Jump to content

rorror

Members
 • Content Count

  1,921
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Alphen aan den Rijn

Recent Profile Visitors

1,494 profile views
 1. rorror

  Druiven

  Eerst moet een plant bloeien voordat deze vruchten geeft. Of bedoel je welk ras dit is?
 2. Inspectie rondje gedaan, bij veel buiten planten spint aangetroffen.. arg. De rode en de berge variant. Zal vanavond maar weer eens gaan spuiten, water zeep spirtus... Brantnetel thee, werkt dat echt? Of knoflook spuiten?
 3. @Frans Zijn dat ook tuinbonen onder dat net, eerste foto?
 4. Ok dat neemt hier iets te veel ruimte in. Ben wel benieuwd naar @Bearded johnie zijn eerste keer. Misschien wilt hij wel wat in zijn bak overhouden, om te testen hoe dat groeid en hoeveel er vanafkomt.
 5. Ah dat is jammer! Als ik ergens meeldauw zie en het is nog niet zo erg, dan haal ik het blad weg. Als bijna alles is aangetast, sproei ik mengsel van 20% melk en 80% water.
 6. Ach maar 6 dagen onweer achter elkaar verwacht.. Om de plantjes hier op het hete terras wat te beschermen, een schaduw doek opgehangen. Doe ik voor het eerst, vorig jaar tijdens de hitte hadden veel planten het zwaar. Verbrandblad groeistilstand etc. Hopenlijk hangt hij zo goed, maar dat zie ik vanmiddag wel als de zon verder het terras op komt. Toch altijd even uitvogelen hoe iets het best kan hangen.
 7. Kiwibes issai in 40L pot, bloeit uitbundig nu. Ben benieuwd hoeveel vruchten rijp worden dit jaar.
 8. Nooit van olifantengras gehoord. Dacht dat ik er wel een idee van had, van dat gras van een meter hoog met van die pluimen erin. Dat zie je veel in de tuinen tegenwoorden. Maar olifantegras! WoW. Jij hebt straks geen inkijk meer! 😁 Misschien een idee om dat als berlijnsemuur te gebruiken, tegen het gleuren van de buren.
 9. rorror

  Gered!

  Ik had nog een peper van vorig jaar staan. In het raam had deze van de winter kleine hete pepertjes gegeven. Rond feb/maart verloor deze plots al zijn bladeren. Nog even laten staan, twee weken terug deze buiten gezet. En nu allemaal nieuw blad. Planten zijn inderdaad sterker en vaak moet je geduld hebben tot het juiste moment.
 10. Maar... maar... die beestjes staan toch op de rode lijst?
 11. Dan zijn mijn ideeën nu op. Zal vast in de loop van de dag nog iemand reageren die ergens anders aan denkt!
 12. Misschien even prikken met een bamboo stokje in de grond rondom de stam. Als je prikt en schiet ineens door zit je in een gang.
 13. Vaak aan de kant waar de zon opstaat. Als je dat wilt voorkomen bij jonge boompjes s, kan je de bast wit kalken. Is wel een aanrader, zeker tijdens hittegolven. En zwake bomen en planten, zijn vatbaarder voor ziektes.
 14. Lees deze pagina ook even: https://www.yara.nl/gewasvoeding/tomaat/gebreksverschijnselen-tomaten/calciumgebrek-tomaten/

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...