Jump to content

Charly

Members
 • Content Count

  2,782
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  VOORHOUT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Charly

  Olifanten knoflook

  Kanonne! [emoji28][emoji106]
 2. Oh ook mooie kroezels zeg! En prachtige kleine worteltjes. Ik weet nou nooit of die eerste nou echt extra lekker zijn, of dat we dat vinden omdat we zo naar ze uitgekeken hebben. Hoe dan ook. Het water loopt me in de mond. Ik ga er morgen ook een paar de grond uit piepen. Mix jam valt mee hoor. Alleen bovenop liggen wat andere besjes. Maar de rest vd emmer is kruisbes. Die van jou zien er trouwens zo mooi schoon uit allemaal. Ik voel me direct een viespeuk. Bij mij zitten steeltjes en bloemfrummeltjes er nog aan. En er zit ook veel meegeplukt blad tussen. En enkele beestjes vast en zeker ook. Ik zit nog ernstig te twijfelen of ik het allemaal schoon ga maken of de hele mieterse bende kook en dan een beetje slordig ga zeven. Ofzo. Nah ja. Morgen weer n dag. Dan wellicht helemaal zennn en zin om besjes schoon te frunniken.
 3. Charly

  Olifanten knoflook

  Mooi plaatje! Hé zeg maar was eigenlijk benieuwd of de bollen dit jaar nu idd zoveel groter waren. Jij liet ff terug een eerste bol zien die veel goeds beloofde. Heeft t doorgezet? (Tevens; dank voor de reminder. Ik moet ook nodig oogsten. Ff voor morgen op t lijstje zetten. Of zondag. Als morgen te pokkig weer is)
 4. Ja prachtig zeg! Wat een hoeveelheden en vooral diversiteit. Mooie uien ook idd Jootje. Zou ik ook knap trots op wezen. Rooie he? Bewaren ze een beetje? Oh hee en wat zijn die oranje dingen links boven je roze piepers? (Ook bjoeties trouwens!) Hier de kroezels en wat laatste jostabessen en aardbeien geplukt. Hele bouwemmer vol. Morgen dan toch heus eindelijk jam van gaan maken...
 5. Mooi dat jullie er toch het beste van maken toch, Mel. Leuke foto’s! Hier net klaar met het rooien van de sjalotten. Het wordt morgen kledderweer, en ze waren net zo mooi droog nu. Dus dan zit je dus gerust nog tot 23.00 op je knietjes met de vingers in de aarde te peuren. Uiteraard meteen ook even gewied. Morgen, tijdens het kledderweer, de sla daar uitplanten. Net een mooi hoekje daarvoor. Knofloken op n hoop gelegd, al eigenlijk helemaal knisperdroog en de sjalotten op het droogrek (pallet met wat extra dwarslatjes)
 6. Nou. Ik ben wel om. [emoji846] Niet dat ze nu zoveel slakken lijken te vangen, maar het zijn echt geestigerds om zo voorbij te zien waggelen door de dag heen. Alles gaat keurig strak in de pas en met zijn viertjes bij elkaar. Net een soort synchroon-zwemmers, maar dan op land. Hoewel ze dus inmiddels ook de sloten ontdekt hebben. De hond heeft ze erin gejaagd (en kwam mij daarna quasi verbaasd en gemaakt onschuldig aankijken, "Wie ikke?" [emoji849]) en dat was het hek van de dam. We hebben een trapje voor ze gemaakt. Drie snappen dat prima, de vierde heeft tot 3 keer toe een nacht in het water moeten doorbrengen. Echt een beetje een uilskuiken die hoor! In de ochtend ziet ie er dan niet zo jofel uit meer, en is ie bekaf. Maar je vangt ze niet zomaar hoor, als ze in t water zitten. Mijn lief is met zn waadpak en een groot net aan de slag geweest, maar ze zijn watervlug en duiken en komen zo 6 meter verder pas weer boven. Nah ja. Inmiddels heeft ie een andere manier gevonden, met veel gedoe en geplons, weet ie zich uit het water te projecteren. Gelukkig is de beschoeiing verderop een stuk lager, dus daar gaan ze nu meestal in en uit het water. De ontdekking van eendenkroos was een eyeopener voor ze. Daar worden ze heel intens tevreden van, hahaha. Ik vrees inderdaad dus maar 1 vrouwtje. Er is er tenminste maar 1 die kwaakt. De rest ‘iept’ er een beetje omheen. Maar goed. Het eten van slakken dus. Nou ze vinden ze lekker hoor, maar alleen als ik ze kom brengen volgens mij. Ze snebbelen wel een beetje rond in het gras, maar niet van heel harte. Als ik ze naar de composthoop toe leid, met wat brood enzo, dan blijven ze daar toch niet hangen, terwijl het wemelt van het krioelend spul daro. Nou ja, misschien komt het nog, of misschien voer ik ze nog te veel? Het zijn wel schooierds geworden hoor. Ennnn ze weten inmiddels ons huis te wonen: We voeren ze in de ochtend twee zachte bolletjes, om ze een beetje aan de gang te krijgen. In de avond krijgen ze ook zoiets en / of een paar handjes graan. Dan sluiten we ze ook meteen op. Dat is doorgaans zo rond 19.00, maar oh wee als we dus een paar uurtjes te laat zijn, dan kommen ze het halen! Al met al vind ik ze erg gezellig. Niet dat je ze kunt aaien trouwens. Ze komen nu heel dichtbij om te eten, of om om voer te zeuren, maar als jij een stapje dichterbij zet, dan slaat de paniek toch weer toe helaas. Nou ja. Het is niet anders. Het uitzicht op je landje, met van die ganzenpas-eendjes, wordt er wel een heel stuk vrolijker van!
 7. Hai Nielsmeboer, Als je je de titel aanpast naar 'Iemand ervaring met Golden meat havens?" of "Kippen afmesten met Golden meat havens" krijg je misschien meer reacties Ik ken het voer trouwens verder niet. Wel benieuwd naar je ervaring straks!
 8. Charly

