Jump to content

donaldk

Members
 • Posts

  1,093
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nederland

Recent Profile Visitors

1,846 profile views
 1. Ik heb wel eens gekeken naar grotere zak, was 163 euro, 25 kilo, net te veel van het goede;-).
 2. Volgens opgaaf in zijn advertenties is het 600 stuks per pallet en Europallet is 80x120 en wegwerp pallet vaak een meterxmeter of iets langer. Vandaar, maar ja dan stapelen ze manshoog en gaat er van die strakke folierol omheen. Hoe houden de potten zich? Ik heb 12L Kreuwel enzovoorts potten van 20 jaar oud, minstens.
 3. Uiterlijk, smaak en hitte, maar sommigen daar vonden dat ook van de limon en die is duidelijk anders, dat mooie gele druppeltje.
 4. 80 stuks.dat past nog wel in een stationwagon. Ik had al door dat het geen pallet vol kon zijn, want dan kost vervoer van een pallet voor dat kleine stukkie 750 euro aan transport. Daar kun je een vrachtwagen voor het land doorsturen. Ik ben ook aangewezen op (brom)fiets. Dus ik ken het probleem. Vervoersarmoede.Inderdaad ik heb ook niemand met trekhaak meer. Wil het interessant zijn, moet je altijd minimaal een pallet, big bag of vrachtwagen vol bestellen, en dat gaat hier thuis niet. Door ontbreken van auto met trekhaak heb ik nooit wormencompost gehaald, terwijl de wormenkwekerij dichtbij was. Jaren geleden wilde een familielid van me met kleine kwekerij weer grond bestellen, vaste leverancier wilde opeens 150 euro bezorgkosten, hield daaraan vast. Dus Jongkind hanteerde zelfde prijsniveau en geen transport fee, dus daar besteld,plantjes was allemaal centen werk dus dan telt 150 euro exclusief btw aan. Maar Jongkind hoef je niet aan te kloppen, wanneer je minder dan een vrachtwagen vol wilt hebben. En zo gaat het met alles.
 5. Ik kende die soort niet, maar lees op thehotpepper.com dat er geen verschil is met de Lemon Drop en daarvan heb ik gigaveel zaad;-). En deze kan aardig tegen lagere temperaturen in het najaar.Wat nodig is, want hier zit er altijd nog wat aan, moet altijd takken in een emmertje in huis zetten. Je bent dapperder dan ik, ik eet echt geen hele peper. Ik maak overal poeder van, veel beter te doseren. Bij milde pepers zit er te weinig in, of te veel bij hetere.
 6. @rorror had ik vroeger ook last van, ooit 30 soorten gehad een seizoen. Is geen doen. Ik zag gisteravond dat je vooral bij mij had gewinkeld, kun je bijna beter zelf komen halen, lol. Hoe zat het met die 30L potten? Wanneer moet je het weten voor die inkoopactie? Ze kopen minder dan een pallet vol en laten het verzenden? Is er niemand in zo'n moestuinclub niemand met een busje of aanhangertje of stationcar? Alphen De Lier is voor een auto maar een stukkie. Je hebt mijn emailadres;-).Ik ben er nog niet uit. Heb ik een tussenmaatje nodig tussen 9L-12L en de 100L zakken...
 7. Ik heb net de vijf planten weggehaald. Regen en vooral ook nachtvorst hebben de planten genekt ik keek vanmorgen en alle bladeren hingen neer en samengeplakt. Plaatjes komen wel een keer. Ik heb afgelopen weken ook wat plaatjes gemaakt, maar nooit opgeladen. Nou was het dit jaar wel een zeer pythophtora arm jaar. Gelukkig heb ik nog een paar zaadjes over voor hertest volgend jaar.
 8. Zijn die eerste klachten van 16+ jaar geleden ooit opgelost?
 9. Staat helaas niet bij hoeveel zaad er in zit https://www.tuinjoop.com/product/luzerneklaver-medicago-sativa-zadenzakje/
 10. Die Poolse site zit niet goed in elkaar kies je euro in currencyselectiebox en engelstalig dan krijg je Pool met GBP prijs aanduiding en veel van de grafische elementen laden niet. Dus eerst Euro en dan bij Pools blijven en google laten vertalen. Je bent ongetwijfeld naar Engels geschakeld en dan schakelen ze zelf over naar USD of GBP, vandaar de US rekening.
 11. Voor een kweektent kom je uit op meer dan 20 Watt. In VS is het meestal Airco vooral ook voor ontvochtiging en/of een ventilator kacheltje. @Erny Je doet niet mee met de Sol's snelle peperzaden ruil, Pass the Parcel turbo? Vroeger voordat het domein zonder s verloren ging deed je altijd mee. Mochten andere peperliefhebbers interesse hebben in de ruil, meld je aan. @Arebij De geslaagde planten zien er op de plaatjes in ieder geval mooi (vol)uit
 12. De plantjes groeien hier ook nog wild. Wel wat voedinggebrek, want heb eigenlijk laatste anderhalve maand niet of nauwelijks gevoed. Een paar keer ureum dat is alles.
 13. Dank je, ik heb de bruine en een rode vorige week ontzaadt. De bruine was duidelijk groter en stuk gegaan, dus werd nat en gaf witte fuss naar de naastliggende rode. De andere roden ga ik morgen alsnog ontzaden en proberen te drogen. Ik loop zo giga achter.
 14. @Mai Pensatofraai resultaat!
 15. Ik heb mij voor de discord aangemeld. Nog even verder kijken hoe het werkt met de swap. De persoon die het afhandelt voor EU lijkt Nederlandstalig. Zou porto schelen, lol. Speelt er op de achtergrond nog Intercontinentale uitwisseling? Mensen als Meatfreak en die oude rocker met rollerderby/disco avatar alsook Stan brachten zo nieuw materiaal binnen. Maar oude US fora kan ik niet vinden. Jan Cactus had ook veel contacten en zelf ook duizenden planten en vele soorten en varieteiten.
×
×
 • Create New...