Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Gevraagd: recepten met witte aalbessen


appelvrouw

Recommended Posts

Vandaag ben ik begonnen met het serieus oogsten van mijn aalbesjes. Ik heb 3 struiken met witte aalbessen, die inderdaad minder last hebben van vogelvraat dan de rode. Samen met frambozen maak ik er gelei van, gelei alleen van witte bes vind ik nogal lelijk van kleur, en het oog wil ook wat. Vorig jaar heb ik met de bessen en ananas samen een jam gemaakt. Dat was wel weer erg pitterig..

Wie heeft er nog een lekker -inmaak of b.v. bak- recept met de witten bessen? Ik heb er namelijk nogal veel...dit is een kwart van één van de struiken...

673zwk80901371156433.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Bart, lijkt me lekker en ik begin net de bieten te oogsten. Eet je dat koud of warm?

Hans: inderdaad, ik heb al zoveel drank..b.v. de morellenboom rijpt af en ik heb nog de morellen op eau de vie van vorig jaar, ik kom er gewoon niet aan toe, ik heb de schijn tegen, ik weet het, maar ik heb niet echt een "drankcultuur".

Het is net zoals jam maken, alles voor een ander..( en met liefde)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Bart, lijkt me lekker en ik begin net de bieten te oogsten. Eet je dat koud of warm?

 

Warm, gewoon over de warme (gestoofde) bietjes gieten en opdienen. Het verzacht de smaak van bietjes nogal en geeft er ook een friszure toets aan.

Link to comment
Share on other sites

Bart, lijkt me lekker en ik begin net de bieten te oogsten. Eet je dat koud of warm?

 

Warm, gewoon over de warme (gestoofde) bietjes gieten en opdienen. Het verzacht de smaak van bietjes nogal en geeft er ook een friszure toets aan.

 

FF om zeker te weten, met pitjes en al of zeef je het?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Bart, lijkt me lekker en ik begin net de bieten te oogsten. Eet je dat koud of warm?

 

Warm, gewoon over de warme (gestoofde) bietjes gieten en opdienen. Het verzacht de smaak van bietjes nogal en geeft er ook een friszure toets aan.

 

FF om zeker te weten, met pitjes en al of zeef je het?

 

Ik zeef het niet, maar dat is natuurlijk eigen keuze. Ik vind niet dat je die pitjes proeft, en zeven is me te veel werk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...