Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Is er hier iemand bekend met het kweken van Tayerknol? Ik bedoel de Surinaamse variant waarmee pom wordt gemaakt. Ik maak dat vaak, maar koop de tayer altijd diepgevroren vermalen in kilopak bij de toko. Volgens mij wordt het ook voor het blad gekweekt, maar mij gaat het om de knollen. Die zijn overigens alleen bereid eetbaar, anders giftig. Ik zag dat Vreeken ze verkoopt, maar heb geen idee onder welke omstandigheden je dat het beste kweekt. Iemand hier ervaring? Dank alvast!

Geplaatst: (aangepast)

Het tayerblad dat gekweekt wordt is naar mijn weten iets anders dan de tayerknol maar is wel dezelfde familie. Wel ervaring met tayerblad kweken (niet in Nederland) maar niet de knol overigens.

 

Edit; ik zie na googlen dat de jonge bladeren van de knol zelf ook gegeten worden maar dat is niet hetgeen dat over het algemeen als tayerblad gegeten wordt.

aangepast door Marinke

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...