Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Wij hebben 2 fokberen lopen, die allebei weg mogen omdat we van de ene beer een stel dochters houden en van de andere beer een zoon.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

George, geboren in januari 2016. €150,-

 

Zijn vader is een Duroc X Bonte Bentheimer, en zijn moeder een Kunekune. We hebben toen expres voor een wat kleinere kruising gekozen zodat deze beer niet zo enorm groot zou worden en dus ten op zichte van de zeugen ook een goede partij is.

 

Hij is hier geboren, en aan van alles gewend. Hij loopt achter schrikdraad en wroet weinig. Hij eet vooral veel ruwvoer en groente en fruit, en springt zo in de veewagen als we hem bijvoorbeeld in een ander veld willen zetten of willen verhuizen naar een zeug.

 

Hij heeft zelf geen lelletjes (die van de Kunekune-kant komen) maar zijn biggen nog wel af en toe.

 

IMG819333881582487683.JPG

IMG922126891569653491.JPG

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mooie Husumer fokbeer van bijna 3 jaar oud. Hij heeft hier al heel wat biggen verwekt. €200,-

 

Hij loopt achter schrikdraad en wroet wat meer dan onze andere beer. Hij eet vooral veel ruwvoer en groente en fruit, en springt zo in de veewagen als we hem bijvoorbeeld in een ander veld willen zetten of willen verhuizen naar een zeug.

 

IMG687936411582487552.JPG

IMG710259291582487574.JPG

  • 2 weeks later...
  • 2 maanden later ...
Geplaatst:

Ja, we gaan er vanuit dat dit vlees flink gaat 'geuren' (meuren... ;) ) zodra je het verhit. Een paar jaar geleden hebben we heerlijke gedroogde worsten laten maken door onze slager en dat gaan we nu dus weer laten doen :thumbup: Dus geen verhitting bij het maken van de worsten, en ook niet bij het eten er van. 

Geplaatst:

Ik hoorde een keer op tv een slager vertellen beren komen er hier niet in, dan stinkt de hele tent en verkoop ik niks meer. Vandaar de vraag. Hoe lang van te vroen zou je ze  moeten castreren wil het niet stinken? Of heeft dat enkel het gewenste effect (pre-)adolescentie?

https://www.chillipepers.nl

Home of the Turbo.

De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.

 

Geplaatst:

Er zijn wat Amerikanen (op een Facebookgroep genaamd 'Pastured Pigs') die een volwassen beer hebben gecastreerd en dan maanden later hebben laten slachten. Ik weet niet hoeveel maanden, en wat voor een gedoe dat moet zijn geweest. 

 

Biggetjes laten wij op 1 week oud castreren. In supermarkten tref je nu regelmatig berenvlees aan, hoor ik van een paar van mijn klanten. Dit omdat er is gestopt met castreren. Het betreft maar een bepaald % van de jonge slachtdieren die ook echt stinken. Maar je zult er maar net 1 in de pan gooien ;) 

 

Deze kerels uit dit topic moesten eerst nieuwe biggen verwekken :) dus daar was castreren geen optie. 

Geplaatst:

Mmmmm. Droge worst!

Die is echt lekker. Stiekem zelfs lekkerder van de beer, want minder vet en daarmee smaakvoller ook - vonden wij dan.

Ben even aan t denken hoe die beer van toen ook alweer heette. Broer van George, toch?

Anyways, wij gaan tzt zeker wat droge worsten bestellen!

  • Like 1

wees bevriend met kleine dingen

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...