Geplaatst: 25 mei 201114 j Help, de raapstelen schieten door. Kan ik de groente nog eten ? Ik had gelezen dat raapstelen eigenlijk het jonge loof is van koolrapen en die vind ik ook lekker. Kan een uitgeschoten raapsteel nog wel een knol gaan vormen ?
Geplaatst: 25 mei 201114 j Raapstelen is eigenlijk een vroeg voorjaars gewas,en in het najaar kan je het zaaien. Ik zeg altijd het is met spinazie een 15 graden teelt. Als het warmer word schiet het zo door. Je kan er nog wel wat fris blad van snijden ,en klaarmaken,en verder zullen er wel knolletjes onder komen ,maar of die te eten zijn weet ik niet,ze worden gauw voos ,en wormen stekkig. Gr JohanL
Geplaatst: 25 mei 201114 j Na doorschieten komen er geen knolletjes meer onder. Na het zaad maken gaat een plant (over het algemeen) dood. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 25 mei 201114 j Ja, of de zaadjes vangen zodat je volgend jaar gratis raapstelen hebt Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 25 mei 201114 j Ik heb nog wel een half zakje over van dit jaar, tsjonge, wat doet dat spul het goed.Maar vooruit, eerst zaadjes vangen, dan spitten
Geplaatst: 25 mei 201114 j Auteur Goed idee Jorieke,Zaadjes oogsten en volgend er sneller bij zijn. remco
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.