Jump to content

Arja

Members
 • Posts

  1,805
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Op het randje van de Veluwe

Recent Profile Visitors

3,922 profile views
 1. Wij aten gisteren oca's. Manlief had ze in dunne plakjes gesneden en gebakken met een ui en wat specerijen en gember en honing en limoen erdoor. Was erg lekker, al proefde ik de oca zelf niet zo. De volgende keer wil ik er wel wat rozijnen en stukjes appel door, als tegenhanger voor het zuurtje. Dat wordt dan volgend jaar om deze tijd, want we hebben de hele oogst in 1x opgegeten. Vanavond bak ik pannenkoeken, het was gisteren Sint Pannenkoek, maar iemand moest dringend met zijn oca's aan de slag, dus hebben we die pannenkoeken nog te goed.
 2. Nergens last van (via phone, geen Tapatalk).
 3. Manlief heeft zojuist de oca's geoogst. Wat zijn ze mooi! Dankzij mulch en ola's hebben ze de zomer prima overleefd, en ze hebben mooie knolletjes gemaakt. Met dank aan @Goldfish, van wie ik de oca-plantjes/knolletjes vorig voorjaar kreeg. Ze liggen nu lekker in de zon, binnenkort volgt de smaaktest.
 4. Arja

  Nouja zeg Vreeken

  Ik zou ook niet alleen voor Vreeken die reis maken. Maar als onderdeel van een dagje uit lijkt het me erg leuk, zeker als je vooraf een lijstje maakt.
 5. Arja

  Nouja zeg Vreeken

  Dat is wel een heel leuk idee voor een dagje uit!
 6. Een prachtige vijg van @MSDG. We zijn hier nog in discussie over de optimale plek in onze tuin 😆
 7. @rorror Je brengt me op ideeën, ik zal morgen ook eens wat fuchsiastekken nemen. Nog nooit gedaan, zet ik ze op kamertemperatuur om te wortelen, of juist niet?
 8. Tas met jampotten van een vriendin gekregen. Toch wel fijn om er lekker veel te hebben, dan kun je makkelijker uitdelen.
 9. Ze komen van mij, het zijn gekochte zaden van de Lidl. Ik had veel te veel, dus heb wat in ziplocks gedaan, gelabeld en in de doos gedaan. Sorry, had het bio-detail even vergeten. Over de kiemkracht en groei: ik heb ze nu al twee of drie jaar geprobeerd en het is inderdaad geen super spul. Dacht dat het lag aan mijn gond, het weer, te dik zaaien, dat soort dingen. Bedenk nu dat ik dus beter een paar euro kan investeren in goede zaden. Gooi dus maar weg 😀
 10. De doos is weer onderweg. Genoten van het grote aanbod, wat hebben jullie er allemaal veel soorten ingestopt! Ik heb veel kleine beetjes eruit gehaald, en wat eigen spul toegevoegd. De hete rakkers links laten liggen, er zijn vast mensen na mij die ze kunnen waarderen 🌶️
 11. Eh ja, dat had ik ook al bedacht 😆
 12. Er komen meerdere generaties per jaar, en met de warme herfst van de afgelopen weken sluit ik niks meer uit.
 13. Thx, voor ons te heet, dus ik stuur ze in hun geheel door.
 14. Wat is de bedoeling van de twee verse (maar niet meer heel appetijtelijk uitziende) Carolina Reapers die in de doos meeliften? Ik leg ze voor nu even op een droge plek uit het plastic zakje, voordat het een harig geheel wordt.
 15. De doos is inmiddels bij mij beland. Ik ga even heel erg genieten van de inhoud, en zal hem dan morgen of overmorgen doorsturen naar @StanW. edit: ik bedoel natuurlijk @Stan W
×
×
 • Create New...