Jump to content

donaldk

Members
 • Content Count

  441
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nederland

Recent Profile Visitors

259 profile views
 1. Dan moeten we toch maar een zuidenruil opzetten, helaas hoor ik niets meer van Sol.
 2. Die zijn dan nu ook al begonnen. Nou ja hun veredelaar die zaailingen/stek/weefselkweek levert. Begin november kas leeg en dan eind november-januari (niet iedereen begint blijkbaar even vroeg) kas weer vol. In grote kas is er voldoende licht, enkel stoken. Paprikaplanten groeien een centimeter per dag. 4-5 meter is erg lang, zolang is het seizoen ook weer niet. Tegen de vier meter is realistischer, al zal dat per soort wel verschillen? Lokale paprikafabriek maakt er drie stammen van hoofdstam en de eerste aftakking en daar weer een splitsing op. De rest wordt inderdaad afgeknipt.
 3. Ik had maar liefst 50 gram donker ocimum sanctum tenuiflorum zaad rechtstreeks uit India een paar jaar terug. Geen enkel zaadje wilde kiemen. De zoveel gram uit Sri Lanka hetzelfde verhaal. Voor gewone basilicum. Er zijn volgend jaar vast weer de zakjes zaad voor 19 cent bij de Lidl. Mocht de eigen zaadoogst onsuccesvol zijn.
 4. Slakken, altijd een probleem wanneer het weer omslaat. Ik heb er dit jaar weinig gezien hier. Ik zal morgen even kijken, bij de binnenplanten. Dit weekend had ik ze nog niet gezien, maar het is zo'n jungle dat ik uberhaupt weinig kan zien. De buitenplanten hebben soms wel wat voedingsgebrek door beperkte opname capaciteit voeding doordat de potten nat zijn door de regen. @FransMooie paprika's. Ik probeer geen paprika's meer, te veel moeite voor weinig in rijpe opbrengst. En ik heb een paprikafabriek in de buurt, waar ze drie of vier stuks die niet op markt of winkel verkocht kunnen worden, voor een euro verkopen. Daar kan ik niet tegenop. @rorror dat pleit tegen toppen? Of heeft die kleinere plant meer pepers aan de zijtakjes? Ziet er allemaal netjes uit. Mooie minipepertjes, verrassend heet,kun je de hitte ergens mee vergelijken als referentie. Ze zien er schattig uit, als ze dan ook nog heet zijn... @Mellie Mooie jungle. Ook paprikaplanten behoren het hele seizoen te blijven groeien en bloeien. Of je nu nog nieuwe vruchten groot, laat staan rijp, krijgt betwijfel ik. Ik heb hier ook niks gesnoeid, wat eigenlijk wel moet,want die lagere takken leveren niks meer en nemen alleen energie voor hun groei. @D_SDennis Het kan zaad uit een F1 Hybride peper zijn, die pepers hebben dan niet de eigenschappen van de peper waar ze uitkomen. Het kan ook een kaliumgebrek zijn, dan krijg je slappe vruchten. Neusrot is dan weer calcium (en kalium?) gebrek. Kijk maar eens bij de kwalenlijst van mineralenboer Yara die @rorrorin zijn tagline heeft staan.
 5. Nou je verliest vocht, behoudt capsaicine...
 6. Ah okay, Robert op het forum van chillipeper.nl, was de eerste die deze uitvoering gebruikte, zijn toevoeging was het gebruik van een bepaalde vlotter opstelling, voor autobewatering/voeding. Wat voor voeding gebruik jij? Ik zie dat jij korrels (en netpotjes?) gebruikt. Dat is wat klassieker dan worteldoekzakjes en kokosvezel. Anyway Ruben, chillipeper.nl is niet meer. Dus is er nu chillipepers.nl, dus je bent welkom daar te komen buurten.
 7. Hey het bekende 125mm pvc systeem, ben je Jan? Of zijn er inmiddels meer met deze specifieke soilless medium buitenkweekopstelling naast Robert en Jan?
 8. @Shak Is dit de standaard Tulsi? Deze zijn zo te zien niet rood? Ik zoek specifiek de Krishna Tulsi. Van een standaard groene Tulsi heb ik dit jaar weer wat zaadjes die ik enkele jaren geleden in Duitsland bestelde gezaaid. Ze staan achter de vensterbank dus slechts enkele zijn groter, de rest is kleiner gebleven, door kleine potjes, weinig licht. Ik moet eens een plaatje maken en posten ter identificatie. Dus mocht je de Krishna Tulsi hebben, dan hoor ik graag meer. Nee Goudsbloempje, geen plantjes, geen zaadjes. Hij meldde plantjes te hebben, maar op mijn vraag hoe, ik plantjes of zaadjes kon bekomen, van hem, kreeg ik geen reactie. Ik heb ook een keer zaad in Sri Lanka en India besteld. Geen enkel zaadje wilde kiemen. Ik heb echt vele zaairondes, met en zonder laagje boven de zaadjes en andere variabelen geprobeerd, na de eerste gewone zaairondes, niks werkte. Uit India had ik maar liefst 50 gram zaadjes en geen enkele die het deed:-(. Dus ik zoek nog steeds.
 9. Bij mij gingen ze daarna wel vlekken, schimmelen.
 10. Oude centrifuges worden schaars en staande wasmachines hebben we eigenlijk al vele decennia niet meer in Nederland. Dus je hebt iets anders bedacht. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Zorg wel voor een verenafvoer, is wat ik leerde van de vele uren youtube die ik vroeger keek. En voor echt verenvrij koop 'duck wax' en begin alvast met grove ijsklonten maken voor ijswater dompelbad om was te doen stollen, dit pel je dan af en dan trek je de rest van de veren mee. De was zou herbruikbaar zijn.
 11. https://www.lidl.nl/nl/p/keuken/droogautomaat/p38764 5 laags voedsel droger voor vier tientjes vanaf vandaag bij de Lidl. Temperatuur instelbaar, maar hoe laag hij gaat staat er niet bij, op plaatje geeft lcd 70 graden aan.
 12. Wederom 3 zakjes potgrond verwerkt. Staan nu 71 potjes, zelfs van slechts 6L, en 7,3l, want anders heb ik zeker niet genoeg potjes, met grond/kokos/perlite buiten. In kasje staan er al 15 met een plantje erin.
 13. Ik kom altijd potten/bakken tekort, @Mellie. Ik heb vorig jaar alle oude aardbeien en nog zo wat geruimd, zo twintig/dertig kleine potten leeg. Deel was te ver heen dus moesten in de plastic container. 75, dan heb je een flinke buitenruimte. Frambozen zijn door werkzaamheden in de grond meer gesplitst en verspreid, dus ik heb dit jaar wat extra struiken, maar hier loopt alweer op zijn eind. Wij konden het met zijn, tweeen niet weg eten op het hoogte punt. Ik heb dus slechts één mij onbekende soort. Nadeel is altijd dat je meer nieuwe groei hebt dan producerende plant;-). Ik had dus ook een handje vol stukjes wortel met steeltje, twee hebben het overleeft, maar die doen niet veel in hun potten.
 14. https://www.cityplants.nl/pp-pot-rond-10-ltr-27-o Zijn die werkelijk 10L? Als ze van Kreuwe zijn, KC 27,dan waren ze vroeger 9,1 en nu 9,4 liter volgens de website van Kreuwel Plastics. 85 cent lijkt mij niet duur voor kleine aantallen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...