Jump to content

donaldk

Members
 • Content Count

  433
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nederland

Recent Profile Visitors

182 profile views
 1. Bij mij gingen ze daarna wel vlekken, schimmelen.
 2. Oude centrifuges worden schaars en staande wasmachines hebben we eigenlijk al vele decennia niet meer in Nederland. Dus je hebt iets anders bedacht. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Zorg wel voor een verenafvoer, is wat ik leerde van de vele uren youtube die ik vroeger keek. En voor echt verenvrij koop 'duck wax' en begin alvast met grove ijsklonten maken voor ijswater dompelbad om was te doen stollen, dit pel je dan af en dan trek je de rest van de veren mee. De was zou herbruikbaar zijn.
 3. https://www.lidl.nl/nl/p/keuken/droogautomaat/p38764 5 laags voedsel droger voor vier tientjes vanaf vandaag bij de Lidl. Temperatuur instelbaar, maar hoe laag hij gaat staat er niet bij, op plaatje geeft lcd 70 graden aan.
 4. Wederom 3 zakjes potgrond verwerkt. Staan nu 71 potjes, zelfs van slechts 6L, en 7,3l, want anders heb ik zeker niet genoeg potjes, met grond/kokos/perlite buiten. In kasje staan er al 15 met een plantje erin.
 5. Ik kom altijd potten/bakken tekort, @Mellie. Ik heb vorig jaar alle oude aardbeien en nog zo wat geruimd, zo twintig/dertig kleine potten leeg. Deel was te ver heen dus moesten in de plastic container. 75, dan heb je een flinke buitenruimte. Frambozen zijn door werkzaamheden in de grond meer gesplitst en verspreid, dus ik heb dit jaar wat extra struiken, maar hier loopt alweer op zijn eind. Wij konden het met zijn, tweeen niet weg eten op het hoogte punt. Ik heb dus slechts één mij onbekende soort. Nadeel is altijd dat je meer nieuwe groei hebt dan producerende plant;-). Ik had dus ook een handje vol stukjes wortel met steeltje, twee hebben het overleeft, maar die doen niet veel in hun potten.
 6. https://www.cityplants.nl/pp-pot-rond-10-ltr-27-o Zijn die werkelijk 10L? Als ze van Kreuwe zijn, KC 27,dan waren ze vroeger 9,1 en nu 9,4 liter volgens de website van Kreuwel Plastics. 85 cent lijkt mij niet duur voor kleine aantallen.
 7. donaldk

  Hallo

  Was Jack Daniels, is alleen wat langer geleden dan mij voor ogen stond. Uh ik ben heeeeel ver ver weg van wedstrijd niveau, lol: http://www.bbqforum.nl/forum/showthread.php?16392-Het-Kookvuur-voorbereiding-op-de-Jack&p=255600&viewfull=1#post255600
 8. donaldk

  Hallo

  Dan was het de Jack Daniels Invitational. Er zijn inderdaad ook aan deze kant van de plas WK's gehouden, las er wel eens over als ik op bbqforum kwam, maar daar kom ik eigenlijk al een aantal jaren niet meer. Hoogstens een keer per jaar als ik iets wil opzoeken of aan het googlen ben. Hoe heet die andere club/concurerende wedstrijd circuit ook al weer?
 9. donaldk

  Hallo

  Tja, ik heb een paprikafabriek in de straat, dus ik haal de afgekeurde bij het stalletje, daar kan ik nooit tegenop telen. Is een iets kleinere, maar smaakvolle soort, die vooral naar Engeland, Tesco, enzovoorts gaat. Daar kan ik nooit tegenop. Die jongens beginnen nu al zowat weer aan 2021 seizoen. Ten minste de plantveredelaar/plantleverancier, want plantenwissel is in november. Die wedstrijdversiering kun je in ieder geval nu al zaaien en in een pot telen, krulpeterselie en veel kruiden kunnen nu nog wel,toch.
 10. donaldk

