Jump to content

donaldk

Members
 • Content Count

  696
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nederland

Recent Profile Visitors

809 profile views
 1. Ik heb er 8, een zit er al in potje, want die was omgevallen dus bovenop wat gebroken worteltjes, dus extra diep gestoken in een hoge 15L pot. Maar 15L(lagere) heb ik weinig, dus hoe groot worden ze en hoe groot een pot benutten ze volledig? Wil de rest morgen oppotten. Ja berichten verschillen nog al van bon ot bron, dat geldt voor veel pepers en peperinformatie. De (Trinidad Scorpion) Moruga varieert dan ook nogal van 800K tot 2,2 mln, gemiddeld 1,2 MLN, dus informatie is niet perse incorrect, maar vaak onvolledig. Is het een annuum?, want hij lijkt daar op,maar ja dan houdt het meestal wel op met de Ring of Fire Cayenne, van 80K Scoville.
 2. Oh ja, er zijn middeltjes voor vruchtzetting en vorming,naast standaard Phosphor, kom je dan uit bij Aminozuren. En dan iemand mij het gebruik in aardbeien gaan uitleggen;-).
 3. Standaardzakjes zijn 25 kilo. Bulk is Big Bag. Als je echt bulk gaat meng je zelf en komt en koop je ingredienten zelf bulk, kun je bijsturen. Of custom samenstelling (vanaf 6 kuub of ton bij een andere leverancier, toen onze laatste samensteller op chillipeper forum er mee ophield, gingen we googlen en mailen;-)). Ik zie hier ookom de zoeel tijd een 'tanker janker' voorbij komen 'vloeibare meststoffen' staat erop. uivenvoorden maakte flink winst op die zakjes toen ik er een klein decennium geleden was voor enkele frigostekken. Oranje in aardbei is zo'n beetje de uitzondering in de Kristalon lijn, die gebruik je solo, juist omwege de lage stikstof dosering. Het is gewoon poeder, niks gevaarlijks aan. Maatschep/bekertje van een kilo in de kuubsbak en de mechanische roerstaaf aanzetten;-). Aardbei behoeft meestal wel extra kalium, in de teelthandleidingen van de commerciele soorten vind je hoeveel extra hij nodig heeft ten opzichte van standaardaardbei, laatste keer dat ik daar naar keek was dat de Elsanta. Ik gebruik geen Oranje, want voor die paar bakken van mij... Als ik nou hydro gebruikte. Gebruik wel wat goedkope mengvoeding (Speciaal blauw) had ik honderd kilo van gekocht in aanbieding bij de Aldi. Gewoon een beetje strooien of doormengen. De pepertjes fertigeer ik wel, met Bruin en Calcinit, wit kan ook met Calinit, maar dan moet je weer een zakje Epsotop scoren. Calcinit is helemaalmooi, geen poeder,maar gepilled, kleine bolletjes. Bij het oppotten van enkele plantjes gingen er al twee metselkuipjes voeding doorheen dus liter calcinit concentraat en 600 ml Bruin. Morgen vast weer enkele kuipjes. Had ik maar een grote bak, zucht. Is maar goed dat ik met 13 ons uit de schuur kwam toen ik Calcinit concentraat ging aanmaken. goede 14 liter, dus can was vol. En grofweg 14 en halve kilo. Schudden doe je dan niet voor je lol. Gelukkig heb ik ook nog een trilplaat voor natrillen 10 minuutjes derop en dan moet het maar goed zijn. Ik gebruik wel altijd warm water, dat scheelt. Is alweer enkele kilo's uit nu.
 4. Traditioneel gaat er bij klei juist zand en bij zandgrond juist klei. Humus zit er qua deeltjes grootte tussen in. Maar als die klei echt zo zwaar is gaat het om vrachtwagenladingen vol.
 5. Klei weet ik niet, maar mijn harde droge grond doet de halflange Rosa F2 Daikon Radishes (Rettich/Rammenas)) die ik heb gepoot schuin groeien en gewoon de grond uit in plaats van de grond in. Dus die groundbreakers zijn ook geen wondermiddel. Ze groeien wel, want het blad overschaduwd nu ook daar de Aardbeienplantjes:-(.
