Jump to content

rorror

Members
 • Posts

  2,236
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Alphen aan den Rijn

Recent Profile Visitors

1,847 profile views
 1. Het gaat nu snel met het verkleuren. De oogst van vandaag! Hele berg kleine oranje jalapeno's met nagenoeg geen hitte.
 2. Zojuist de tweede oogst van het jaar gedaan bij het mini potje. Toch bijna 9maanden in leven weten te houden. Vanwege het gewicht viel de potelke keer om, daarom staat deze in een extra glas geklemd. Ziet er nu toch wel zielig uit, en daarom is deze vandaag in de afvalbak gedaan.
 3. Wat kan er aan de hand zijn? Je selecteert @, maar er wordt een " ingevoerd. Dit komt doordat de toetsencombinatie die je gewend bent niet meer werkt. Je selecteert ?, maar er wordt een = ingevoerd. Dit komt doordat de taal van US-international naar Dutch/Nederlands is versprongen. Je selecteert Q, maar er wordt een A ingevoerd. Dit komt doordat de taal van US-international of Dutch/Nederlands (QWERTY) is versprongen naar Belgisch of Frans & Duits (AZERTY). https://www.coolblue.nl/advies/taal-toetsenbord-wijzigen.html en dan een keyboard "US-international" toevoegen en als standaard instellen. Hoop dat het lukt!
 4. Heb de Boskoop Glorie 3weken geleden al geplukt en alle druiven zijn al op opgesmikkeld.
 5. Vandaag de eerste pluk gedaan. Morgen bbq bij familie, gaan verschillende vullen en roosteren. Restant wat overblijft snij ik in plakjes voor de vriezer. Hopenlijk wil de rest de komende weken nog rijpen, hangt nog wel 8x de hoeveelheid in de planten.
 6. Nog twee soorten die beginnen te kleuren. Oranje Jalapeno's. Licht oranje/gele jalapeno. Het hele rijtje, hoop dat volgende week met het mooie weer er nog een hoop gaan verkleuren.
 7. @Mellie De spint aantasting ziet er best erg uit. Beetje het zelfde als wat ik in het begin van het seizoen binnen had. Spuit je af en toe met een sopje? @speets @Arja Ben er achter dat de stinkbug, niet die gaatjes boren in de pepers. Ze zuigen eraan en injecteren een verterings enzyme in de peper. Dat resulteerd in lichte plekken, wat uiteindelijke rotte plekken worden. En zo ziet wantsen schade er uit in een verder gevorderd stadium:
 8. Kan je een foto van dichtbij nemen? Volgens mij ook wortelvelden zoals ik gister ook in topic schreef. Kijk daar even in het artikel van edepot.wur.nl wat ik gelinkt hebt daar. https://www.moestuinforum.nl/topic/35117-nieuwe-problemen-aan-mijn-kersenboom/?tab=comments#comment-435744
 9. Ik heb al eens gezocht of ik van wantsen een foto/filmpje kon vinden, waar je ze actief een gaatje ziet maken. Kan heel goed dat bij @Arja de wantsen de veroorzaker zijn. Heb uit het insecten indentificatie topic verschillende foto's gebruikt van @Arja voor de toekomstig moestuin wiki. Lijkt er dus wel erg op dat ze flink actief in die tuin zijn. Paar printscreens uit de wiki. Als ze dus gaatjes prikken/boren. Zou ik die foto's er graag bij zetten.
 10. @HuubvG Volgens mij maakt de biquinho peper wijnsteenzuur aan en dat geeft een scherpe smaakt aan de pepers. Met scherp bedoel ik niet heet, maar echt de smaak van de peper. Meeste pepers maken die stof niet aan.
 11. Wat is dat plastic rond de stam? Dit wordt wortelvelden genoemd. Wat meer informatie: https://edepot.wur.nl/25365 Een qoute, uit de bovenstaande link. 'niet hoger te aarden' wordt mee bedoelt, dat de boom niet te diep geplant moet worden. Als de boom uit een pot komt, dient de zelfde hoogte van aarden worden aangehouden. Mag dus niet zo zijn, dat je de kluit met 10 a 20cm aarde 'aanaard' (begraafd) Eventueel kan je de wortel vlakken voorzichtig afsteken, tot in het cambium. Verder kijken of het mogenlijk is de stamvoet te belichten zodat deze op zijn tijd kan opdrogen. (Dus het liefst een plek, waar de onderstam dus niet in de schaduw valt. dus zoveel mogenlijk zon heeft) Gaat dit ooit over met de boom? geen flauw idee. Het kost de boom wel aanzienelijk veel energie met minder opbrengsten als gevolg. Wellicht een optie om de boom te vervangen door een ras met juiste onderstam welke deze symtomen, dit fenomeen niet heeft.
 12. Mooie oogst! Succes straks met de bevalling. Misschien kan je een buren op de moestuin vragen of ze af en toe even de schoffel erdoor halen, totdat jullie het zelf weer kunnen doen.
 13. Pissebedden komen pas als het gaatje door een ander insect is gemaakt en door de beschadiging gaat deze rotten. Dan komen de pissebedden. Kunnen rupsjes zijn die een weg naar binnen eten. Of 'paprika kever' (weet niet hoe verspreid deze in nederland is) of 'peper made vlieg'. Als je dus weet dat je een insect hebt welke gaatjes maakt in de vruchten, dan op tijd van dit soort zakjes gebruiken. Maakt dan ook niet zoveel meer uit welk insect de veroozaker was. "Juwelenzakjes van aliexpress of amazon."
 14. Die zijn rot doordat er een gaatje door een insect erin is ingeprikt. Je ziet dat op de foto net onder het groene steeltje. Wellicht zit er zelfs een wormpje in. Vruchten die nog heel zijn, zou je een berscherm zakje om heen kunnen doen, zodat die toch kunnen afrijpen.
 15. Zijn dat geen baby stinkwantsjes? Als ze zich bedreigt voelen scheiden ze een vloeistof af, misschien is dat het gele wat je ziet.
×
×
 • Create New...