Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Hihi, leuke vraag Roelof!

ik heb al best van alles gefermenteerd, maar hier heb ik nog nooit van gehoord.

 

waarom wil je het? 
 

Omdat je een overschot aan chocolademelk hebt of omdat je chocoladekefir wilt?

In het eerste geval zou ik het gewoon proberen, maar de starter/de korrels niet meer voor iets anders gebruiken.

In het tweede geval zou ik de chocolade bij de tweede fermentering gebruiken. Dus: kefir maken, chocola of cacaopoeder en zoetstof toevoegen en nog in de ijskast laten ‘aromatiseren’.

 

Maar, zoals gezegd, dat heb ik nog nooit geprobeerd. Misschien komt er nog iemand die het wel gedaan heeft.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...