  Hallo

  Hoe gaat het op bbqforum, lekker rustig zeker nu ik der niet ben, LOL. Oh ja voor wie het niet weet, deze Butt is niet het ronde stompe deel aan de achterkant van een varken, maar die aan de voorkant, de (hele) schouder. Kansas City Barbecue Society. Opgericht als een backyard hobby club met een stencil blaadje, houdt al jaren een 'wereld'kampioenschap. Was het daar dat internationele kandidaten niet mee konden doen/benadeeld werden, omdat ze opeens gedwongen werden op vreemde kooktoestellen, van een concurrerende sponsor, te werken, in tegenstelling tot US deelnemers die vrij waren in materiaalkeuze. Of was dat de Jack Daniels? Is 14 uur niet high 'n fast voor Brisket, ten minste de hele brisket. Of wordt die geplitst? Tot 20 uur achter m'n vleesie aan lopen is mij iets te veel van het goede, Kun je dan beter in een badje gooien en daarna affakelen, LOL.
 11. En wat is je ervaring? Enkele jaren geleden is de samenstelling/leverancier gewijzigd. Opeens lag er begin van het seizoen BVB in de winkel. Daarna kwamen pas de private label zakjes. Maar nu met houtvezel. Ik heb toen een zakje vergeleken met ForFlora en de Aldi potgrond had precies dezelfde structuur en kenmerken als de ForFlora. Van Buuren had toen net Veenbaas overgenomen, dus de Aldi grond verschoven naar Veenbaas' relatief grote Private Label afdeling, leidde ik daar uit af. Inmiddels is Van Buuren overgenomen door het Finse Vapo Oy. Ondergebracht in een 70/30 Joint Venture Kekkilä-BVB. Jongkind staat nog op de Kekkilä website in de lijst met distributeurs, maar de Kekkilä producten pagina op de Jongkind website is leeg, dus gaat dat langzaam over naar BVB? Die heeft al een vestiniging in De Lier voor bediening van de professionele (glas)tuinbouw. Lidl grond kwam dit jaar bij Klasmann & Deilmann vandaan. Dat is ook de producent van Fleurella te koop bij Intergamma.
 12. Maakt er iemand stekjes? Dennis wat zit je struik mooi vol besjes. Mellie gefeliciteerd met je eerste besjes.
 13. Die RAW Pure N is in ammonium vorm en werkt in enkele uren, ook via foliage, ofwel bladeren besproeien. Deze lost helder op in water. Als je bio voeding gebruikt is het in grotere vorm en moet bodemleven het eerst afbreken naar wateroplosbare en plantbeschikbare vorm omzetten. Is wat hij zegt in de twee aangehaalde videolessen. Geen idee of wat hij over effect van bladvoeding zegt over effect op chlorofyl enzovoorts, kan ik niet op waarde schatten.
 14. Ik heb net twee zakjes mee besteld met de pallet potgrond. 10-15 procent was een aardige richtlijn, dus kom je uit op 250L of meer, maar hij zei dat twee zakjes wel genoeg zouden zijn. Je hebt namelijk ook nog aardig wat verlies aan volume/verdichting van EN12580 naar echte liters, hij ging uit van 0,85. Hoe meer Baltisch witveen/spaghnum mos hoe meer het weer terugspringt. Prijs is dan 18,- per zakje van 100L. Ik had al paar jaar niet meer gezocht, ik vond toen wel iets goedkopere aanbieders, maar dan zit je altijd met de aanzienlijke porto. Er is nu nog één tuincentrum die ze voor 16,50 aanbiedt, maar voor elke zak betaal je 6,50 verzendkosten, dus effectief betaal je 23,- per zak. Welke winkel werkt(e) Tim Hoorn, helemaal in Hoorn, of was dat zijn achternaam? Ik zie dat hij al 6 jaar niet meer op forum is geweest vandaar mijn vraag in het topic.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...