Jump to content

rorror

Members
 • Posts

  3,219
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Alphen aan den Rijn

Recent Profile Visitors

4,727 profile views
 1. Afgezien dat donaldk wat termen/benamingen door de war haalt/fout benoemd, verwacht ik van jouw eigenlijk wel om daar doorheen/overheen te lezen gezien jouw levenservaringen die je hebt. De twee methodes die Donaldk aanhaalt om de SHU te achterhalen, weet jij wel. Of zijn antwoord de vraag van Roland beantwoord, zeg ik nee op. Hij had beter even naar de twee methodes kunnen linken hoe je SHU kan testen. Of een product zoals 'chillipot scoville meter' kunnen linken. Wat betreft "SHU number marketing". Is gok ik meer een mening hoe hij de peper markt ervaard.
 2. Is het raar? Dat toen ik het las, het wel meteen begreep?
 3. Zal er rekening meehouden bij het plaatsen van videos. Je hebt dan ook wel verder gelijk, al zouden al haar manieren 100% werken, dan had ze niet zoveel vliegjes in huis. Ik heb zelf wel eens zaailingen gehad of stekken die echt last hadden van wraat aan wortels en dan ook echt dood gingen eraan. Mijn beste ervaring om ze weg te houden huisplanten/stekken. Is het "verstoppen" van organisch materaal, zodat volwassen vliegen geen plek hebben/kunnen vinden om eitjes af te zetten. - Top grond droog laten. (water geven via onder, niet te veel) - Top grond bedeken met halve cm zand. (let op meubels etc zand kan krassen veroorzaken.) - Top grond bedeken met basalt split 2tot4mm. (Beter dan zand, split zie je liggen kan je wegpakken, zand korrels zie je niet snel) - Totaal onorganische grond. Fuchia stekken en ficus, in onorganische substraat: 80% van de planten inhuis gebruiken dit nu. Zaalingen: - steriele grond. (zelf steriel maken, kokend water dag te voren b.v.) - steriel cocosfiber.
 4. rorror

  Pepers 2023

  Op wat voor temperatuur heb je ze gezet, de wat hetere soorten willen graag een warmere temperatuur om goed te kunnen kiemen. Zeg +/- 27graden.
 5. rorror

  Pepers 2023

  @redzebra Leuk om de zaailingen te zien 🤤Ik wacht nog 14dagen met zaaien.
 6. Zolang je toestemming hebt van de eigenaar van de grond lijkt mij het geen probleem. Maar ga ze niet uit een natuurgebied halen. Sommige staan/stonden op de rode lijst van beschermde planten soorten. Lijkt me daarom ook niet netjes om ze uit te graven.
 7. Aja! ik had even moeten zoeken eerst. Leuk om te lezen! Jorieke heeft de zelfde ervaring als wat andere mensen hebben op andere forums. Groeit de kluiten uit, te weinig smaak en opbrengst. Al al helemaal die stekels. Heb zelf ook een hekel aan stekelplanten. Vond het toch leuk om even aan mensen te laten zien die hem nog niet konden. (waaronder ik zelf)
 8. @Moesje2021 Resultaat van Taugé had ik hier gepost: https://www.moestuinforum.nl/topic/419-kiemgroente/?tab=comments#comment-473887 De tauge had ik in een groene kweekbak gedaan die dan direct op de warmte mat staat. Daarin lag een natte theedoek met daarin de zaden. De theedoek wordt lauwig a 25graden. Thermostaat is wel aan te raden, omdat het anders rond de 29wordt. Sinds eergister heb ik de warmte mat in de afgesloten kweekdoos staan. Daar heb ik op dit moment de peper bonsai staan. Deze staat in een schaal met substraat, en daaronder een lekbak. De schaal staat iets op pootjes, waardoor deze geen goed contact heeft met de lekbak. Daar wil ik nog gaan experimenteren of ik er iets tussen kan leggen waardoor de warmte overdacht beter wordt. Maar alsnog wordt het substraat +/- 24 graden. Sensor in de grond bij groene markering. De kweekdoos zelf is 60cm breed, 40cm diep, 80cm hoog. Ook de lucht temperatuur tot boven in de doos stijgt tot +/- 20graden, als de lampen zijn uitgeschakeld. Voorheen dropte de temperatuur terug naar huiskamer temp in de nacht naar tussen de 15 a 17graden. Voor de peper bonsai was dat te laag, die kwam in groeistilstand daardoor. We gaan de komende week zien hoe het de groei verbeterd, ik hoop een explosie aan groei. Wel bij ali express opletten of je het juiste model besteld met 230v, met de juiste stekker aansluiting.
 9. Heeft iemand deze verwant van tomaten al eens gekweekt?
 10. Afgelopen seizoen zoveel mogelijk groenafval klein gemaakt en in "compost emmers" gedaan als test. Vandaag voor de tweede keer, de twee volle emmers gekeerd. De onderste laag zag er goed als compost uit, nog wel wat takjes zichtbaar. Verwacht dat ik dit wel goed als top dressing kan gebruiken komend seizoen. De twee emmers voor terras groenafval was wel te weinig, aankomend seizoen het uitbreiden naar 4emmers. Zo kan ik alle potten op terras weer aanvullen zonder potgrond/compost te kopen.
 11. rorror

  Kiemgroente

  Taugé opgekweekt vanaf het warmte matje. +/- 5dagen oud. De helft is in de bami gegaan vandaag en de andete helft ingemaakt in zuur. Zaden van de toko, 500g 1,80€ elke dag goed spoelen met water. Ontkiem ratio, 99,5%, geen rotting, wel af en toe te droog gestaan.
 12. De kosten van de welkoms deal wordt denk ik door aliexpress vergoed / uitbetaald aan de shop eigenaar. Dus shopeigenaar krijgt meer geld dan jij heb betaald. De volgende bestellingen op aliexpress krijg je niet meer zo'n korting. Nieuwe account maken werkt voor nieuwe welkoms korting werkt ook niet, dan krijg je foutmelding. Verzending kan wel wat langer duren dan bij ons, aangezien deze via cainiao wordt verstuurd.
 13. Ik zal morgen eens kijken of ik het verder kan optimaliseren. Zal dan ook de sensor in plastic verpakken. Maar daarvoor moet ik even de lengte van de kabel van de sensor verlengen. Dubbel check in specificaties of lengte te verlengen is. ✔️ Ik heb van de thermostaat het verbruik nog niet gemeten. Wat verbruikt de jouwe in 24uur? Weet iemand of ik een simpele led 'driver' inbouw (transformator) kan gebruiken voor 12v ventilators ? Zie namelijk niet zoveel normale inbouw transformators online? Suggesties? Iets van 12v, max 2amp (12x2=24watt) Transformator wil ik dan ook nog gaan gebruiken, voor 2usb poorten(5v), waar telefoon of iets degelijks in opgeladen kan worden.
 14. Ik meet tussen warmtemat en de tray. In de tray zit taugé. Enige warmte buffer is de vochtige doek waar het in ligt. En dan afgedekt met een droge handdoek, die de natte doek niet raakt. Gedaan omdat ik niet zo de meter in de vochte doek wou steken. Anders even net als henkg een zakje eromheen. In de doek wordt het niet die 28graden daar loopt het op tot max 25.
×
×
 • Create New...