Jump to content

donaldk

Members
 • Content Count

  493
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nederland

Recent Profile Visitors

468 profile views
 1. Zou kunnen het is ook Vinasse, net als de Bio voeding bij Action. Enkel N en K 3-5. Dus geen zaailingen voeding. Ik heb het zelf niet nodig. Maar je bent afhankelijk van winkels die niet onnodig gedwongen gesloten zijn. @weknowTuurlijk living soil in je zaaitray. Waar halen julie trouwens Microben, Enzymen, fulvic en humanic acids, Amino's, etc.?
 2. donaldk

  Waterpomp

  max.10M bij die webshop
 3. donaldk

  Waterpomp

  40M slang word dan 80 euro?, Die 40L 20 euro plus porto kwam ik ook tegen.
 4. Aldi universele vloeibare plantenvoeding, 1L voor 1,99. Geen ingredientendeclaratie online, maar het is Bio/plantaardig. https://www.aldi.nl/onze-aanbiedingen/vanaf-woensdag-06-01/vloeibare-plantenvoeding-5583.article.html
 5. Westelijk havengebied komt ook geen OV.
 6. Ik zorg altijd dat de grasmaaier leeggaat vanaf september, want je weet nooit wanneer het de laatste keer is dat je kunt maaien. Ik gebruik wel alcoholvrije Super 98.
 7. Plaatje is goed, tweede naam (Shyama) is goed. Mocht dit uitkomen, dan wil ik ook wel wat zaadjes. Het plaatje lijkt eerder van een paarse Ocimum Basilicum. Maar moeilijk te zien geen bloemen. Premium Lanka heb ik ook eens bij besteld, totaal geen kieming! Oh die Canarias Daniel Jiminez heb ik jaren geleden ook van besteld kwam een Zeer donkere basilicum uit.
 8. Hallo Shak ik vroeg het ook aan Ruud. Wilde de advertenties zien,of ze rode aanbieden,of dat dat ook gewooon groene zijn. Ik zie dat hij links heeftbgepost,dus ga even kijken.
 9. Die hebben het juist wel, 'China Electronics' vaak erg gevaarlijke lampen. Als in niet afgeschermd, geen hitte afvoer, door slechte verbinding LED met behuizing, enzovoort. Je vind ze ook wel in NL, geimporteerd door anderen die ze hier verkopen. Enige manier om zekerheid te hebben is een eigen controle, a la Big Clive. Maar staat nou nergens wat de Lumens (laat staan de umol) opbrengst is van die 22W of 6,5W. Ik neem aan 4000K, dat is lekker helder licht. Maar laten we even uitgaan van 100 Lumen per Watt dan is het dus tussen de 650 en 2200 lumens, niet bijzonder veel. Veel beter dan niets. Ik keek een paar jaar terug naar betaalbare plafond panelen, maar de Duitse vestiging van die Nederlandse aanbieder stond op de online zwarte lijst van de TüV, vanwege gebruik van valse certificaten.
 10. donaldk

  Waterpomp

  Van dat merk zie ik ze van 20 euro tot 125 euro. Vorig jaar wel wat van die slappe slangen gezien in een van je posts, maar hoe of wat of waar je die goedkoop vind weet ik niet. Daar maak je geen gaatjes in,dus slangen geven alleen water aan uiteinde dus je blijft slang verleggen? Ze zijn klein, maar de dure claimen 6 056.65885 liters per uur ofwel 100L per minuut te pompen. https://www.bol.com/nl/p/johnson-pump-l1600-12-volt-heavy-duty-bilgepomp-100-liter-minuut/9200000102730392
 11. Als je specifiek de Krishna Tulsi hebt besteld is mijn gok op Australie. Heb je veel besteld, een van mijn bestellingen in India was 50 gram (kleinste eenheid), maar vele zaairondes, met en zonder gronddekking, vol licht en hitte, of juist minder, nooit een kiemend zaadje, dat jaar. Zaadjes waren prachtig zwart, maar deden niets. Heb je een linkje naar waar je besteld hebt? Eens kijken wat ze aanbieden.
 12. donaldk

  Toona sinensis?

  Dit was de aangeraden video waar ik van deze boom (als struik snoeibaar) hoorde
 13. Ik had als eerste in Duitsland besteld via ebay, twee busjes. Maar dit bleek dus de groene te zijn! Uit tweede busje heb ik dit jaar toch maar wat gezaaid, kwam nog wel wat op, maar plantjes zijn verwaarloosd, dus moet opnieuw beginnen. De Spaanse die ik daarna bestelde kwam heel makkelijk op dat is dan ook een Ocimum Basillicum en geen Ocimum Sanctum (is dus een hele categorie uit Indiaas Subcontinent tot en met Thailand
 14. Nee dat is hem niet: "Sacred Basil, Kapoor Tulsi" Ik heb mijn lijstje met namen even niet bij de hand, maar er zijn diverse en de Kapoor kwam een aantal jaren geleden opeens opzetten, dus ze hebben daar alleen de standaard Tulsi (Rama) en de Kapoor.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...