Jump to content

rorror

Members
 • Content Count

  582
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Alphen aan den Rijn

Recent Profile Visitors

128 profile views
 1. Leuk om het resultaat te zien, na het ontwerp wat je een tijd terug had gepost. Nu vullen en straks smullen!
 2. rorror

  Zolderfotoupdate

  Die pepers groeien hard bij jouw. Ik heb er nu 1 peper aanhangen, maar die is nog geen 4cm lang. Je hebt trouwens ook schritterende paprika's hangen.
 3. Beter nu inderaad, dan in de zomer. Dus de laatste maandjes deze planten in pot houden. Probeer zo veel mogelijk de haar wortels te behouden. De enige welke het misschien niet overleven zijn de planten welke al in blad staan. Die zou ik dan ook terugknippen, of deels ontdoen van bladeren (met de hand weghalen), zo compenseer je het wortelverlies, en kan de boom dus ook minder transpireren, en hogere overlevingskans.
 4. Moet je deze nog uitplanten? of laat je ze zo staan?
 5. Als ik de foto zo bekijk; zie ik wel een orangje achtig vlekje, maar vanwege de kwaliteit van de foto, zou ik zeggen geen roest Ik mis een beetje de velle kleur en uitstulping. Kan je een beter ingezoomde foto plaatsen?
 6. @DennisUtrecht Hoe zien je kiwibessen eruit? Heb je er een foto van. Mijn kiwibes toont geen vorstschade. Maar het is ook niet kouder dan -1 geweest voor een paar uur per nacht.
 7. Heb je nog een foto van hoe deze ingepakt was met bubbeltjes plastic. Wat veel fout gaat, is dat ze compleet ingewikkeld worden, en daardoor nagenoeg geen zuurstof meer krijgen. Zwakke of dode plant als resultaat.
 8. Ik denk inderdaad verbrand/verdroging door de zon. Kastje op het zuiden, betekend dus gehele dag in de zon? Enig idee hoe warm dat wordt overdag? Bij mij kas, was het na een uurtje zon vandaag 27graden.. Dus dan moeten de luikjes open.
 9. Herbruiken van oude spullen. Misschien dat jouw glazen puien vroeger voor iets anders diende?
 10. rorror

  Zwevende groeilamp

  Met een visdraad bevestigd aan een alluminium strip welke ik onder de vitrage rails heb gepropt(steek als een soort hengel uit de vitrage rails, om de lamp 30cm van de vitrage af te houden). Dus geen gaatjes in plafont enzo hoeven boren. Gelukkig! Maandje te vroeg hmm. Ik ging juist voor vroeg om grotere planten te krijgen, aangezien ik geen volle grond of tuinkas tot beschrikking hebt, en dus verwacht minder opbrengst te hebben. De ene helft is 2 weken eerder gezaaid, maar op 1 na lijken ze allemaal nu de zelfde hoogte te hebben.
 11. rorror

  Zwevende groeilamp

  De pepers passen niet meer in de groeidoos. Deze doos staat nu uit. De pepers passen helaas niet in het raam op het zuiden. Staan op het westen nu. Met een vliegende groeilamp erboven. Het moet maar op deze manier de komende 6a8 weken tot ze naar buiten mogen.
 12. Welkom. Lekker bezig. Het is goed dat je al na denkt om de tempratuur juist te houden. Ik zou kijken of je een automatisch dakraam opener kan installeren. Zoiets, voorbeeld: https://www.somultishop.com/Webwinkel-Product-209418027/Automatische-dakraam-opener-vensteropener.html Succes
 13. @Bertus Heel apart om een aantal delen tuin compleet bevroren te zien. Lijkt wel of het plaatselijk in jouw tuin heeft gevroren. Buiten jouw tuin oogt alles naar voorjaar en loopt mooi uit. Volgens mij is met water sproeien niet de bedoeling dat het ijsaanzet. Maar dat alles nat en ontdooit blijft.
 14. rorror

  Hoi Allemaal

  Welkom Niels! Is dit het eerste jaar dat je de moestuin hebt? Heb je ook foto's? Daar zijn wij hier dol op! Was het afgelopen week met al dat mooie weer ook te nat? Of vandaag te nat? Als het te nat blijft, hebben mensen hier misschien wel een oplossing voor je.
 15. Zeker, geen geknoei meer in huis. Mijn vriendin ook blij, dat ze het aanrecht terug hebt.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...