Jump to content

Charly

Moderators
 • Content Count

  3,002
 • Joined

 • Last visited

About Charly

Personal Information

 • LOCATION
  VOORHOUT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nuttig om te lezen Freeke, ik twijfel al een tijdje. Maar ga nog even niet voor de bijl. Interessant wel om te lezen of de smaak nog beter wordt nu de zon meer gaat schijnen.
 2. Ah. Het is een lauwwarme salade. Dus ik verwerk de warme pasta met de rest. Maar ik weet niet of het daarvan beter gaat worden voor je, appeltje. Een beetje een lauwe kleffe bende. Hahaha. Maar wel smaakvol dus - voor de liefhebber dan.
 3. Altijd welkom hoor, hier een lekkere bandeja paisa komen eten. Met de eau de vie zorgen we ervoor dat we ons geen indigestie eten zeg. Hahahaa. Hier ook weer veel sla. Little gem wordt bij ons trouwens ook nooit echt een mooi kropje. Maar frisbee vind ik wel echt een super geweldig fijne sla. Over eenvoudig / snel koken: van bijna alle restjes eten kun je de dag erna een pastasalade maken. Zo hadden wij dus nog wat gehakt, bruine bonen en spekjes. In n schaal, mayo erbij en wat tuinkruiden, citroensap enzo / ofzo. Gekookte pasta erbij, veel sla erdoor. En in nog geen 10 min heb je een heerlijke maaltijd.
 4. Mmmm. Zuurkool met rookworst. Lekker hoor. De appie gooit er in z’n kant en klaarmaaltijden dan ananas doorheen, en noemt het iets als ‘zomerstamppot’, zag ik vorig jaar. [emoji846] En Mellie: 1,5 meter over het hoofd zien! [emoji28] Nou fijn dat je er toch nog van hebt kunnen smullen. Hier schiet het voor geen meter op met de asperges. Goede start, met een stuk of 5 en sindsdien is het stil... Afijn. Hier vanavond een ‘bandeja paisa’. Streekgerecht van waar mijn lief vandaan komt. Heel simpel maar erg lekker. En behalve de witte rijst allemaal uit eigen tuin (niet alles vers maar dat boeit niet) Het officiële recept hieronder. Maar wij maken een simpeler versie hoor. Nix geen plataan en arepa’s maar gewoon rijst en daar vleesjes rondom, ei en avocado (oh dies ook gekocht natuurlijk) Ay que rico. [emoji1]
 5. Ja kleine pluisjes zijn altijd leuker. Helemaal eens mellie! Maar ze zijn wel erg mooi. En het fijne van dit ras is dus dat je vanaf dag 1 dus al kunt zien of je een haantje of hennetje hebt. Mocht je er ooit zelf nog meer willen gaan broeden. Oh ja. En ze worden niet broeds. Althans de onze niet. Das ook wel heel jottem! Ah en Trea, we wachten tot volgend seizoen met uitbroeden, omdat we van plan zijn veel korte fietsvakanties te maken de komende tijd. Met een tentje eropuit enzo. De buurman kan dan prima wat voer bij de kipjes gooien, maar om hem ook te vragen de broedmachine in t oog te houden.... [emoji28] Vandaar de overweging. Maar we gaan het nog even bekijken hoor. Als het zulk pestweer blijft gaan we toch niet op pad en knal ik er wellicht toch nog wat eitjes in!
 6. Heb precies hetzelfde probleem. Heel veel kapotgewaaid. Ook van ander jong en mals blad. Het is dus blijkbaar - tenzij je flink geduld hebt - gewoon een kwestie van accepteren en wachten tot het blad wat ouder & sterker geworden is. Dank voor het uitvragen. Ook weer wijzer van geworden!
 7. Charly

  Buxus ziekte?

  Hier in de buurt (rond Lisse) zijn ook alle buxussen kapot. Niemand heeft ze weten te redden. Alhoewel sommigen dat de afgelopen 2 jaar wel geprobeerd hebben. Wij hebben ook bol, na bol verloren. (We zijn geen buxus-mensen. Maar ze stonden er nog en niet in de weg) Nu is er werkelijk geen een meer over. Veel mensen hebben nu taxus of lavendel als bossig hegje. Afijn. Zag er idd net zo uit als op jouw foto’s. Heel triest. Hoop dat je toch nog wat vindt. Zo niet kun je es googelen op buxus-vervangers. Worden heel veel aardige alternatieven aangeboden, zag ik net. Sterkte!
 8. Pulled-pork uit de oven. (Met een dry-rub van gerookte paprika, bruine suiker, Chili-vlokken en zeezout) Beetje te droog geworden. Maar super lekker van smaak. Met wat in de schil gekookte (gekochte) verse piepertjes en een frisse salade uit eigen tuin met lekker veel tuinkruiden. Het was weer akelig lekker [emoji39]
 9. Het zijn bjoeties, Mel! En dat zijn dan dus de krieltjes toch? Zien er echt identiek uit als de grote, als je er geen vergelijkingsmateriaal naast hebt zeg maar [emoji28] Ik heb even bij-gelezen. Wat jammer dat zelf uitbroeden niet lekker ging. Hier waren we ook aan t broeden. Met een prachtige machine die we van Joriek hebben gehad. Eerste poging 3 uitgekomen kuikens (van de 10 bevruchte eieren) Was er toch trots op! Helaas wel 2 haantjes van de drie. Tweede ronde uitbroeden gaf helaas maar 1 die het probeerde, maar het niet gered heeft. Dus ik snap de frustratie. Als je gaat googelen op hoe uitbroeden in de broedmachine kom je veeeeel verschillende tips tegen. Afijn. Ik ga het komende winter, met veel verve, weer proberen. Dan komt het vast goed!
 10. Oh Mel! Bij jou ook dus! Ruk! Hoop dat eea snel terug te plaatsen is.
 11. Mjum. Krijg er trek van. Gestoofde gans klinkt niet gek! Hoe smaakten ze uiteindelijk Henk?
 12. Ah. Ja dat Goudse recept van jou blijft toch eigenlijk wel het meest toffe. Best bewerkelijk. Maar oh zo creamy. En niets te overheersend en dus voor vanalles te gebruiken. Lekker man!
 13. Oh jee. Geluid produceren wordt niet gewaardeerd... Hoop dat t geen trend wordt!
 14. Wat een bjoetie! Welk recept had je voor deze gebruikt?
 15. Oe! Zeker donker! Nee volledig kleurstofloos. Dus voor geit is ie echt mooi bijgekleurd ja. Hahahah. Fijn dat je en kunt waarderen. Het is wel veel hè! Deel gerust uit hoor. (Maar ja. Zoveel mensen zie je niet tuurlijk nu ook) Ach en hij zal niet heel snel bederven denk ik?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...