Jump to content

rorror

Members
 • Content Count

  1,489
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Alphen aan den Rijn

Recent Profile Visitors

1,074 profile views
 1. Om wat plantjes voor je zelf op te kweken lijkt me geen probleem. Zie het als een backup voorals je orginele plant dood gaat. Zelfde als thuiskopie maken van een cd om de orginele niet te beschadigen / te behouden. Maar als je er geen goed gevoel bij hebt, moet je het niet doen.
 2. @mdubbelm Eerder in het topic werd de tip gegeven om de zaden even in een glas met water de zink test te doen. In de kiem periode ook zorgen dat de grond/zaadje niet uitdroogd tussentijds want eenmaal weer uitgedroogd kiemen ze niet goed meer.
 3. Dan maar zelf stekken? Ook een leuke bezigheid en kost niet zoveel. De buxus stekjes zijn wat lastig te zien, deze staan in het gras? Mooie grote tuin!
 4. 27 graden is een mooie temperatuur. Hier kiemen ze goed.
 5. Nog geen 24uur later, zitten er drie in het potje. Straks er maar twee uithalen voordat ze elkaar in de weg gaan zitten.
 6. Hoe gaat het ontkiemen nu? Bij mij zijn nu 1/3 van de soorten ontkiemt. Een aantal nu met het blad open, van de andere zie je de kromme rugjes omhoog komen. Totaal tel ik er zo'n 35 vandaag. Gister rond 15:00 uur telde ik er in totaal nog maar 3. Het gaat hard nu. In het kleine glazen potje, staan nu 3 pepers boven. @Mellie VerrassingsMix 2 bekkertjes met elk 3 zaden gezaait, alle 6 opgekomen. Chinese 5 color en shishito's zijn ook opgekomen. @Jorieke123 Paprika Corbaci is ook opgekomen.
 7. Ik hou hem klein, weet nog niet wat het uiteindelijk moet worden. Laten uitdrogen kan ik wel tegen gaan met capillaire werking met een katoenen touwtje in de aarde van het potje en het andere end in een waterreservoir. Ben op langer termijn meer bang op verstikking van wortels. Maar dan biedt een hamer uitkomst
 8. Ja dat is wel de bedoeling! Kijken hoe lang ik hem in leven kan houden. Één bloemetje en vrucht is voldoende. Als één van de andere zaden opgekomen is zal ik er ook één maken in een grote orangje glazen olielamp.
 9. De eerste die zich na het kiemen laat zien. Een probeersel. Rawit peper, vruchten zijn vrij klein van formaat. Het mag niet te veel ruimte kosten, daarom maar direct in zijn permanente pot gezet. 🙃
 10. Geen ervaring met kweektenten, wel in de winter van 2019/2020 opzoek geweest ervoor. Uiteindelijk niet gekocht, geen enkele tent had de maat welke ik wou, tent moest namelijk onder de tafel passen. Heb toen uiteindelijk van bananendozen een "kweektent" gemaakt, die erprecies er onderpaste. De binnenkant heb ik toen met alluminiumfolie beplakt, zodat het licht kan weerkaatsen. Volgens mij kwamen de tenten van "Secret Jardin" het goedkoopst er uit. Alleen de tent. Zonder toebehoren. Als je wel voor een set kijkt met ventilatie en led lampen, tijdschakelijkers etc, onthou dan dat je geen koolstof filter nodig hebt. Die zie je vaak in de set, maar die heb je nodig voor andere plantjes die aardig kunnen stinken.
 11. Ik kan het wachten ook niet aan, zie pas 3 ontkiemingen in de bekertjes! Hoeveel heb je dit jaar gezaaid jwedding? Meer dan vorig jaar? Ga je ze weer op de zelfde plek zetten, dacht me te herinneren dat je een soort kastje aan de muur had gemaakt. Wat pak je anders aan dan vorig jaar? Aangezien dat je eerste jaar was.
 12. Om terug te komen op het eerste bericht in dit topic. Mijn rozen doen b.v. hetzelfde als de bloemen te lang nat blijven of er een te hoge luchtvochtigheid erom heen hebben. In droge periode blijven de bloemen mooi. @muller Als er weinig bloemen komen staat deze misschien te donker. Plant heeft in iedergeval ochtend zon tot en met de middag, einde middag mag die schaduw ontvangen. Of de gehele dag in de zon, maar dan wel gefilterd. Misschien kan je een fototje plaatsen en bekijken of die genoeg licht ontvangt.
 13. What kind of greenhouses are you looking for?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...