Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Vandaag ben ik begonnen met het serieus oogsten van mijn aalbesjes. Ik heb 3 struiken met witte aalbessen, die inderdaad minder last hebben van vogelvraat dan de rode. Samen met frambozen maak ik er gelei van, gelei alleen van witte bes vind ik nogal lelijk van kleur, en het oog wil ook wat. Vorig jaar heb ik met de bessen en ananas samen een jam gemaakt. Dat was wel weer erg pitterig..

Wie heeft er nog een lekker -inmaak of b.v. bak- recept met de witten bessen? Ik heb er namelijk nogal veel...dit is een kwart van één van de struiken...

673zwk80901371156433.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

ik maak hier een sausje mee voor over rode bieten. Meng het sap van 1 appelsien met geplette besjes (250gr ofzo). Kook dit op een zacht vuurtje en giet daarna over de bietjes.

Geplaatst:

Bart, lijkt me lekker en ik begin net de bieten te oogsten. Eet je dat koud of warm?

Hans: inderdaad, ik heb al zoveel drank..b.v. de morellenboom rijpt af en ik heb nog de morellen op eau de vie van vorig jaar, ik kom er gewoon niet aan toe, ik heb de schijn tegen, ik weet het, maar ik heb niet echt een "drankcultuur".

Het is net zoals jam maken, alles voor een ander..( en met liefde)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Bart, lijkt me lekker en ik begin net de bieten te oogsten. Eet je dat koud of warm?

 

Warm, gewoon over de warme (gestoofde) bietjes gieten en opdienen. Het verzacht de smaak van bietjes nogal en geeft er ook een friszure toets aan.

Geplaatst:
Bart, lijkt me lekker en ik begin net de bieten te oogsten. Eet je dat koud of warm?

 

Warm, gewoon over de warme (gestoofde) bietjes gieten en opdienen. Het verzacht de smaak van bietjes nogal en geeft er ook een friszure toets aan.

 

FF om zeker te weten, met pitjes en al of zeef je het?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Bart, lijkt me lekker en ik begin net de bieten te oogsten. Eet je dat koud of warm?

 

Warm, gewoon over de warme (gestoofde) bietjes gieten en opdienen. Het verzacht de smaak van bietjes nogal en geeft er ook een friszure toets aan.

 

FF om zeker te weten, met pitjes en al of zeef je het?

 

Ik zeef het niet, maar dat is natuurlijk eigen keuze. Ik vind niet dat je die pitjes proeft, en zeven is me te veel werk

Geplaatst:

Goed idee, de aardse smaak van bietjes gaat erg goed met een fris zuurtje, ga ik proberen!

Even a broken clock is right twice a day

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...