Jump to content

Charly

Moderators
 • Content Count

  2,909
 • Joined

 • Last visited

About Charly

Personal Information

 • LOCATION
  VOORHOUT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oeee met bloemetjes. Très charmante!
 2. Oef. Nee, dat zal en wel niet worden. [emoji28]
 3. Heb dr genoeg. Zelf ff afzagen. Gratis meenemen hoor. Hoeven we echt niets voor. Hahaha. Maar weet niet waar je zit? Wij in t Westen, bij Sassenheim.
 4. Hahahah, als ik thee ga koken van zwammen, stijgt mijn heks-niveau tot volwaardig, vind ik. Nu nog berkenzwam zoeken... (Accio berkenzwam!) Dank voor de tip. Jij ook, Speets. Helemaal eens met je lactose-verhaal!
 5. Oh dat is lief, Appelvrouw. ik houd het in gedachte. En leuk om dat recept te lezen, klinkt als een lekkere herfstsmaak.
 6. Vijgenbladpompoen? Nog nooit van gehoord. Wat een bjoeties! Lekker ook? Of meer voor de mooi? En wat een prachtige grote bieten, Appelvrouw. Super als ze ook nog eens zoet en fijn van structuur blijven. Eens zien of ze in NL ook bij een zaadhandel te vinden zijn.
 7. Sjusses, Appelvrouw! Dat zijn maaltijden passend in een sterrenrestaurant! Wat watertandend lekker. Goed de lezen dat jullie zo genoten hebben [emoji106] Hier fluweelzachte kippenragout met rijst en doppertjes. Alles uet behalve de rijst.
 8. Whoehahaha. Oh ik ben dus niet de enige met een waardeloos touwtjes-systeem. Loop ook altijd te wroeten naar het juiste stukje draad, onderwijl met de andere hand de tomaat / paprika in kwestie in balans proberen te houden. Vandaag hebben we de bloemenweide goed kort gemaaid. Dat doen we maar 1x per jaar, en dan alles wegharken, zodat volgend jaar alles weer mooi kan bloeien. Vanaf februari de eerste bolletjes, doorlopend tot aan de orchideeën en de hekkensluiters cosmos & co. Erg mooi. Kregen wel, toen we bijna klaar waren, een enorme regenbui op de dakpan. Dat je eerst nog denkt: ach ik laat me niet kennen, en daarna: ach in ben toch al doorweekt. De hond probeerde onder mij te schuilen. En was oh zo dankbaar toen we naar het huis liepen. Alleen... had al dagen geleden bedacht dat ze weer es gewassen moest. En ze was al doorweekt. Dus ipv warm binnen, kwam ik met de shampoo naar buiten en ziet ze er nu weer keurig uit. Verder insectengaas over de kolen vervangen door vogelnetten. Die zijn toch wat duurzamer.
 9. Hahaha. Enorme joekels, maar toch enorm kort op de pootjes he! Leuk om te zien. Je had dit jaar echt geboft met twee koe kalfjes zeg! Benieuwd wat het komend jaar brengt
 10. Oh knapperds zeg! Die donkere zijn wel bijzonder mooi. Zullen prachtige kleintjes worden (hoewel kleintjes altijd leuk zijn hè. ) Hier waren de tuigjes zelf een groot succes. (Let op het woordje ‘zelf’ [emoji849]) Ze bleven goed zitten, zonder in de weg te zitten of de eendjes te hinderen. Alleen die touwtjes waarmee ze door de tuin moesten slak-jakkeren, nou. Dat schoot dus echt niet op. Zoals al gezegd: losse touwtjes gingen niet. Dus uiteindelijk lang koord met drie uiteindjes. Dat ging iets beter. Maar desalniettemin kwam er altijd wel eentje vast te zitten om de paar uur. Verstrikt in een pol gras, de snijbiet, een broccoliplant... en bovendien waren de eendjes diep ongelukkig. Ik heb het drie dagen aangekeken, in de hoop dat ze zouden wennen. Maar lief en ik vonden het allebei niet beter gaan. En dus... hebben we ze maar weer los gelaten. Dat is nu een paar dagen terug. En sindsdien hebben we ze helemaal niet meer gezien [emoji2960] Ook niet bij de buren, waar ze normaal zitten. En horen ze me blijkbaar niet roepen, want dan waren ze er normaal toch als de kippen wel bij. Geen idee waar ze heen zijn, en da’s toch wel wat kwalijk. Voor je het weet komen ze in de problemen ergens, of juist niet en hebben we er zometeen weer een exoot bij ofzo. We zijn vandaag een heel eind langs plassen en sloten gaan wandelen, maar hebben ze nog niet ontdekt. We hopen dat de honger ze binnenkort toch weer deze kant op drijft. En dan vrees ik dat ze toch eendenfiletjes worden. Ofzo. Want ze zomaar loslaten in de natuur lijkt me not done, toch! Afijn. Geen eenden meer voor ons helaas. Het was desalniettemin een ontzettend leuk probeersel.
 11. Prachtige wafels, Jorieke (die tweede batch dan he ) Oh en Mellie: doe je voorzichtig? Hier even in een rijstnoodle-fase. Bij de lunch: even wat groenten roerbakken, schepje bouillonpasta erdoorheen en wat harissa, dan 5 min rijstnoodles koken en erdoor kwakken. In 15 min staat zo een super lekker gerecht op tafel. Blij van! (bovendien heb ik nog 6 paksoi weg te werken, en dito hoeveelheid chinese kool. Geen straf! Maar dit gerecht leent zich daar prima voor)
 12. Wauw! Kwee met sinaasappel klikt goed, Appeltje En Arja: prachtige moesappelen zeg. Wordt vast erg lekker. En een beetje oefenen voor die kilo’s en kilo’s die jullie eigen boompjes gaan opbrengen kan geen kwaad! Hier harissa gemaakt. Net beetje geproefd. Verrassend lekker. Weer eens wat anders dan een standard sambal. Dit recept gevolgd. Al was mijn eindproduct droger en er zaten meer fliebertjes in dan ik hier zie. Wss waren mijn tomaten te weinig tov de pepers ofzo? Nah ja. Toch een aanrader https://www.mooiemoestuin.nl/inmaken/harissa/
 13. Enorme pan bruine bonensoep gemaakt. Met pastinaak en knolselder en spek ook. Mmm. Lekker! Kommetje gehad voor de lunch en de rest ingevroren. Rond 18.00 gevallen voor een bak choco-ijs. [emoji2960] Dus bij t avondeten gecompenseerd door geroosterde groenten uit de oven: pastinaak, knolselder, bietjes, pompoen en paar piepertjes. Veel knof, rozemarijn en wat olijfolie en zeezout. 50 min op 220 graden. Heerlijk! (Okay. Op t bord nog wel een klodder mayo erbij. Om weer te compenseren voor al die groente [emoji1]) Nu uitpuffen hoor!
 14. Euj Mellie, Van amrocks kun je wel kiekens kopen hoor. De hanen hebben nl een afwijkende vlek op de kop dan de hennen. En die laatste zijn ook donkerder dan de heren. Dus dat scheelt wss in de prijs, als je wel kuikens aanschaft. Het enige is dat ik in deze tijd vh jaar geen legkuikens zou kopen. Er is ook veel minder aanbod. Dat begint allemaal zo rond april weer. Met jonge kuikens de winter in, is altijd toch wel een risico. Groetekes en succes!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...