Jump to content

donaldk

Members
 • Content Count

  588
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nederland

Recent Profile Visitors

645 profile views
 1. Gisteren wat zaadjes verpakt 2013 expiry 2015 van de action gezaaid, zal wel niks worden kwaliteit was destijds al niet best. Ook half lange rode Rettich voorgezaaid, vorig jaar bij Lidl gekocht. Komen er eigenlijk nog nieuwe zaadjes bij Lidl? Dit jaar was alles met een of twee dagen op. Oh ja wat moestuintjes. Coke was in de aanbieding dus heb er een paar gescoord, anders kom ik niet altijd aan 15 euro per keer.
 2. Ik wil dus mijn herstelde Aldi Jonkheer van Tets die ik enkele jaren geleden bij Aldi kocht en gelijk aan de hittegolf ten onder ging eens in de tuin gaan zetten in plaats van in de 10L pot. Heb eventueel een plekje, maar kan daar best winderig zijn, zeker in het koude seizoen. Is dat goed voor de struik of niet? Als die extra kou moet/kan hebben...
 3. Oh, ik kreeg eerder hier te horen dat de plekken kwamen door te veel mest/stikstof,maar het is dus luisschade?
 4. Er zijn er zelfs die lijken op een pallet, Zag ik als illustratie in een schoolmethode proefwerk/examen module van 2010. Maar die zware uitvoering van Jane Doe ziet er redelijk sterk uit, zelfs die hertupak lichtere uitvoering van ze ziet er vrij stevig uit. Rest verhaal met links ben ik kwijt door eerdere forum postblock. Deze is ook wat steviger merk onbekend.
 5. Voor professioneel trays moet je ook de uitdruk plaat hebben, dus de bijhorende plaat met noppen op de juist afstand. Anders gaat je tray alsnog buigen en scheuren. Tja ik heb ze gescoord bij plastic afval toen het nog langs de weg werd gezet. Zoek eens op jiffy 126 (kleine 3x3x3 vakjes. Grootste gat aantal is dacht ik 164. Als je naar Jiffy 126 zoekt vind je vast ook de officiele benamingen van deze trays,om verder te zoeken. Andere merken Modiform, schiet mij te binnen. Ik weet dat er in profesionele kwekerij zowel statiegeld als wegwerptrays waren. Modiform en Jiffy zijn best dun. Zaailingenleverancier Beekenkamp heeft blijkbaar ook zijn eigen verpakkingsafdeling, zelfs 285 gaats trays: https://www.beekenkamp.nl/verpakkingen/product/zaaitray-285-gaats/ Voor stevigheid altijd met omgebogen rand nemen: VERSPEENPLAAT MET OMGEBOGEN RAND
 6. Vooral veel zeiken, LOL! Nee serieus urine bevat ongeveer 1 procent stikstof en zorgt ook nog voor voldoende vocht. Gras is ook zeer N rijk.
 7. Hij kwam uit een potje van een halve liter, dus het was een beste upgrade @AshaiRey. Alleen is hij nooit de volle grond ingegaan. Wilde ik nu doen. Maar waar... Grote kans dat trays nu al weg zijn hier @rorror en met die stormen gaat het zowieso niet trays half onder de arm ,op het brommertje.
 8. @Mellie En is het gelukt Okra plant(en) laten groeien in NL? 4 meter in een jaar hoog zullen ze in Nederland niet worden, maar groeien ze wel in Nederland en hoe snel groot dan? En waar verkrijg je zaden?
 9. Twee tray-tjes Lambada plantjes in de tuin gepoot. Ook vier in de bak, de oude zes was niet veel meer van over, afgestorven omdat ik veel van de potjes in de bak moest zetten om de uitlopers te kunnen oppotten.
 10. Lichtschade als er druppels op het blad hebben gelegen, hoeft niet persé het gehele blad tegelijk te verbranden/uit te drogen. Die randen is inderdaad wel eentje uit de Yara brochure.
 11. Tja, was ook al minstens een jaar geleden, dus die twee plekjes zijn vast al vorig jaar opgevuld.
 12. Omdat het niet zo makkelijk is. Wat betreft de minerale bron brandnetel. en groen gras. Geloof ik graag. Ik kan helaas die video reportages niet meer vinden op youtube van die oude man die geen riool had en al zijn urine opving en over zijn gras sprinkelt, werd het ook zo weelderig en groen van.
 13. Veldbeemd, poa pratensis, kwam ik tegen als oersterk en vernettend, volgens de website van Barenburg is het diepwortelend en daarmee droogte bestendig Aldi had onlangs een handstrooier op accu in de aanbieding voor twintig euro. Anderhalve week geleden zag ik er nog eentje liggen,in de lokale vestiging.
 14. Al root bound in de P9? Niet, dan laten staan. Volgens weeronline komen hier volgende week nog nachten van 0 graad en pas de week erna gaan de maximum temperaturen boven de 10. Mijn zijn nog wat kleiner, maar heb ze nog niet durven afharden, laat staan in de kas te laten staan.
 15. Bijna overal 10 jaar of meer in die regio, echt niet alleen in de stad zelf. Ik kwam die advertentie ook tegen een tijd terug (nou ja is herplaatst aan de datum te zien), toen ik naar iets anders zocht, zou best wel eens op de aanraders op de homepage gestaan hebben, maar als ik moet gaan rijden (geen auto) dan komt er gewoon niks van, ik ken mijzelf. Volgens mij kwam ik vorig jaar een advertentie tegen op de site van volkstuin vereniging www.achterdevuurlijn.nl tegen, misschien is daar nog een plekje vrij. Als die privetuin in Aalsmeer niet doorgaat.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...