Jump to content

rorror

Members
 • Content Count

  1,681
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Alphen aan den Rijn

Recent Profile Visitors

1,296 profile views
 1. 2x? Alleen de middelste tak toch?
 2. Wat naar! Kan je ook wat foto's maken, van de boompjes die het niet goed doen.. Kan je wat meer vertellen hoe je je gazon bijhoud? Bemesting/Bekalking? Na de winter verticuteren om mosgroei weg te halen. Helaas elk jaar weer. Na verticuteren komt er weer zuurstof bij de wortels om het gras gezond te houden. Heb je dan toevallig specefiek onkruid wat er tussen het gras groeit wat lastig te verwijderen is? Heb je daar foto van, zodat we kunnen zien welk onkruid het is? Hoe hou je verder de tuin bij, compost, schroffelen etc?
 3. rorror

  Dag allen!

  Gave opgestelling! Er zijn er hier nog een paar op het forum die op hydro kweken, en 3d printers gebruiken om hun matriaal te printen. Grappig die chineese tekst "groente" boven op het rek. Zelf gemaakt of ergens zo gekocht?
 4. Geen probleem, zullen ze geen last van hebben.
 5. Alle bomen kan je de top vanuit knippen, dan zal er vanzelf een andere meest rechtopgaande tak de functie overnemen. Bij apelbomen zie je dat ook veel, alle waterloten die recht omhoog gaan, om te proberen een nieuwe top te maken. Maar dat wil je niet, vanwege dat de appels te hoog hangen om te plukken, en het lage gedeelte weer overschaduwen. Vandaar elk jaar snoeien.
 6. Hoe oud is het boompje? Ziet er nog jong uit. Eerste twee jaar, zo ie zo vruchten zelf weghalen, zodat de boom zijn energie gebruikt om goed te wortelen, en goede groei te krijgen. Daar wordt die gezonder van, en gezonde bomen hebber minder last van insecten. Te veel bemesten/stikstof zorgt voor een te snelle groei, waardoor luizen aangetrokken worden. Ze ruiken alsware de nieuwe stikstofgroei.
 7. @donaldk rode bes, ging bij mij meteen een 40liter pot in, in 2018. 2018 een 3tal bessen. In 2019 2trosjes. In 2020, 40 trossen. Voorjaar 2021, bes naar een 100l pot gedaan, nu overvloed aan bloemtrosjes, wordt eerste jaar met echt veel trosjes/oogst. Bij de Aldi waren inderdaad groente plantjes in de aanbieding. Gister stond er bijna niks meer, na navraag mocht ik alle zwarte zaaitrays meenemen, waar de plantjes in geleverd waren.
 8. Een bijen vraag. Ik zag van de week met het mooie weer, de bijen zonnen bij mij op de muur. Dat gebeurd geregeld, van de week zaten er een stuk of 8 op ongeveer 1m2. Ik weet dat ze dat graag doen om op te warmen. Maar hoe ver vanaf het nest doen ze dat? Aangezien het er zoveel zijn, heb ik het idee dat het nest niet ver hiervandaan is.
 9. Hier was ook een frisse wind, maar wel een paar uur buiten kunnen zitten in de zon. Tussendoor de aardbeien, kiwibes en braam bemest. De aalbes staat ondertussen al weer een paar weken vol in blad, en bloeid uitbundig, nog niet eerder zoveel trosjes gehad.
 10. @tielse flipje dat ziet er netjes uit! Hoeveel oogst had je vorig jaar? @Robinvijg Vorig jaar was mijn kiwibes zo groot als de jouwe, dan kan je zien hoe snel deze groeit(zelfs in pot). En dan is deze hoe je hem nu ziet ook hevig gesnoeid. Hele berg slierten van een meter of langer weggenomen. Ik heb hem gewoon laten gaan, achteraf niet de mooiste keuze. Ik had misschien beter 1 hoofdtak met zijtakjes kunnen maken? Het rond gaan om de bambi ziet er denk ik over een paar jaar veel minder mooi uit, dan een recht omhoog geleide stan met zijtakjes? Misschien kan ik beter de middelste groei wegknippen, dit jaar recht omhoog leiden en dan zijtakken. En dan jaar erna de buitenste wat omhoog gegroeid is wegnemen? Dit omdat ik natuurlijk wel bessen wil dit jaar.
 11. Daar zeg je wat, toen je het bericht poste, las ik het, ik dacht niet zo zeer aan ziekte, maar wel aan dat de volle zon op die takken aan branden was geweest. Zien de kanten waar nooit zon op hebt gestaan er nog wel goed uit?
 12. Zijn er mensen met verstand van azalea's? Vorig voorjaar enorm mooi gebloeid. Bloemen meteen weggehaald toen deze uitgebloeid was. Heeft in de hittegolf buiten gestaan. Eind van de zomer zag deze er al zo uit, en is er niet slechter uitgaan zien sindsdien. Laat ook geen enkel blad vallen. Vandaag aan inspecteren of ik nieuwe knoppen kon vinden voor bloei of blad. Maar helaas niks te zien. Dez zou rond eind april/mei moeten gaan bloeien. Regenwater heb ik niet beschrikbaar,behalve de buitjes die vallen dan. Als dit door leidingwater komt, hoe krijg ik dat zuurder? Tips iemand?
 13. @Stan W Hoe zit het met de smaak van de Limalexia? Ik vind de Ostara b.v. heel zoet. Bij de aardbeien kraam verkopen, heb je vaak grote aardbeien, welke heel waterig met minder smaak zijn. Hoewel dat wel erg lekker is met het warme weer om zo weg te happen. Vind ik die op brood wat matig, moet er suiker bij om het zoeter te krijgen. @DirkDW Ik haal zelf de bloemen Ostara's er tot 1juni af. In het voorjaar geef ik best veel stikstof voor een hoop groot blad, en daarna laat ik hem gaan met bloemen. Op dat moment geef ik voornamelijk mestsstof kalium.
 14. @appelvrouw Als ik te veel heb om in een paar dagen op te eten, dan snij ik het in ringetjes, en vriest is het in. Daarna kan ik gewoon een handje pakken om door een gerecht te doen.
 15. @Teunboon Zonnebrand zal het gehele blad wat in de zon is verbranden. Je ziet dan b.v. echt als er een blad half erboven hangt, dat het blad daaronder b.v. maar tot de helft verbrand is. Te koud/vorst, dan hangt het blad slap en gerimpelt. Dus daardoor denk ik geen van beide. Eerder verbranding door bemesting. Bemesten in een te droge omgeving kan het veroorzaken. Dan worden de zouten opgenomen, maar zonder voldoende water komt er een opstopping in het blad, en het deel erachter de verstopping sterft dan af. Dan is natuurlijk de vraag, heb je bemest? Hoe het pepertje er nu uitziet, overleefd deze het wel.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...