Jump to content

Charly

Moderators
 • Content Count

  2,968
 • Joined

 • Last visited

About Charly

Personal Information

 • LOCATION
  VOORHOUT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sjusses. Wat een lekkere dingen komen hier voorbij. Krijg dr trek van!
 2. Hahahah. Maar het is zo leuk om ze snel te verwerken,@Anna3. Geeft een heel fijn excuus. Bijvoorbeeld voor deze nieuwe ontdekking: Gele geluksbonbonnetjes. Eigenlijk gewoon lemon curd op koekje. Maar oh oh oh. Wat een combi!
 3. Chili con carne. Of iets wat daar voor door moest gaan. Gehakt van eigen piggel, met paprika’s en bruine bonen uit de vriezer, wortel uit de inkuil, en wat erwten uit de vriezer en wat knof in die volgorde bakken. Dan twee potten pastasaus erbij plus wat pepperflakes. En dan wat crowdfarming zilvervliesrijst erbij koken. Was hartstikke lekker!
 4. He leuke tip idd Vinky! Ik ga morgen zaaien. Paprika’s en pepers en wat vroege tomaten. Voor de zomaar. Heb een prachtig lijstje. Maar nu ff niet bij de hand. Zal morgen even invoegen. Wat ik uit mijn hoofd nog weet Paprika’s: - kapia - Morgenrot - naamloze rode blok van Nas - yellow monster - etsekesi Pelso - elephant ear Pepers: - jaloro - abc - Sweet heat Allemaal voor in de kas trouwens. Ik teel paprika’s en pepers nooit buiten. Maar zeker interessant om te lezen dat anderen dat wel doen! Heb trouwens jaren volgens de deno-methode gezaaid. Maar de afgelopen twee jaar gewoon in potgrond / brekerszandmix en dat gaat vooralsnog ook best en veel minder gepiel.
 5. @mdubbelm Super goeie tip en excellente timing. Ik heb gisteren weer een doos met 6 kg citroenen binnen gekregen. Joechei! De recepten die me goed bevallen zijn, ga ik weer maken: - Lemon curd, of "sunshine in a jar". Want foei! Dat was vreselijk lekker. - Citroenschil geraspt met suiker in de koelkast: want dat bewaart idd eeuwen (dank Anna!) en daarmee maak je het hele jaar door fijne citroencake of -koekjes. - Citroen merengue (heb toch eiwitten over van de curd) - Limoncello, die eigenlijk 'Orange-limoncello' is en ook absurd lekker. Recept als van die itialiaanse mevroi op de pagina hiervoor. Maar dan dus aangevuld met ook sinaasappelschillen. Echt heel goed te smurfen! - Citroensap in ijsblokjes in de vriezer bewaren - voor in de zomer over salades - Citroensiroop - om citroenlimonade mee te maken. Dat is echt wel een van de lekkerste fruitsiropen, vind ik. Vooral als het heet is in de zomer, met flink wat ijsblokjes - Citroen-ijsblokjes (gemaakt in muffinvormpjes) met munt. Want dat was leuk en handig als je plots visite hebt. Een kan water (al dan niet aanlengen met siroop) en wat van die ijsblokjes dr in en het ziet eruit als een super hip drankje. (En wij zijn toch zo hip hier, met onze modderbroeken, rouwrandjes en klompen [emoji6] ) Wat ik niet meer ga maken: - Marmelade. Het is super goed gelukt. Maar ik vind het gewoon niet lekker genoeg. Zelfs niet om in zaken te verwerken. Dan pak ik liever de schil. Dus dat wordt em niet meer.
 6. Ah hier is het ook tijd om de boerenkool te gaan oogsten. Wederom kuithoge plantjes. Maar ik ben dr toch blij mee. Daarnaast eerste dingen voor 2021 'gezaaid', of hoe noem je dat als je een knol in de grond duwt? Poten? Vind ik maar raar klinken voor gember en kurkuma. Maar voor de zoete aardappel kan het wel Mooi in bakjes met half tuinaarde / half brekerszand op de vensterbank. Laat het tuinjaar maar beginnen! Vandaag gaan we trouwens (eindelijk) paardenpoep op alle bedden scheppen. En ook maar even bij de fruitbomen en de bessenstruiken enzo. K-klus. Vooral in deze koude. En vooral omdat we de mest eerst moeten gaan halen en in bakken scheppen en in de Caddy hijsen... Maar oh zo bevredigend als t gedaan is
 7. Ja dat dacht ik ook. Erg mooi, en mooi meegenomen als er ook oogst van komt. Bovendien een plant die schijnbaar goed zou werken tegen slakkenvraat, en die het koolwitje afleidt van je kolen. Al met al toch aardig om es te proberen, toch. Waren de knolletjes idd zo pittig als ik beschreven zie staan? Als een soort heftige radijs?
 8. Heul oud topic. Maar toch... @Appelvrouw is dat nog ooit wat geworden met je knolcapucien? Ik denk over het aanschaffen van een paar knolletjes. Zomaar voor de leuk.
 9. Hahaha. Ja wat Old Rose schrijft. Super toffe collectie zo hee, Jorieke. Rijkdom hoor!
 10. Deze weer aan t maken! Vier prachtige ham-hompen uit de achterpoot gesneden. De pekel net gemaakt (staat nu af te koelen) en straks mooi de koelkast in in de vacuumzak! Dagje of 3 en dan laten rusten (die stap lees ik net pas, nog nooit gedaan 0 😬) en dan even grillen / braden. Mjam! Was aan t denken er ook 1tje met de bacon mee te roken. Zou dat lekker zijn? Of misschien te heftig voor zo'n zachte smaak... Ik denk dr nog even over!
 11. Oef ja. Hoop dat je geen spijt krijgt van de Els, chickie! Wij vervloeken de honderden miniboompjes in ons veld ieder jaar stevig iig. Verder klinkt het echt geweldig! Ik zou je zó na willen apen. Wat een leuk idee. Zal van t voorjaar es bij je komen kijken! Goed bezig in ieder geval
 12. Wat een werk zeg! Ziet er echt stoer uit! Je maakt wel dat ik me een beetje schaam voor ons eigen kippenverblijf, als jullie zoiets keks maken hoor. Ons project 'kippenkast' lazert haast in elkaar, en het hekwerk van de ren wordt met pantyreepjes en veel fantasie omhoog gehouden. Misschien moet ik het toch maar op ons lijstje zetten om aan te gaan pakken, ergens de komende maanden... Van de andere kant: onze kippen lezen deze berichten niet, dus weten zij veel, nietwaar? Anywayz; uiterst profi allemaal!
 13. Ja dat is haast wel de beste tip,RobO!
 14. Charly

  Winters

  Sjooonge wat vriest het al hard bij jullie!
 15. Prachtige plaatjes! Nou ja, op je boerenkool na dus idd. Nee, pies was em ook niet meer geworden vrees ik hoor. Jammer! He die flessen. Dat zijn gewoon PET flessen op een ijzeren staaf? Of glazen flessen? Tegen de woelmuizen toch? En stop je die dan in gangen, of gewoon lukraak her en der? Groetekes!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...