Jump to content

rorror

Members
 • Content Count

  1,419
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About rorror

Personal Information

 • LOCATION
  Alphen aan den Rijn

Recent Profile Visitors

879 profile views
 1. Nee helaas afleggen gaat daar niet. En wil minimaal 50 stekken van Kardinaalshoed. Van de andere soorten elk 5, maar die stekken knip ik uit bomen van straat.
 2. Ik had laatst eens gevraagd of mensen ideeën hadden voor een laag hegje bij de roestbakken. @oscardevos gaf toen advies/tip voor de Geel/Groene Kardinaalshoed. Heb er een lange tijd over nagedacht en rond wezen kijken in tuincentra's, en heb nu besloten dat het die wordt. Bedankt voor het advies! Nu ga ik de planten niet kopen, maar vind het leuk om ze zelf te stekken en op te kweken. Heb ook een plek gevonden waar ik ze mag gaan knippen! Dus vandaag een potje stekpoeder gekocht. Hoewel ik wel gelezen heb dat de Kardinaalshoed zelf gemakkelijk stekt. Maar ik wil nog meer stekken deze winter, b.v. de Metasequoia Glyptostroboides, Japanse Zelkova Serrata. De Metasequoia in het voorjaar en zomer geprobeerd te stekken zonder stekpoeder, maar sloegen niet aan. Heeft er iemand tips en tricks om een betere slagingspercentage te halen?
 3. Welkom! Klinkt goed! Prototype, geheimzinnig 😃. Waarschijnlijk wil je niet of nog niet vertellen wat het precies inhoud, voordat er iemand anders mee aan de haal gaat? Prototype, klinkt als een product tegen plagen. Vraag me af hoe product 'natuurlijke bestrijding van plagen' kan doen. Ben zelf niet zo van bellen of skypen, maar als je de vragen hier stelt, zal ik ze proberen te beantwoorden. En andere mensen denk ik dan ook sneller antwoorden.
 4. Bedankt voor de tips! Opsturen is goed! Zal de verzendkosten vergoeden.
 5. Leuk al die vijgen! Staat hier in de buurt naast de mosk ook een vijg. Heb je tips over hoe ik het beste een winterstek te nemen? En verzorging? Heb in het voorjaar/zomer 2stekken buiten geprobeerd, maar die zijn helaas dood gegaan. En van het persoon van wie ik de stekken kreeg, is de vijg geveld door hun konijn... Vond blijkbaar de barst lekker. Dus zou het leuk vinden om winter stekken te nemen, en het persoon weer een vijgenplant terug te geven.
 6. Was die schade aan het blad ook al aanwezig tijdens de droge periode / hittegolf. Dus in juli/aug. Regen houden ze niet van, en dan zijn ze ook zo weg. Dit is spint. Miniwebjes, zijn vaak maar max 1cm groot. De spinten zijn ongeveer 0,24 tot 0,50 mm groot. Dus nagenoeg niet waarneembaar met blote oog of je moet er echt naar gaan zoeken.
 7. Kan je nog wat close-ups maken van wat bladeren. Vind het blad er zo 'vaal' er uit zien in combinatie met de witte aanprik puntjes op het blad. Doet me denken aan thrips of spint. Is het je wel eens opgevallen dat er mini spinnewebjes in zaten? Dit is vooral zichtbaar in droge periodes. Misschien ook even wat foto's bladeren van planten welke onder de appelboom staan. Wellicht tonen deze het zelfde schadebeeld. Hoewel het nu herfst wordt is het wel wat lastig te zien. Tips tegen ziektes, maak de snoeischaar voor gebruik en nagebruik schoon.
 8. De volgende tuincentrum, kan je op één dag bezoeken, allemaal te Boskoop. http://www.esveld.nl Plantentuin Esveld – Kwekerij en tuincentrum Boskoop Heeft een grote Japanse tuin. Zeker in het voorjaar is het een aanrader, dan staan 100den soorten Rododendrons en Azalea's in bloei. https://www.handelskwekerijmarceldejong.nl/ Handelskwekerij Marcel de Jong Handelskwekerij, ook open voor bezoekers. http://www.groencentrumsonneveld.nl/ Tuincentrum Sonneveld. Een wat kleiner tuincentrum, maar een leuk aanbod en aanbiedingen. 100meter verder van Sonneveld, kan je de kwekerij van Jan den Hertog bezoeken. http://www.jandenhertog.nl Kwekerij/Tuincentrum Zijde 167 in Boskoop (Tegenover de Watertoren) Niet een voorbeeld voor een tuincentrum/kwekerij, het ziet er wat vervallen uit. Maar je kan wel leuk door het assortiment snuffelen. En eventueel afdingen is mogenlijk https://www.fruitbomen.net/ (Kwekerij Houweling) Ook in boskoop te bezoeken. Je zou kunnen afsluiten bij https://proefdetuin.com/ Theeschenkerij de Proeftuin/ Proef de Tuin (Met landwinkel)
 9. Als je van een tamme kastanje een kastanje in de grond doet, komt daar dan altijd een tamme kastanje boom uit, met vruchten die eetbaar zijn. Of is het net als een appel zaadje, dat je geluk moet hebben dat de boom die uit het zaad groeit eetbaar is?
 10. De terug gesnoeide gele jalapeno vertoont weer leven! Ik dacht begin deze week nog dat het een afgeschreven zaak was. Hoewel er nog niet veel groen aan zit, heb ik er vertrouwen in dat deze het gaat overleven. 9 okt: 24 okt:
 11. @appelvrouw Wat een leuk hoekje! Heb je daar meer foto's van?
 12. Voor te overwinteren binnen is 20graden goed, en zeker zo licht mogenlijk zetten. Tropische planten hoeven geen winterslaap of groeistop te krijgen. Het liefst wel een luchtvochtigheid in huis van rond de 45/55%. Aangezien er geen binnen planten bestaan, doen ze het buiten altijd beter. Dus als het weer het toelaat zet je ze in de zomer buiten. Dan kunnen ze hun vitamines in de buitenlucht opdoen, na de zomer zien ze er dan ook weer fris en gezond uit, voordat ze weer een periode naar binnen gaan.
 13. @Bertus Ik heb het hier over, en het is jouw eigen topic, in maart zelfs al.
 14. Dit zijn mijn laatste 3potten met Pepers. Ze produceren nog steeds pepers, en er rijpt om de zoveel dagen nog een pepertje af. Ik doe ze pas weg, als ze kappot gevroren zijn! @Beukwood Ik zou de foto nog posten, dus hierbij!
 15. Eerst even met de zaag aan de onderkant inzagen, en dan met de zaag van boven hem afzagen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...