Jump to content

irenevb

Members
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  //

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Witlof is voor zover ik begrijp een vaste plant. Daarom bedacht ik het volgende. Zou je de wortels na het trekken, in de tuin kunnen uitplanten, om dan een zomer op kracht te komen, om daarna in het najaar de wortels te oogsten en wederom lof van te trekken?
 2. Mijn brown turkey vijgjes zijn op dit moment nog knalgroen, sommige hoogstens met een klein vleugje geel, zeker niet zo rood/bruin als Bertus' vijg. @windindewilgen ik heb een paar dagen geleden dit recept gemaakt met de tweede oogst, is erg lekker geworden. Zonde om op de composthoop te gooien dus!
 3. @weknowDank voor je immer heldere, duidelijke, goed leesbare uiteenzettingen!
 4. Heeft iemand ervaring met het maken van koffiesurrogaat van witlofpennen? Ik weet dat het wel van paardenbloem en wilde cichorei wordt gemaakt, maar zou het ook van witlofpennen kunnen? En misschien zelfs van wortel van andijvie? Het lijkt me zo zonde om die mooie dikke witlofpennen straks zomaar op de composthoop te gooien...
 5. Witlofwortels bij LOF. KWEEKSET. Ik ben heel blij met de kwaliteit, er zitten hele pennen dikke tussen!
 6. Onrijpe vijgen, brown turkey, op basis van dit recept: http://mamastaverna.com/baby-fig-spoon-sweet-sikalaki-gliko/ Erg lekker, het smaakt naast zoet ook een beetje notig, amandelig. Wel een hoop poetswerk. De hele keuken plakte,eerst van het plakkerige vijgensap (ze noemen het in het recept wel toepasselijk latex) en daarna door de suikersiroop.
 7. Hoi @Mellie, hoe is het inmiddels met jouw moringa?
 8. irenevb

  Dahlia welke ?

  Rosella misschien? Of Karma Pink Corona?
 9. @appelvrouw Ja, bingo, dat is hem! Dankjewel.
 10. Ik heb sinds dit jaar agastache en ik ben er erg blij mee. Hij bloeit al sinds het late voorjaar tot nu aan één stuk door, er zitten heel vaak hommels, bijen en vlinders op, de blaadjes vind ik erg lekker in thee.
 11. Deze week olifantenknoflook besteld bij kwekerij de Arend uit Oosterwold. Er wordt gekweekt zonder kunstmest en gif, volgens de website. https://kwekerijdearend.nl/ Verzending ging supersnel en de knof ziet er goed uit.
 12. Beste Citroen, het zou denk ik kunnen liggen aan het vlees zelf. Meestal is tam konijn veel lichter van kleur en milder van smaak, en wild konijn veel donkerder en sterker van smaak vind ik. Dat heeft o.a. met hoeveelheid lichaamsbeweging en leeftijd te maken, voor zover ik weet. Trouwens, als je vlees stooft dan raden recepten vaak aan het vlees eerst aan te braden voor kleur en smaak en daarna pas vocht toe te voegen. Misschien dat dat ook helpt om de gewenste kleur te krijgen.
 13. Inderdaad RobO, het moet wel leuk blijven 😊
 14. Voor mijn gevoel zou dit wat weinig zuur zijn, maar toch denk ik dat het geen probleem is. Meestal is mijns inziens met inmaak botulisme het meest 'spannend', immers, dat ruik/proef/zie je niet. Zou er onverhoopt schimmel op inmaak blijken te zitten, dan zie en ruik je dit doorgaans en in dat geval doe ik het product + pot weg. Botulisme kan volgens mij wel door verhitting worden voorkomen/afgebroken. Aangezien je schrijft er soep mee te willen maken, neem ik aan dat je deze pompoeninmaak nog even doorkookt voor je het gaat eten, dan zit je denk ik safe. Ik vries mijn pompoen trouwens in blokjes in, misschien ook een suggestie ?
 15. Ik heb er tot nu toe geen last van gehad, iemand wel getroffen?
×
×
 • Create New...