Jump to content

Arja

Members
 • Content Count

  304
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Op het randje van de Veluwe

Recent Profile Visitors

557 profile views
 1. Arja

  Nazomer

  Die hele hete dagen vergeten we even, maar verder genieten we van een mooie nazomer. Kale Bas heeft één nakoming voortgebracht, en geniet nu van zijn tweede puberteit. De insecten zijn dol op nieuwe bloemen in de pompoen. Naast de grote oranje kanjers liggen kleine en middelgrote witte en gele bolletjes. Rijp zullen ze waarschijnlijk niet worden, misschien de middelgrote gele als het lang warm blijft. Uiteraard eten we nog steeds courgettes. En sperziebonen. Elke keer als je denkt dat het écht de aller, aller, allerlaatste zijn... is er na twee of drie dagen weer een maaltje. Heerlijk. De tomaten zijn wel op. Met de regen kwam de schimmelellende, alles werd zwart en dus gauw geruimd. De groene tomaten op de fruitschaal werden ook gewoon zwart, bah. Tot mijn grote verbazing rijpen er een paar paprika's. Onooglijk kleine planten, ik had er niks van verwacht, maar de lang aanhoudende zomer doet ze goed. De laat gezaaide zonnebloemen doen ook hun best, en zo te zien gaan ze nog gewoon bloeien. De vroegere zijn al lang uitgebloeid en de vogels hebben gesmuld van de zaadjes. In huis staan bakjes met zaden van groentes en bloemen. Regelmatig zit ik een uurtje zaadjes te peuteren voor mezelf, maar ook voor de reizende zadendoos en de lokale zadenbank.
 2. Knoflook besteld bij Van der Wal, ben heel benieuwd of dat een mooiere oogst gaat opleveren dan de gewone, soort van 'random' teentjes van het afgelopen jaar. Die oogst was niet slecht, maar ook niet daverend. Veel kleine teentjes. En binnen een paar weken op. Ik gebruik geloof ik nogal veel knoflook in de keuken, vind het een heerlijke smaakmaker. Uit de winkel koop ik het liefst solo, omdat die het gemakkelijkst te verwerken is in de keuken, en prima smaakt. Wat ik het komend seizoen ga telen is Olifantenknoflook, Purple glazer en Simonetti. Wel gek om dat nu al plannen, terwijl ik nog half in het huidige seizoen leef, maar ik lees dat veel leveranciers gauw uitverkocht zijn, dus toch maar gewoon besteld.
 3. Is ook oogst, toch? Zaadjes verzamelen van alles wat uitgebloeid is en nog net niet weg springt. En dan lekker op mijn terras aan de grote tafel zitten peuteren. Vroeger zou ik minder bewaren, maar nu is mijn tuin groter én er komt een zadendoos en ook nog een lokale zadenbank.n
 4. U vraagt, wij draaien. 😆😆😆
 5. Yup. Er is nog hoop voor die dunne sliertjes aan de plant! 😆
 6. De aller, allerlaatste. Denk ik. 🤤
 7. De allerlaatste. 🤤
 8. Arja

  Tomaten Topic 2020

  Oeh die zijn wel tof zeg! Zoiets zou ik moeten tegenkomen voor een niet al te belachelijke prijs, ik zou er zeker een paar kopen voor mijn cherrytomaten.
 9. Arja

  Tomaten Topic 2020

  Bij mij (alles buiten, geen kas) ging het heel rap heel erg slecht nadat het begon te regenen. Eerst de vleestomaten, daarna de cherries en de ronde. Inmiddels alles gerooid. De groene die ik eraf plukte om in huis te laten rijpen, werden ook snel bruin, dus die gingen ook in de kliko. Gelukkig zit mijn diepvries inmiddels vol met tomatensaus, dus het was gewoon einde seizoen.
 10. Tomaatjes, snijbiet, sla en een pompoen weggegeven aan schoonzus en zwager die op bezoek waren. Vergeten een foto te maken, mooi gezicht zo'n doos met oogstspul.
 11. @fre3ke, ik vind het lijken op mijn sinaasappel. Ik had een paar maanden geleden wat pitjes in de grond gestopt, buiten in een potje. Nu heb ik drie kleine, stevige plantjes. Edit: bij nader inzien toch anders. De randjes van jouw blad zijn gladder, bij mij een klein beetje kartelig.
 12. Arja

  Tomaten Topic 2020

  Ondertussen gaan de tomaten hier hard achteruit. Alles staat buiten en het weer is omgeslagen. Zelfs de Millefleurtjes barsten open na een poosje buiig weer. Gelukkig heb ik daar al ontzettend veel van geoogst dit seizoen. En bij de Giraffe is het denk ik flink mis aan het gaan. Van groen naar bruin. 😥
 13. Omarm het roze, zet het ding vol met geraniums en petunia's, voeg accessoires toe in andere felle kleuren!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...