk.

 

Kalk heb ik een tijd wel gegeven maar gezien ik weinig in productie zet(alles gaat mee naar workshops(of ruil ik ) gebruik ik het op het moment geheel niet. Ik wil al een jaar of 3 eens wat gedroogde boleten met waterstofperoxide gaan proberen te telen maar het komt er niet van .

 

Ik ga je dus met groot plezier volgen .

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...