Jump to content

Marinke

Members
 • Posts

  66
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Marinke

 1. Een nieuwe lading snijbiet, de oude zijn nu aan het doorschieten en die mogen gezellig blijven voor de bijen en het zaad.
 2. Sonia blijkt een echte doorzetter te zijn. Na behoorlijk was mishandelingen en verwaarlozingen slaat ze terug. De laatste Sonia (aan een inmiddels 30 cm groot plantje) is zowaar begonnen aan een vruchtje. wij noteren 3,5 cm 😆 in de volle grond
 3. Ja daar heb je zeker gelijk in. Mogelijk dat de taaie schil komt omdat ze in potten staan. Ik heb dat al wel vaker gedaan maar die hadden niet zo’n taaie schil, maar het is dit jaar ook wel erg wisselend geweest in droogte en vocht. (Hoewel ik een vrij trouwe gieter ben). Ik heb nog een aantal cherry’s in de volle grond staan maar die zijn nog nog zo ver voor een vergelijkend onderzoek.
 4. nee dat kwam omdat ik er al in beet voor de foto niet barstgevoelig. smaak is altijd subjectief natuurlijk.
 5. Red pearl x resi tomaatjes zijn ongelijk van grootte, deze is 15 gram maar er zitten ook grotere bij die nog groen zijn en kleinere die ook rijp zijn. Beetje rotzooitje aan de plant. Bestuiving lijkt ook niet geweldig te zijn gegaan terwijl hij op dezelfde plek staat als de rest onder dezelfde omstandigheden. 7 trossen maar de trossen variëren sterk in het aantal tomaten van 2-4 stuks die zijn bevrucht. Wel meer bloemresten. tomaat heeft wat reliëf. taaiste schil tot nu toe, redelijk sappig met lekkere zuurtje. Maar de schil verpest de hele tomaat en maakt het onaangenaam om te eten.
 6. Rote x resi nog ongeveer 8 trossen van ongeveer tien stuks. kleine tomaatjes van 11 gram. Wat taaie schil (hebben ze tot nu toe allemaal), vrij stevige tomatensmaak in het begin, daarna wat vlakker
 7. Clou x resi 32 gram ongeveer 5 trossen van ongeveer 10 stuks (in pot) Taaie schil, sappig en lekker zuurtje bij eerste hap. Smaak daarna is vrij neutraal.
 8. Kora x resi nog zes trossen van ongeveer 10 cherry’s per tros. Deze was 14 gram. vrij taaie schil, wel sappig van binnen. Vlakke smaak.
 9. Leuk om de verschillende beoordelingen te lezen over de aardbeien. Ik heb dit jaar alleen maar 12 ostara aardbeien staan, iets waar ik overigens zeer tevreden over ben. Continue rijke oogst, de planten staan er ook prachtig bij. maar ik heb alvast wat soorten op mijn verlanglijstje staan voor het komende jaar!
 10. Na 113 dagen 1ste rijpe tomaten bij prima x resi formaat forse pingpongbal, smaak is niet geweldig met een ietwat taaie schil. Wel mooi glanzend en gaaf. (Gisteren geoogst, vanmorgen getest). Plant is verder nog helemaal gezond, er hangen nog 2,5 tros aan
 11. Tomaten gediefd, pompoenen opgebonden om ze over het hekwerk te laten kruipen, snijbiet en aardbeien geoogst, gesnoept van de Japanse wijnbes, onkruid getrokken en water gegeven
 12. Dat zou jammer zijn @donaldk ben jij van het bladeren knippen? bij mij staan ze deels in dezelfde opstelling (uiteindelijk niet allemaal in de volle grond maar in potten). Nog geen spoor van aantasting te zien. Ik knip wel altijd veel bladeren, daar heb ik eerder goede ervaring mee gehad tegen aantasting. de eerste tomaat is bijna zo ver van prima x resi
 13. Nog wat sla gezaaid en nieuwe rucola. Zou het nog zin hebben om wat rijtjes pastinaak te zaaien? Zaad is niet zo lang houdbaar en ik heb er nog ontzettend veel van. En we eten het graag.
 14. Op 7 mei kwamen mijn Sonia’s boven, ik had ze al volledig afgeschreven maar eentje heeft het toch gered. Ik zal hem koesteren! misschien kan ik nog meedingen voor de poedelprijs 🤣
 15. De eerste (en enige) oogst van rabarber dit jaar, daar een heerlijke amandelmeelcake mee gemaakt. Nog een restje aardbeien en sperziebonen in een salade verwerkt met verse kruiden uit de tuin.
 16. De eerste sperziebonen geoogst, toch een goede maaltijd van 4 boontjes per persoon 😆 gelukkig komt er nog heel veel aan!
 17. Geschoffeld, tomaten gediefd en aardbeien en snijbiet geoogst. En (gisteren) heerlijk genoten van alle activiteiten van de insecten in de tuin!
 18. Tuinbonen, ze begonnen voortvarend en prachtig in bloei maar de zwarte bonenluis heeft ze de das om gedaan over mn Sonia’s wil ik het niet eens hebben, die heb ik afgeschreven
 19. Aardbeien en geroerbakte snijbiet. En een paar eerste aalbesjes
 20. Ik was ook al naar de lucht aan het staren maar hier is het strakblauw en buienradar geeft weinig hoop. Verder onkruid verwijderd, tomaten gediefd, heerlijke aardbeien geoogst en eindeloze hoeveelheden saliethee gedronken.
 21. De Sonja’s zijn vooralsnog nog niet heel happy in de tuin, ze zitten in een groeistop en beginnen zelfs een beetje gelig te worden. Mist toch iets misschien aan nutriënten. De rest van de tuin doet het fantastisch dus daar kan het niet aan liggen 🤷🏻‍♀️
 22. Gelukkig dat je scherp was @Lsjr33, iedereen weer binnenboord gelukkig! bij mij ontstaan er massa’s kiemplantjes in de wormenbak (uit de pompoenpitten denk ik die ik erin had gedaan). Kan dat kwaad? Wormen zijn levendig dus wat dat betreft niets anders hand. nog geen wormenpercolaat te bekennen overigens. Hoe is dat bij de andere starters?
 23. Gisteren ruim 80 lieveheersbeestjeslarves uit de gemeentetuin naar de tuinbonen verplaatst. Daar wachtte ze een feestmaal! Hopelijk kunnen ze de tuinbonen redden.
 24. Eerste bloemen bij clou x resi primaxresi doraxresi resixsunviva
×
×
 • Create New...