Jump to content

rorror

Members
 • Posts

  2,303
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Alphen aan den Rijn

Recent Profile Visitors

2,100 profile views
 1. Mooie start van het voedselbos! Altijd leuk om te zien en te lezen. Ik zou wel even op de kluitjes van de bomen letten, deze moeten wel vochtig gehouden worden. Eventueel met natte doeken eromheen. Een paar dagen op deze manier laten staan kan namelijk al fataal zijn.
 2. @willemGN Bedankt voor het delen, dat wist ik niet nog. Wel weet ik dat die peper waar je overschijft, geen familie is van de chilipeper, waar dit topic overgaat. Vorig jaar heb ik daar het volgende overgeschreven. https://www.moestuinforum.nl/topic/24509-peper-en-paprika-topic-2020/page/14/?tab=comments#comment-402618
 3. Normaal gesproken in de herfst or voorjaar, maar als grond/bodem temperatuur te koud wordt, groeien wortels nagenoeg niet meer. Bij bomen en struiken is dit al onder de 7 graden. Dus als het bij jouw nog een maandje mooi weer blijft, dan kan je ze nog verzetten. Zodat ze voor de winter nog kunnen aanslaan. Maar als ze niet in de weg staan, zou ik het in het voorjaar doen. Als je ziet dat de plant zijn bladknoppen laat zwellen. Na de winter pushed de plant eerst zijn blad uitéén, en met de eerste zon op de blaadjes, wordt de energie aangemaakt voor groei van wortels. Doe je het voor de winter bladloos, moet deze energie uit de stam gaan halen om nieuwe worteltjes aan te maken, in een te koude omgeving waar deze zich in moet gaan herstellen. Kost energie wat de plant beter kan gebruiken om de winter door te komen. Voor gemeente en professionale tuinders, is dat bijna geen werken, daarom doen hun het over een grotere periode, omdat ze anders in bepaalde maanden geen werk hebben... En dan plots alles in een paar weken moet.
 4. Drie weken later de eerste oogst. 3 grootste stronken geoogst, afgesneden zodat het hart er in blijft zitten. In de hoop voor tweede kroppen. Gewicht 550gram. Vanavond eten wij witlof/preischotel.
 5. Ben helaas te laat om bij Diana paprika's te bestellen, alles daarvan is uitverkocht.
 6. Aangezien er afgelopen nacht kans op vorst was, had ik gisteravond nog even snel alle fuchia's teruggesnoeid en in de kelder weggezet. Tot maart mogen die daar blijven staan. Ook meteen weer nieuwe stekken genomen om die van de winter in het raam op te kweken. Dit in het geval er weer één sneuveld tijdens het overwinteren.
 7. Ik gebruik van onderzet trays. Daarin geef ik water, en laat de grond het water omhoog zuigen. Tijdens grote regenbuien haal ik de tray's weg.
 8. Dit is één van de bakken knoflook. 18a20 tenen.
 9. @willemGN Hier een videotje over paprika's. Niet de bloempjes verwijderen, maar wel het teveel aan vertakkingen weghalen.
 10. Ondertussen de 3de lichting opgepot. Er zit 7 dagen tussen elke planting. Eerste week de wortels bewaard in de koelkast van de keuken, daar was het rond de 6a7graden, en de wortels maakte al wortels aan in de koelkast. Vorige week het restant van de wortels in de tweede koelkast gezet, daar is het ongeveer 1 graden. Nu vandaag de 3de opgepot en zag dat de wortoltjes daar niet verder in groeide. Nu ik dat week kan ik volgend jaar meer wortels bestellen en over een langere periode verspreiden. De grootste: Wortels komen na twee weken al onder uit de pot:
 11. Ik heb 3 november de knoflook geplant op zo'n 5cm diepte, en ongeveer 30% laat al een puntje groei van 1cm zien. Dat waren knoflook tenen die ik van de oogst van vorig jaar bewaard had.
 12. De cultivar tulpen hebben toch meerdere jaren groei nodig totdat de bol volwassen is en deze gaat bloeien?
 13. De allerlaatste oogst van dit jaar. Voornamelijk serrano pepers.
 14. Heb je nog een foto van hoe deze er bij stond voordat deze naar buiten ging? Want als deze toen al wat hing, zal de stam niet zomaar herstellen met meer licht. Ik denk zelf toch te weinig licht, het is een tropen plant, welke ruim de helft van het jaar te donker staat in nederland. Heb je deze zelf gezaaid? Ik vind hem wel een leuke uitstraling hebben om hem hier ook in de collectie toe te voegen.
 15. Ah dank! Zo leer je elke keer wat meer. Helaas is het lijstje niet echt compleet. Op sites lees ik dat ze berken zaad bedeken met 2mm potgrond, valt dat dan ook onder de catogorie 'lichtkiemer'?
×
×
 • Create New...