  Tomaten Topic 2020

  Ah. Dat heb ik vorig jaar gedaan, als de stam zich spontaan splitste, het laten uitgroeien. Ik bemerkte nauwelijks meer opbrengst. En wel n hoop meer aanbinden en gewurm om nog bij de planten daarachter te komen. Dus ben zelf niet meer van plan dat te doen. Wel benieuwd hoe t jou gaat [email protected]! Hier begint t oogsten nu echt serieus te worden. En das fijn. Want ik heb zin aan pastasaus inmaken. De paprika’s zijn er ook bijna klaar voor. En de knoffels en uien ook. Ik vind veel dingen tof uit de tuin, maar de pastasaus is echt de allergrootste luxe. (Qua plant-aardigheden dan he)
 9. Ha! Iedereen aan t jammen, lees ik! Ja lekker hoor. Hier ook. 14 potjes aalbessengelei/jam. De geleisuiker was op. Dus heb ik dr n paar velletjes gelatine in geroerd. Daar wordt de jam een stuk lichter van, viel me op, ook bij kleine hoeveelheden gelatine toevoegen (en voor aalbessen is niet echt veel nodig) Morgen dan toch eindelijk de kroezels verjammen. Misschien maak ik ook nog wat limosiroop van ze. Lijkt me wel lekker. Ik ben vergeleken met jullie trouwens niet bijster crea zie ik. Hahaha. Wat een prachtige combinaties met vlier en chocolade en munt enzo. Ben erg onder de indruk (Maar houd het vooralsnog gewoon lekker veilig bij de pure smaakjes. Vind ze nog zo lekker zo!)
 10. En? Gelukt met de tegels? Er komt zaterdag weer behoorlijk wat regen aan, dus natuurlijk fijn als je de modder een beetje in toom houdt. Los dus van het andere voordeel mbt broedsheid sneller herkennen. Hier hebben we zieke kip toch geholpen. Ze heeft heus haar best gedaan, maar ging iedere dag toch een klein stukje verder achteruit. Jammer, maar soms gaat het zo. Ze ligt nu tussen de rijen asperges, flink diep. Opdat hond noch ratten goesting hebben haar op te graven. 🙄 En zo geeft ze langzaam voeding terug aan de aarde, is t idee. Verder ga ik binnenkort de jonge legkippen uit de kippentractor overzetten naar de nieuwe groep. Twee leghennen helaas maar, van de 8 kuikens. 1 haantje mag er ook mee. Dat wordt de toekomstige vent in de tent. We pakken denk ik de dikste, mits ie een beetje een aangenaam karakter heeft. Of wellicht even zo lang 2 haantjes en dan de beste kiezen? Alle andere haantjes gaan uiteindelijk op tafel belanden. Ze groeien allemaal prachtig. Maar dat zal ik verder in het vleeskippentopic gaan bespreken.
 11. Charly

  Varkens

  Wat een verwennerij! Die van ons zouden een moord doen voor al die mooie appels. Zij hebben vandaag de tuinboonplanten gekregen. Vonden ze ook lekker hoor. Maar dit ziet er ff beter uit. Kleintjes groeien al hard trouwens. Knapperds!
 12. Misschien in aangepaste versie? Korter, met alleen plantjes ruilen en wat bijkletsen op afstand. En ieder neemt voor zichzelf wat te eten mee. Denk aan dubbele boterham dus niet een pan soep. [emoji6] Dan hebben we ook geen bestek nodig of borden. Dan zou ik het wel durven hoor.
 13. Hi Arja, Als je een topic aanmaakt, wil je het probleem dan al in de titel zetten? Dat is duidelijker voor iedereen, en zo voorkomen we ook 100 gelijknamige topics Dank!
 14. Hele leuke tuin zeg. Zo kunnen we mooi even meegluren. Je hebt al veel gedaan! En we kunnen nooit genoeg Brabo's op t forum hebben, vinnik. Gezellig, war! Welkom hier, en succes met het wegsnoepen van tuin. Forumlid @Mellie heeft daar trouwens ook veel ervaring mee. Misschien heeft ze nog tips 😆
 15. Oef Mel, onze kip gaat nog altoos niet lekker, maar bij jou zo pingpongen met steeds broedse kippen lijkt me toch ook knap naar! Zijn het vooral de zijdehoenders? Of allemaal wel? A-relaxt in ieder geval. Wij hebben toen speciaal voor Amrock gekozen omdat die dus haast nooit broeds zijn. (1x gehad in al die jaren. En na 1x dopen was t over.) Jammer dat we dus daardoor ook minder makkelijk kuikens hebben, maar ik zou toch niet willen ruilen geloof ik. Ja en onze kip. We hebben de veearts klachtbeschrijving en foto’s gestuurd. Hij wist het ook niet. Als ie moest gokken dacht ie aan een bovenste luchtweginfectie, waardoor haar snuit dus zo opzet. Maar hij klonk niet erg zeker. Hij zou idd wat antibiotica spuiten en anders uit haar lijden verlossen toch maar. Dus we dubben nog steeds.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...