Jump to content

Charly

Members
 • Content Count

  2,510
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  VOORHOUT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oh mjammie. Hutspot! Ook wel zin in eigenlijk! Morgen misschien. Vanavond.... Ook een eerste bordje sla uet. (Gecombineerd met een hatseflats-pasta, wat inhoudt: alles wat ik zo’n beetje kan vinden. Met tomatensaus en knof. Vast lekker!)
 2. @Liekie, bleegghh. Zit je daar een beetje bio te zijn in je eigen tuin, krijg je een giechel vol met kunstmest te verhapstukken. Smakelijk... [emoji1785] Ik ook met gras in de weer geweest; ben het juist gaan verzamelen in de kruiwagen + heggenschaar. Om de knorren te plezieren. Missie geslaagd! je hoort het natuurlijk niet, maar er wordt hier heel hard gejankt wegens het willen hebben van de inhoud.
 3. Wauwie[emoji2956] Ze zijn er!! Geweldig, Nas. En die namen ook. Hahahaah. Dat kan alleen jij weer verzinnen. Vette gefeliciteerd. En inderdaad: enorm benieuwd naar de avonturen!
 4. 15 kg. Halleluja. Das de moeite! Hier in t Westen zitten de vroege piepers (Anaïs) al n maand in de grond. De late (Sevilla) nu een week. Dikke laag houtsnippers erop. En dan moet t allemaal goed komen. Is de hoop / verwachting. Maar geen 15kg hoor. Ik denk in totaal 1,5 kg aan pootaardappelen ofzo.
 5. Tsja. Zat eraan te komen, deze mededeling. En volledig terecht. Maar kak wat jammer! Vooruit maar jongens, wat in t vat zit, verzuurt niet (behalve zuurkool ofzo, en daar wordt iedereen toch blij van!) Tot in t najaar dan maar! 🖖
 6. Ik zit meer op Diana’s lijn... Maar wel met gezond verstand zeg maar. Ik houd t weer met argusogen in de gaten. En als er een lange (om en nabij) vorstvrije periode komt, dan gaan ze de kas in. De komende week dus in ieder geval nog niet. Ik vermoed dat t tweede week april zal worden ofzo. Nou moet ik er wel bij zeggen dat de kas hier vlakbij het huis staat. Dus ik zet, als nodig, de tomaten met enig gedoe, ook weer relatief gemakkelijk binnen. Begin mei zet ik ze met hun kluit in de grond. Daarna mag t dus niet meer echt gaan vriezen. Op de tuin gisteren compost over bedden verdeeld. Was nog wat aan de grove kant. Maar het moet er maar mee. Ik ga vandaag nog wat fruitstruiken snoeien. Jajaa veel te laat. Maar beter laat dan nooit. Bovendien zijn t gevestigde struiken. Ze zullen dr niet om lachen, maar ze gaan er ook niet ontzettend veel last van hebben. Is mijn inschatting dan.
 7. Regenboogmix ken ik wel van snijbiet, maar niet van de gewone. Leuk idee! Hier ook bietjes. Maar gewoon saaie rode. Kon ze wel al bijna proeven in gedachten. En dus de eerste drie rijtjes wortelen en nog een tweede batch aan doperwten.
 8. Mmmmm. Wat een lekkere maaltjes komen er toch voorbij hier! Ik mis de Turkse keuken soms echt hoor, Mellie. Hoewel bloemkool met witlofsalade en patatjes echt ook heel aantrekkelijk klinken [emoji106] Hier eerst theetijd nu. En daar hoort bij.... De eerste rabarber crumble van t jaar. Mjummie
 9. De lekkerste kazen hebben gaten, vind ik altijd! Goed gedaan. Ziet er prachtig uit. Geniet d'r van!
 10. Goed bezig Jorieke!! Jij bent wel een aanhouder zeg Trouwens, Mellie, jij ook, met je tandenborstel, sodabadjes en vaseline 😄 Hier een raar en ook naar geval. De haan heeft een van onze kippen doorboord met zijn sporen. Nee maar echt, bloed droop van zijn sporen, en in het nachthok (plaats delict) flinke bloedspetters, en het witte kipje dus met in ieder geval 2 flinke gaten. Ze liet zich niet goed vangen overdag, maar ik ga straks nog even kijken met licht en de bus blauwe spray, voor als nodig. Wat een zak he! 😠 Het stomme is, dat ie tegen de kipjes die op hem lijken (de Amrocks) echt ontzettend lief is. Hij bewaart eten voor ze, maakt brood in kleine stukjes voor ze, beschermt en waarschuwt ze (voor de hond bijv), maar van de drie veldkippen, die ik van Joriek en Joep heb, moet ie nix hebben. De twee bruintjes tolereert ie nog een heel klein beetje, op ruime afstand, maar het witte hennetje... krijgt er dus echt vol van langs. Ze zaten afgelopen winter, mede om die reden, ook al niet bij elkaar. De 6 lieve kippen (hahaha Mel, hier dus ook) in de kas en de 3 gemenerds (vechten met iedereen, behalve onderling) + haan in de geitenstal met buitenren. Ik heb echter de kas weer nodig nu, dus ik wilde wat omruilen. We hebben de verrijdbare kippendriehoek van de kalkoenen nog, dus dacht: daar de gemenerds in. En dat werkt prima (zij het dat ook zij mijn keurig gekunstelde leghokje volledig negeren 🙄, weet niet of ik zo volhardend ga zijn als Jorieke hoor!) Maar de driehoek is te klein voor ook nog de haan. Dus die kon dan wel bij de lieve. Hij zou inmiddels zijn 'grugde' toch wel hebben laten varen. Gisteren heeft ie de hele dag alleen naar ze mogen kijken vanaf het grote veld, met alleen gaas ertussen. Een show dattie maakte! Vandaag riep hij ze dus ook met eten, dus ik dacht: nou t zal wel gaan. Maar niet dus. Ja, wel met zijn rasgenoten, maar voor t overige is t een nare discriminator! Ik heb hem nu apart gezet. In de bessentuin, in een eigen hokje. Het is toch zo'n mooie vent alleen joh. Zou het echt jammer vinden om hem in de soep te moeten doen. Bovendien is ie voor ons ook echt prima te handelen en helemaal niet agressief. Heb ook filmpjes bekeken van sporen eraf halen, maar dat lijkt me echt een pijnlijke business. Voorlopig zit ie dus apart, in voorhechtenis zeg maar. Ik ga nog even nadenken over het uiteindelijk vonnis - alstie eraf komt met solitaire opsluiting, mag ie zijn klauwen dichtknijpen hoor. De pummel.
 11. Ja rampzalig vliegje is dat! Ik teel alleen nog onder netten. Aantasting van 20% vind ik al niet grappig, maar als maar 20% het niet had.. Overigens heb ik, naar voorbeeld van Jorieke in dit topic, ook olifantenknof als prei. Werkt erg goed, en geeft weer eens een wat ander smaakje. Desalniettemin heb ik gisteren ook maar weer eens gewone prei gezaaid, ook die blauwgroene. Gisteren ook spits- en bloemkolen gezaaid. En een tweede lichting sla (romaine, frisbee, eikenblad) Vroege piepers (Anaïs) zitten al een kleine maand in de grond. De late (Sevilla) heb ik zondag onder de grond gestopt. Nix geen plastic ofzo, wel een flinke laag houtsnippers. Zo even knolselderij zaaien. Gaat eigenlijk altijd goed hier, dus duimen dit keer ook! Worteltjes heb ik nog niet gezaaid, maar als Amrutten het doet, durf ik ook wel...
 12. Ahh. Er is al een voederbiettopic. Natuurlijk van Jorieke. Ik ga dat es doorpluizen en ook even zoeken of er wat over knolraap te vinden is. Update: Doorgeplozen. Nogal wat last van ongedierte dus. En onkruid. Maar wel lang bewaarbaar. Fijn. Over knolraap kon ik op t forum weinig nuttigs vinden. Als mijn experiment wat wordt, zal ik er es wat over schrijven tzt.
 13. Knolraap is n soort koolgewas, toch? Dus bij jou doen ze het vast super goed Hier even afwachten. Misschien probeer ik het allebei wel. Veldje van t een en n veldje van t ander. Nu nog zaadjes!
 14. Wauw Henk! Showsteler! Hahahaha Bij mij zijn 4 van de 5 zaden opgekomen. Alleszins netjes hoor. Ze groeien goed. Maar ben idd meer in het stadium dat Mellie beschrijft

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...