Jump to content

donaldk

Members
 • Posts

  816
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nederland

Recent Profile Visitors

1,332 profile views
 1. Compost, je kunt het nooit doen met wat je hebt, je moet altijd dit en dat en zus en zo in bepaalde verhoudingen binnenhalen. Calikim lukt het altijd wel. Dan al die indigenious microbes en inputs die je ergens van een berg moet halen, lol. Verder rotsmateriaal bijvoorbeeld. Een zak fulvic/humic acid kan wel 600 euro kosten.
 2. Dank je. Leuke introductie. De scherpe voorzijde nematoden zijn de klassieke pestnematoden die Bingham, de nematoden specialist bestudeerde. Later vond zijn vrouw dat ie ook eens moest kijken naar benificials en ja hoor die waren er dus ook, tegen consensus in. Dat zijn de 'afgeronde snuiten'. Ik keek onlangs ook naar 'zaad' voor de genoemde Blauwplaat paddestoelen en volgens verkoper was het 15-25 centimeter dikke laag verse houtsnippers en die kilo was voor slechts een vierkante meter. Dus best duur;-). Ik neem aan dat je zelf de sporen makkelijk kunt oogsten voor volgende ronde? Nou zoek ik 'benificiele schimmels voor eigen gebruik, maar van deze heb ik nog weinig positieve eigenschappen gevonden.
 3. Matt Powers, Leighton Morrison en ook Scotty Granola, zoals hij snerend wordt genoemd door bepaald organic/living soil kringen, word genoemd, alle drie studenten van Elaine, die ook weer optrad in de online cursussen van in ieder geval twee van genoemde mannen. Matt Powers verwees deze week in een van de sessie juist expliciet naar de Soil Triangle va Elaine Bingham. En ja ook Bingham wil omzette van bacterial naar fungually dominant soil Hoorde ik haar zeggen in het laatste stukje livestream van deze week die ik tegenkwam Overigens willen pepers juist een bacterial dominant soil zei ze. Dus dat scheelt weer;-). 0.6:1 voor bomen juist 1:5-6 bacterial/fungal. Maar blijkbaar is de organic wereld een beetje sectarisch en wijzen ze elkaar en elkaars methoden en opinies, vaak af. Viel ook op dat juist fermentatie niet werd afgewezen zoals bij Bingham,maar omarmt. Voor mij is het allemaal 'bio'. En dus veelal ondoenlijk want je moet allemaal spullen gaan kopen en laten brengen en dan lang wachten en dan kun je maar een paar plantjes kweken, omdat alles onder de 100L en liefst een kuub te klein is. In een Kuub heb ik wel 100 peperplanten... Ph deden ze dus wel veel mee, niet EC as, kwam naar voren in praatje over oceanic reforestation met kelpplantages.
 4. @jorieke, je bent dus broertje met zusjes aan het paren? In-line fokken? Weet je al welke eigenschappen je wilt vastleggen in de lijn?
 5. Vijf hectare raast een loonwerker inderdaad zo doorheen;-). Hier zie je vooral dikke Fendt en Deutz-en. En dan zit je letterlijk te schudden.
 6. Ja 150 bunder is een gigaboederij, Grootste hier in de buurt is en Aardappel/akkerbouwbedrijf, met loonwerkerij/machinale verwerkingsedrijf erbij van 100 Hectare. Edit: nagezocht inmiddels 220 Ha aardappels inclusief 25 Ha poters voor eigen gebruik. Levert aan de Farmfrites, Groot genoeg voor een reclamefilpje voor de Condor zelfrijdende spuit met GPS besturing. Maar ja jij wilt niet spuiten, zelfs geen Lactus Bascillus;-), maar dat is wel de schaal van machines waar je over praat.