 6. @RobO Is al wat dichterbij nog wel boven de 30 km heen en ook weer terug. Maar dat is dan over dat diagonaal van Hoofddorp over Vijfhuizen lopende toeristisch fietspad, dus niet brommen ofwel mag er niet rijden. Ik heb mij een keer gek gezocht naar de Haarlemmermeer Expo. Want daar lijk je enkel via de snel-/autoweg te kunnen komen. Op de terugweg stond er een bordje (brom)fietspad, maar alle aanduidingen houden in dat park op. Blijven rijden en uiteindelijk was er een weg uit nou dan maar 50 meter ofzo over voetpad. Kwam ik uit op zijweg van de N201, aan de overkant vervolgde dat toeristisch fietspad naar Hoofddorp. Dus ik heb geen idee hoe ik er kan komen. Zo vers mogelijk en als je zover moet rijden, zoveel kilo als maar kan. Spul weegt weinig dus met een paar kilo heb je een flinke zak vol.
 7. @Saalk86lijkt wat zachte plekken te hebben, kan dus wat extra kalium gebruiken, zoals de meeste aardbeien.
 8. Ik heb gras gebruikt, krijg ik wel wijvengezeik over, ik zeg dan okay bestel een truck cacoa doppen, of schors en we praten verder. Ik vind het er netjes bij liggen. Perzikpitten/-stenen, kosten net geen €500 per kuub. Ik zag ze afgelopen weekend op TV bij de nieuwe 'Rob'.
 9. In de volle grond worden de roodwordende aardbeien zacht en beginnen onrijp dus te verrotten. Maar eens Action Biologische plantenvoeding kopen? Is dat NK spul gemaakt van Kieseriet. of iets anders doen. Ik heb wat kippenmestkorels gestrooit, maar zonder regen lossen die ook niet op. Morgen misschien wat 15-612+2-9, Blauw speciaal?
 10. @mdubbelmoei helemaal onder 'lijjen', 80km rond. Maak er 90 van met alle gezoek, want je mag tegenwoordig nergens meer rijden. Kortom een dag weg.
 11. Ik zit op de grens van Noord en zuid holland. Veenendaal is andere kant van 't land. Amsterdam mag ik niet in met mijn Foxje;-). En hier is op het forum. Maar ja ik kan niet hele land af fietsen of brommen;-). Er is de paarde/kattenstaart variant en ook nog een ander soort toch. Gaat om de staart variant,zoasl hierboven of in ander topic genoemd is het een siliciumaccumulator. Wil wel een experiment doen, want proefstation heeft twee kwekers begeleid in 2012/3 of zo en een artikel gepubliceerd bij eerste geen effect, bij tweede ook geen meetbaar effect, maar kwkeer had de indruk dat de teelt toch beter liep. Het recente peer-reviewed artikel van de WUR kon ik niet gratis verkrijgen. ook niet via researchgate.net. Siliforce kost iets van rond de 70 euro, dus beetje duur voor hobby.
 12. Meerjarige pepers, mij lukt het eigenlijk nooit, binnenhalen betekent een week later alles plakkend van de bladluis. Naar ik weet van een peper plant die het elf seizoenen en elf winters volhield, maar bij herstart voor twaalfde seizoen toch niet meer volhield. Die biber kill menendez zou wel anderhalfmiljoen Scovile zijn. Klopt dat @Mellie? ik heb er een aantal in P9 staan, Grond heb ik nog had vorig jaar minder dan de helft van de palet gebruikt.Maar de kokosblokjes zijn bijna op. Die kokos blokjes met donkergroene wikkel van de action zijn wel bagger zeg na 72 uur nog niet het vocht opgenomen en los, maar en natte dikke baksteen. Ik heb 11 zakjes Florentus '70L' met wat kokos (die van Fibre Dust LLC de vorige leverancier van Action, zwelden heel mooi op, maar wel slechts 6-7 Liter per 650 gr. blokje). en een heel klein beetje Perliet gemengd en in potten gedaan.
 13. Heeft er hier iemand verse Heermoes, waar ik een fermentatie van kan maken?
 14. Pantiekousje om die aanvoerpijp naar je IBC schuiven en vastmaken met tierip of klustape en je hebt een praktische, goedkope en makkelijk te vervangen filter.
 15. Erny tuint inderdaad op een complex in Groningen. Was altijd probleem met de chillipeper groeiwedstrijden, want die eindigden vroeg en in Groningen loopt klimaat weken achter op Zuiden.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...