roelof71 Geplaatst: 16 maart Geplaatst: 16 maart hallo allemaal , mijn vraag is , kan je chocolademelk fermenteren ? er zit toch ook lactose in ... Quote
CJodokus Geplaatst: 16 maart Geplaatst: 16 maart Hihi, leuke vraag Roelof! ik heb al best van alles gefermenteerd, maar hier heb ik nog nooit van gehoord. waarom wil je het? Omdat je een overschot aan chocolademelk hebt of omdat je chocoladekefir wilt? In het eerste geval zou ik het gewoon proberen, maar de starter/de korrels niet meer voor iets anders gebruiken. In het tweede geval zou ik de chocolade bij de tweede fermentering gebruiken. Dus: kefir maken, chocola of cacaopoeder en zoetstof toevoegen en nog in de ijskast laten ‘aromatiseren’. Maar, zoals gezegd, dat heb ik nog nooit geprobeerd. Misschien komt er nog iemand die het wel gedaan heeft. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.