Jump to content

bartp

Members
 • Posts

  158
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Wilsele (Leuven)
 1. Ik heb al jaren munt in een betonnen bloembak (open onderaan, 40 cm hoog). Deze staat naast het gazon en nu merk ik sinds vorig jaar dat er munt begint te groeien in het gazon, dus hij ontsnapt wel degelijk verticaal
 2. Ik denk dat je inderdaad wat meer geduld moet hebben . Hier groeit alles ook vrij traag. Een beetje regen zou helpen de boel wat sneller te laten groeien. Mijn sluimererwten bijvoorbeeld zijn begin maart gezaaid en nu nog maar 10 cm groot... In de vroege lente is de groei eigenlijk altijd vrij traag. In mei/juni groeit alles veel sneller. Je kan natuurlijk nog steeds met oude verteerde paardenmest bemesten bij de gulzige planten (zoals de aardappels en kolen) door gewoon een dun laagje bovenop te leggen. Wel zorgen dat dit goed verteerde mest is en zeker geen verse. Je kan ook laagjes verse mest mee composteren, dat versneld het composteringsproces en zorgt voor meer voedzame compost. Dat is natuurlijk pas een oplossing voor bemesting volgend jaar.
 3. Ik zou rustig beginnen omspitten. Als je een stukje gedaan hebt kan je daar je huidige plantjes al in zetten, en dan kan je verder spitten zonder je te veel te moeten haasten. Compost is zeker een goed idee, maar kan je ook na het planten doen, gewoon dun laagje op de huidige grond.
 4. Bij mij is mirabelle de nancy ook steeds de enige zonder aantasting van pruimenmot.
 5. Ik wil ook wel mee doen als dat nog kan
 6. Net pluksla en rucola in de serre gezaaid. Zondag heb ik de paprika's en pepers gezaaid.
 7. Ik heb dat met 2 pruimen van een gerespecteerde boomkweker.
 8. bartp

  Opstarten Kas

  Compost zou ik gewoon een laagje bovenop leggen. De bodemorganismen werken dit wel in. Bij mest inderdaad kijken naar de behoeften van je planten.
 9. Bij mij worden ze allemaal rimpelig maar wel zonder bruine plekken. Ook de groene paprika's. Ik vermoed door te weinig water, ik ben net terug van vakantie dus de planten hebben 3 weken heel weinig water gekregen. Hopelijk herstelt het zich met extra water geven.
 10. In de natuur worden de plantjes ook nat. Behalve voor de tomaten kan dat echt geen kwaad. Merels eten ook niet van courgettes en pompoenen maar van de insecten die ze er tussen vinden. Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
 11. Je kan beter na het zaaien water geven. Niet echt voor het vocht maar om de grond mooi te laten sluiten. Bij droogte kan je voor het zaaien eerst water in de zaaigeul gieten en daarna zaaien. Dan terug water geven om grond te doen aansluiten.
 12. Tja heeft nog niet gevroren natuurlijk. Mijn boerenkool zit er ook vol mee. Hopelijk betert het met de komende vorst
 13. Ik heb ook een roodschillige met wat minder grillige vormen. Deze komt niet boven de 2.5 meter.
 14. Tomaat-paprikasaus met courgetteslierten ipv pasta. Alles uet.
×
×
 • Create New...