Jump to content

woldistel

Members
 • Posts

  466
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Drenthe
 • Hobbies
  Moestuinieren, textiele werkvormen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bij spectrografie denk ik vooral aan sterrenkunde en de splitsing van licht. En met ppm kun je ook een heleboel kanten op Dit lijkt me bovendien thuis niet zo gemakkelijk te doen, ook als er misschien chromatografie bedoeld wordt.
 2. woldistel

  Pepers 2023

  @Lia56 Zou kunnen, maar staan al sinds 4 januari. De rest van de baccatums en chinenses in dezelfde zaai zijn al aan hun echte bladparen begonnen. Van de Aji delight snap ik het wel; dat zakje is al een paar jaar oud en heeft niet altijd koel gestaan. Maar de Lemon Drop is nieuw. Ze liggen nu knus ter deno achter de modem 😃
 3. Ik heb dit echt -tig keer doorgelezen en snap er niks van. Niettemin vind ik de subjectieve Scoville schaal erg handig om subjectief te bepalen of ik een peper wil gaan kweken. En nu weer terug naar de zal-nooit-door-mij-gekweekt-worden-maar-wel-interessante Carolina reaper challenge!
 4. Lemon drop en Aji delight in een deno zakje gestopt, want die hebben in de voorzaai op warmte nog steeds geen zin. Ook Fish en Big bomb erbij gedaan want die heb ik bij het eerder zaaien per ongeluk bij elkaar gegooid (2 van elk) en toen weer uit elkaar gehaald. Maar ik heb in elk vakje nu 1 zaailing. Dus wat is welke geworden????? Toch dezelfde of 1 van elk? Opnieuw!
 5. @Lia56 Vòòr ik het in de fik zou steken zou ik eerst even kijken welke eetbare paddenstoelen op hazelaar willen groeien. Je heb lekker dikke stammen.
 6. woldistel

  Pepers 2023

  Ha, snap ik best hoor @Mellie. Van mijn eerste bakje zijn er van de twaalf soorten twee nog niet opgekomen. De Aji delight en Lemon drop hebben beide geen zin. Dus die ga ik maar eens deno doen. De vroegste zijn inmiddels aan hun eerste echte bladparen begonnen.
 7. Misschien kun je hier iets mee. (Ik kan ze zelf verder nergens vinden, maar als ik wat had, kon je wat krijgen.) Ik dacht dat jij van deze soort altijd doorkweekte van eigen oogst. Heb je niet toevallig een ongekookte portie in de diepvries liggen? Had ik wel van diverse soorten, totaal vergeten 😄
 8. Valt mee hoor. Veel zwangere ooien worden nu op stal gezet tot ze gaan lammeren. Om oververhitting te voorkomen en vanwege de hygiëne worden ze vooraf geschoren.
 9. Als je genoeg organisch materiaal toevoegd komen er vanzelf wormen (als er afwateringsgaten in je emmer zitten, hoewel ik wormen ook wel eens heb zien klimmen). Bacterieën en schimmels zitten overal al in, aan en op, dus daar hoef je niks aan te doen. Ik denk dat je aardappelkweek in emmers kunt vergelijken met huiskamerplanten. Naar behoefte moet je wateren en voeden en dergelijke en als de grond uitgeput is, kun je het kwijt op de composthoop.
 10. Ja, dat is inderdaad de vraag. Daikon is normaal een radijs die toch al wat meer tijd nodig heeft om tot knolvorming over te gaan. Bovendien maakt het veel meer loof voor er een knol ontstaat. Ik zie duidelijk verschil tussen zomer/herfstradijzen zoals daikon en de frisse knapperige knolletjes die we in het vroege voorjaar kweken. Ander zijdelings voorbeeld: ik heb nu erwtenscheuten gekweekt van erwtjes die bedoeld zijn als droogerwt. Kun je 1 keer oogsten met voldoende blad, de tweede snee bestaat vooral uit grijpertjes (de kruldingetjes waarmee erwtjes zich vastgrijpen om te klimmen). Ik heb ook een bladerwtvariant Usui, die maakt vooral veel bredere blaadjes. De peulen en erwten die er later uit voortkomen zijn hard en niet zoet. De nadruk ligt duidelijk op de bladoogst. Dus misschien kun je nu alvast wat daikon zaaien en ondertussen ook kijken waar je wat normale radijs kunt kopen.
 11. @Frans van wat ik zo op google vind, hebben de Nightshade tomaten in ieder geval veel zon nodig om zo donker te worden. Wel een heel mooi tomaatje! Met een oranje sterretje 🤩
 12. Ik denk kluifzwam, waarschijnlijk Helvella crispa.
 13. Goed zelfcadeautje gekozen!
×
×
 • Create New...