gerbiepiep Geplaatst: 4 september 2016 Geplaatst: 4 september 2016 Goedendag Ik zit met een groot gros Cayenne pepers welke ik voor een langere termijn zou willen bewaren.Ik zou er eigenlijk mee willen doen tot de oogst van volgend jaar zeg maar. Na googelen kom je een aantal mogelijkheden tegen om te bewaren. Waar van onder andere: Drogen in de oven / Decoratief aan een draadje hangen, en het invriezen van de pepers. Wat is nou de beste manier? - Drogen in de oven duurt zeker een uur of 7 of langer, op ongeveer 80/90 graden.- Decoratief ophangen ziet er ongetwijfeld leuk uit, maar kans op schimmel is aanwezig, vochtigheid in huis schijnt van belang te wezen, iets wat hier vrij hoog legt, zeker in nattere maanden en winter maanden.Daarnaast lijkt het mij minder om de pepers aan stof en andere ''vuiligheid'' bloot te stellen.- Invriezen van de pepers schijnen ze slap en of snotterig van te worden, wat zijn hier de nou de ervaringen van mede forum posters van?
Erny Geplaatst: 4 september 2016 Geplaatst: 4 september 2016 De mede forumleden geven hun mening onder andere in deze al bestaande topics over dat onderwerp: pikante-pepers-bewaren-inmaken-t3297.html bewaren-van-rijpe-pepertjes-t20946.html rode-pepers-bewaren-t11047.html pepper-flakes-maken-hoe-doen-jullie-dat-t6772.html wat-doe-ik-met-al-die-pepers-t11049.html#p172843 Misschien kun je je in één van deze topics aansluiten met je vraag? Dat houdt het forum weer een beetje overzichtelijker.
Jorieke123 Geplaatst: 4 september 2016 Geplaatst: 4 september 2016 Ik doe dit nieuwe topic op slot, je kunt veel info vinden in de oudere topics die Erny noemt. Daar kan je eventueel ook nog nieuwe vragen kwijt. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten