Geplaatst: 23 september 20214 j Ik vraag me af hoe je aan de donkerbruine kleur bij de bereiding van Konijn komt Ik heb al geprobeerd er enkele eetlepels donkere Candij suiker bij te mengen ,resultaat nog te licht Hoeveel vocht dienen jullie toe ,juist tot het toegevoegde konijn 1,5 kg onder staat ? Als ik het bereid bij de slager aanschaf ,heeft het die donker bruine kleur die het in feite moet hebben Wie geeft me tips aangaande bereiding konijn
Geplaatst: 23 september 20214 j Beste Citroen, het zou denk ik kunnen liggen aan het vlees zelf. Meestal is tam konijn veel lichter van kleur en milder van smaak, en wild konijn veel donkerder en sterker van smaak vind ik. Dat heeft o.a. met hoeveelheid lichaamsbeweging en leeftijd te maken, voor zover ik weet. Trouwens, als je vlees stooft dan raden recepten vaak aan het vlees eerst aan te braden voor kleur en smaak en daarna pas vocht toe te voegen. Misschien dat dat ook helpt om de gewenste kleur te krijgen.
Geplaatst: 23 september 20214 j Dat helpt zeker! Vlees eerst aanbraden voor een mooi bruin kleurtje en vervolgens je vocht pas er bij doen.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.