Jump to content

rorror

Members
 • Posts

  3,020
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Alphen aan den Rijn

Recent Profile Visitors

3,721 profile views
 1. Was wel wat wind, windkracht 4 een tijdje. Maar was het echt een storm? Misschien niet gemerkt als de wind het het noord oosten kwam, dan heb ik er geen last van. A.s. woensdag wordt het windkracht 5 a 6.
 2. Heb je een foto van de gehele boom? Hoe lang is deze al verkleurd? Gebeurd in de droge periode? of toen het ging regenen en kouder werd? En staat deze in pot? Kan je hem als het vriest binnen zetten? Wat meer over verzorging: https://www.123planten.nl/verzorging/tips-citrus
 3. Vorig jaar 3cm, dit jaar naar bijna 4cm breedte gegroeid.
 4. Gefeliciteerd @Mai Pensato en @Frans.
 5. @fre3ke Ik denk dat ik eerst even een lijst ga maken met wat ik heb. Dat we dan naast de biozadendoos ook een peperzaden ruil op het forum kunnen opzetten. Het idee "geleend" van: https://gratisforums.com/chillipepers/viewtopic.php?p=1074#1074 (site van @donaldk). Kunnen het denk ik op bijde site wel naast elkaar doen. Ik doe in iedegeval op beide sites gewoon mee. Wat anders; Zat nog even te kijken op peperzaden.nl Deze prijs voor sommige zaden is niet normaal meer, 10zaadjes inc. verzenden is €10,49... Daarom maar de peperruil in deze dure tijd.
 6. Heeft iemand Sugar Rush Peach peper al eens geprobeerd? Of hebben er zaden van. https://www.peperzaden.nl/sugar-rush-peach.html Als niemand zaden heeft bestel ik wel de zaden, heb er dan ook meteen wat zaden om te ruilen.
 7. Haha. Nee. Bonchi is afgekort van Bonsai Chili, zo wordt het op engels talige forums genoemd. Maar verder heb je gelijk, ik behandel het als mijn kind. Wil namelijk dat deze zo oud mogenlijk wordt. Je ziet niet zo vaak dat peper planten zo lang in leven blijven. Als ik google krijg ik verschillende resultaten hoe oud ze kunnen worden. B.v. deze site https://chili-plant.com/interesting-facts/how-old-chilies-grow/#:~:text=The wild species Chilitepin grows,the world in two ways. Geeft b.v. aan dat Annums maar 1.5 tot 3jaar oud worden. Mijne is al ouder, en hoop hoe ouder deze wordt, om over een paarjaar het tegendeel te kunnen bewijzen Capsicum species ∅ Age Capsicum annuum 1.5 - 3 years Capsicum baccatum 4 - 6 years Capsicum chinense 3 - 5 years Capsicum frutescens 3 - 8 years Capsicum pubescens 5 - 10 years
 8. Elke week pluk ik nog een bordje pepers. Nog niet eerder gehad dat ze in oktober nog vruchten gaven. Normaal had ik ze half sept al op de compost gedaan. Al meer dan 6weken niet bemest. Is nu wel duidelijk te zien aan het vergelen. Bonchi staat ook nog heerlijk buiten. Volgend jaar wat meer takken naar beneden bedraden, want de zijkant wordt zo wat kalig. Aankomende febr 4jaar oud.
 9. Heel mooi, zeker de vorm van de brazilian starfish is leuk. Ik heb ondertussen al 5 planten weggehaald waar niks meer aanzat. De rest begint wat gelig van onder te worden, al een maand geen voeding meer gegeven. Ook niet meer van plan dat te doen. De geur van de peper heb ik eerder geroken bij de chocolade paprika (bruine paprika). En is inderdaad niet zo aantrekkelijk. Mijn vriendin vind het b.v. stinken. De rode wil ik zeker ook nog proberen, kijken of de smaak/geur beter is.
 10. De avond dat ik de reaper wou proberen kreeg ik migraine, had twee dagen aangehouden 😠. Nu zojuist de Chocolade Reaper geprobeerd. Eerst het puntje geprobeerd (meestal het minst heet). Even 20sec kouwen en uitgespuugt. Hitte kwam redelijk langzaam op gang, maar het puntje viel qua hitte nog wel mee. Ik had bijvoorbeeld vorige week een pepper waarvan ik één hap nam, en binnen 1a2 seconden heel me mond in brand stond en het zweet me direct uitbrak. Daarna een stuk van de reaper geprobeerd bij het steeltje en een stuk vruchtvlees. (heetste gedeelte van de peper). Ook weer 20seconden kouwen en uitgespuugt. Oei, vele malen intenser dan de onderkant. Het gevoel kan ik alleen beschrijven als een "snelle scherpe tintel sensatie" heel veel brandprikkels intense bij elkaar, wat uiteindelijk een soort van verdovend aanvoelt. Voorbeeld daarvan, ik raakte mijn tong aan met mijn vinger, en enige wat ik voelde was het brandende intense gevoel, dus voelde niet de aanraking van mijn vinger..) Brandend gevoel in mond en keel was ongeveer 20min. Of mijn pepers de extreme hitte van 1 of 2 miljoen scoville halen geen idee. Het zou zo maar minder kunnen zijn, want ik had het de hitte erger verwacht. Er hangen er nog een paar aan, dus over een paar dagen ga ik stuk eten en ook echt doorslikken, om dat te ervaren. Ervaren andere dat ook, dat sommige peper langzamer op gang komen? En sommige direct heet zijn bij de eerste hap?
 11. @Ruderalis Ik vind zelf bijna elke peper op zijn rijpst het lekkerst. Vanavond ga ik de chocalade reaper proberen. Zal een stuk gaan kouwen, maar ik gok dat ik hem niet ga doorslikken. Eerst even het effect afwachten hoe die in de mond aanvoelt en hoe lang dat duurt. Voordat ik de hele nacht buikrampen heb en de ochtend erna weer een zwaar moment heb 🤣 Als jullie na vanavond niks meer van me horen, dan ben ik waarschijnlijk opgehaald door de grim reaper.
 12. rorror

  Olla potten

  Hoe lang duurde het tijdens de droge periode voordat het water op was in de ollas? Zijn ze binnen een dag leeg?
 13. Helaas is het paarse pigment niet warmte bestendig, bij verhitting veranderd de kleur. Heb even een paarse pepper geplukt en in een glas heet water gelegd als voorbeeld. Na 1 minuut: Die kleur wordt steeds minder naarmate deze langer verhit wordt.
 14. Apart dat zo'n larve van zo'n lang lijf naar een kleiner formaat gaat. Dacht eerst dat het een verschillend insect was.
 15. @fre3ke Bij mij zijn ze wat klein uitgevallen, maar de vorm vind ik een leuk uiterlijk.
×
×
 • Create New...