 7. Runderniervet onbewerkt stukje vroeg een slager hier een godsvermogen voor, kreeg dan nog korting 7 ons voor pondsprijs, jaja. Wijf kon maar niet begrijpen dat de prijs negatief was, want met een pondje vet, staat je element niet eens onder, dus nieuwe patatpan! Terwijl je eerst een gasbrander en pot moet regelen voor het smelten buiten... Dus dag werk. Dan kun je beter naar de enige supermarkt in de regio die nog Vandemoortele in het schap had staan. Zelfs op de fiets was dat minder werk en minder geld. Okay, Vandemoortele verkoopt enkel gehomologiseerde boeuf de blanc, met 1% antibruismiddel en geen Premier Jus. Daarvoor moet je bij de Belgische merken van de inmiddels Canadese vetsmelterijen in Nederland zijn.
 8. Hier had slechts een van de vier Poolse winkels het, maar verder vind je het niet meer. Ik vind de smaak te varkensachtig gebruikte de schmalz alleen voor Schnitzel, maar ja als je die van kipfilet maakt wil je geen varkenssmaak. Ten minste ik niet dus aangebroken pakje ligt al twee jaar onder in de groentela (maximaal graad of 2),
 9. Gertjan 'Demoslager' Kiers stond jarenlang met gedroogde biefstuk op de exclusieve wijn zusterbeurs van de Horecava. Dus er kan wel iets. Afhangen deed hij ook,maar volgens mij was dit ander proces.
 10. Jawel mycelium. Structuurverbetering en 'soil remediation' via het strooien van stukjes mycelium, die weer groeien en grond losmaken en microben/bodemleven brengen. En compost afbraak door mycelium.
 11. Nadeel van de bak varianten (altijd wals modellen?) is dat ze alleen werken wanneer de bak goed ingeschoven en aanwezig is, vanwege de veiligheidschakelaar. Plastic kan kapot...
 12. Als ze het zo graag weg willen hebben, dan is er altijd een goede oplossing... Mogelijk twee zelfs. Tweede is fik derin, eerste is...
 13. Van Egmond levert niet aan particulieren, ik kon voor bepaalde EAN code slechts een weder verkoper vonden. Je vind het merk Culvita bij van die kleinere tuincentra/kwekerijen. Ik zie dat ze op zelfde adres zitten als Rhizopon produceert en levert meer dan 80 jaar middelen op basis van het plantenhormoon indolylboterzuur, welke toegepast worden voor de beworteling : https://www.google.com/maps/uv?pb=!1s0x47c5daccddffe3f1%3A0xc655ee853a173223!3m1!7e115!4s%2Fmaps%2Fplace%2Fculvita%2Bcompost%2F%4052.1303299%2C4.6181377%2C3a%2C75y%2C148.66h%2C90t%2Fdata%3D*213m4*211e1*213m2*211sqY3_QKWnY10vHxbyLioefA*212e0*214m2*213m1*211s0x47c5daccddffe3f1%3A0xc655ee853a173223%3Fsa%3DX!5sculvita compost - Google Zoeken!15sCgIgAQ&imagekey=!1e2!2sqY3_QKWnY10vHxbyLioefA&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwjA6d6MsfX0AhXRCewKHf1HCB0Qpx96BAggEAg
 14. Ja die blokken. Oesterzwammen en dergelijke kweken ze ook veel op (hard)hout zaagsel, chips. Andere soorten op graanmengsels. Maar als ze uitgeteeld zijn zijn het blokken vol mycelium. Ik wist gewoon niet waarop te zoeken. Via duckduckgo vond ik er wat meer, maar klonk allemaal als heel ver weg. Kaarten optie aldaar leidde tot niets, dus maar even google geprobeerd. Die kent maar drie/vier kwekerijen een bij Den Bosch, een onder Tilburg, eentje tussen Eindhoven en Venlo en eentje bij Emmerik(D). Dus superdure reis.
 15. Is een wat duurder merk, zitten in of Alphen a/d Rijn of daar in de buurt en dat je ze in Belgie niet kent verbaast mij dus niet. Ik heb de potgrond van ze al jaren niet meer gekocht, maar heb wisselende ervaringen. Zakje dure potgrond met kokosvezel erin gemengd (nog wel wat veen), heb ik jaren mee gedaan in zaaitray. Ik heb een keer een duwbakwagen zien rijden van ze, dus ze leverden ook bulk, los gestort, maar ja transport vanuit Nederland maakt het ongelofelijk duur. Oops bedoel je Cultivea of Culvita, het merk waar ik het over heb?
×
×
 • Create New...