Jump to content

rorror

Members
 • Content Count

  1,228
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Alphen aan den Rijn

Recent Profile Visitors

644 profile views
 1. Middelste foto ziet er wel wat raar uit met die vlekken. De eerste is ouderdom, laatste gok ik ook. Heb je afgelopen weken wel iets voeding in het water gedaan? Lijkt namelijk er nog op dat ze wat gebrek hebben. Potten die nog nat zijn geen water geven. Heb er ook een aantal tussen die niet uitdrogen, en sommige die ik 2x per dag moet gieten. Sommige planten lijken hier geen last te hebben van de warmte, maar sommige zie ik op delen van het blad uitdrogen.
 2. @Veldjesgraaf Ik dacht wel dat er iemand overheen zou lezen. 22mm is juist haha. De rest van mijn pepers komen niet over de 14cm heen.
 3. Had gister een gigantische rode wedstrijd peper geoogst. Die kwam zeker wel in de richting van 22mm. Hoop niet dat de rest daar jaloers op wordt! 😋
 4. Rode aardbeien bladeren hier een linkje. Maar ik zie op de foto geen rode bladeren? Je zal ook best een werkje hebben met dit weer om water te geven. Sommige planten in 'te kleine potten' moet ik 's ochtends en 's avonds water geven. B.v. mijn bonsai's Bij mij staat de zon vanaf 9uur op het dakterras, tot een uur of half 9 a 9uur dan zitten we nu in de schaduw. Tot een uur of 22:00 kan ik nog niet met blote voeten op de tegels lopen, zo heet is het. Die komkommer op 2meter hoogte. Leuk! Heb je een trapje voor nodig om te oogsten.
 5. De jongeste peper begint nu met bloeien. Toch zeker 10cm hoog. Deze pepers mogen ook overwinteren binnen. Madam Janette groeit goed met dit weer. Gele paprika, reeds al twee van geplukt, dit zit er nog aan. Wel wat windschade aan het blad. Ondertussen pluk ik elke dag rijpe pepers, snij ze dan meteen in plakjes. In de vriezer heb ik een aantal ziplock zakjes, met tekst erop welke soort peper het is. En na het snijden vul ik die zakjes elke keer bij. Straks genoeg om de winter door te komen.
 6. Vandaag wat bramen, paar druifjes en een schaaltje aardbeien uit eigen moestuinterras. Straks weer een rijkelijk gepeperd wedstrijdpeper broodje. Heet eten, is zweten en daarna flink afkoelen, pro-tip voor tijdens de hittegolf!
 7. @maartje Heb je een foto van de Issai? Misschien is het label bij de kweker verwisseld geweest. En dat b.v. je een andere kiwibes hebt die niet zelf bestuivend is. Wat ook zou kunnen, wat andere dit jaar ook hadden, was dat de bloemetjes bevroren waren geweest, en daardoor afvallen. Iets wat ik ook heb gemerkt, de dagen dat het slecht weer was b.v. regen, dat de bloempjes niet bevrucht werkden door de bijen, en die dus afvielen, de bloempjes op zonnige dagen, werden dan weer wel bevrucht. Heb je ook al eens geprobeerd met de hand te bevruchten?
 8. rorror

  Rozenbottel

  Als klein kind die dingen altijd verzameld voor rozenbottelsiroop. In die tijd was het vlug buiten plukken voordat de buren ze gingen plukken. Tegenwoordig zie ik ze niemand meer plukken. En hangt het hier in de platsoenen er vol mee. Misschien toch weer eens een bakje vol plukken! Leuk idee!
 9. @Mellie Ziet er lekker uit! Hoe maak of gaar jij die pepers?
 10. Begin dit jaar had de plant niet zoveel gegroeid. Maar de laatste weken elke week wel 10cm er bij. Heeft drie bamboe stokken, en is elke bamboe stok al met 2 tot 4 scheuten boven geeindig en draaien nu omelkaar naar beneden. Dikte van de stam is van 2mm,naar 1cm dik gegaan. Zit dus enorm veel groeikracht in de plant! Besjes worden langzaam maar zeker ook wat groter..
 11. De afgelopen week gaat het hard met afrijpen van pepers! Het is eindelijk zo ver, te veel pepers om op een dag op te eten. De oogst van vandaag. Ik snij ze in plakjes en vries ze in.
 12. Dan zijn de eerste lipsticks. Grand home pepper makkelijk te herkennen, pepers groeien omhoog. Ecuadorian sweet, lijken op cherry tomaatjes. Zoloty Rog ken ik niet, maar na googlen lijkt het op een gele spaanse peper/cayenna
 13. De onderste zo ie zo paprika, de gene daarboven heeft een raar puntje. Weet je nog namen van wat je gezaaid hebt?
 14. De bosuien geoogst, eigenlijk net te laat, het blad begon gelig te worden.
 15. De grootste aangetaste bladeren zou ik wel weghalen. Dat is nu een enorme bron om het verder te verspreiden.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...