Jump to content

irenevb

Members
 • Posts

  44
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  //

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. pompoenplanten kunnen "ellende" uit de grond halen. Of je de vruchten dan wilt eten, is aan jouw... https://www.scientificamerican.com/article/pumpkins-pull-pollutants/ Daarna kun je onbezorgd aan de slag.
 2. @ReifuanLeuk om te weten! Ik had nog nooit van deze Azoriaanse blauwe bes gehoord, maar hij heeft een AGM en is volgens de RHS tot > -5 C (H4) bestand. Maar smaakt hij ook lekker? @permanatuurtuin Ik zie dat jij hem hebt, is het wat?
 3. Je zou kunnen overwegen om wel met een dikke laag compost te gaan werken, maar zonder bakken. Kijk maar eens naar de YT filmpjes van Charles Dowding hoe hij dat doet. Dan hoef je niet te investeren in de bakken, alleen in de compost. En dat kun je natuurlijk zelf maken. Mocht je een dode boom (stam) hebben in de buurt, dan zou je eens kunnen zoeken naar hugelkultur.
 4. In "de Tuin in vier seizoenen" stond dit artikeltje over het ras "lucky berry". Volgens deze site te koop bij Intratuin. Wie o wie heeft deze al gezien, geproefd, gekweekt? Is het wat?
 5. @knetterbekie Misschien zou het ook Circaea lutetiana kunnen zijn?
 6. Hoi John, Hij is er ook dit jaar weer. Je kunt een abonnement afsluiten, dan krijg je hem elk jaar. https://www.christofoor.nl/boeken/detail/maria-thuns-zaaikalender-2022 https://www.christofoor.nl/onze-boeken/zaaikalender https://www.btv-elderveld.nl/biologisch-tuinieren/maria-thun-s-zaai-en-werkagenda edit: ik zie dat 2022 al uitverkocht is, gelukkig kun je in de onderste link de kalender voor deze maand raadplegen.
 7. Witlof is voor zover ik begrijp een vaste plant. Daarom bedacht ik het volgende. Zou je de wortels na het trekken, in de tuin kunnen uitplanten, om dan een zomer op kracht te komen, om daarna in het najaar de wortels te oogsten en wederom lof van te trekken?
 8. Mijn brown turkey vijgjes zijn op dit moment nog knalgroen, sommige hoogstens met een klein vleugje geel, zeker niet zo rood/bruin als Bertus' vijg. @windindewilgen ik heb een paar dagen geleden dit recept gemaakt met de tweede oogst, is erg lekker geworden. Zonde om op de composthoop te gooien dus!
 9. @weknowDank voor je immer heldere, duidelijke, goed leesbare uiteenzettingen!
 10. Heeft iemand ervaring met het maken van koffiesurrogaat van witlofpennen? Ik weet dat het wel van paardenbloem en wilde cichorei wordt gemaakt, maar zou het ook van witlofpennen kunnen? En misschien zelfs van wortel van andijvie? Het lijkt me zo zonde om die mooie dikke witlofpennen straks zomaar op de composthoop te gooien...
 11. Witlofwortels bij LOF. KWEEKSET. Ik ben heel blij met de kwaliteit, er zitten hele pennen dikke tussen!
 12. Onrijpe vijgen, brown turkey, op basis van dit recept: http://mamastaverna.com/baby-fig-spoon-sweet-sikalaki-gliko/ Erg lekker, het smaakt naast zoet ook een beetje notig, amandelig. Wel een hoop poetswerk. De hele keuken plakte,eerst van het plakkerige vijgensap (ze noemen het in het recept wel toepasselijk latex) en daarna door de suikersiroop.
 13. Hoi @Mellie, hoe is het inmiddels met jouw moringa?
 14. irenevb

  Dahlia welke ?

  Rosella misschien? Of Karma Pink Corona?
×
×
 • Create New...