Jump to content

Arja

Members
 • Content Count

  696
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Op het randje van de Veluwe

Recent Profile Visitors

1,245 profile views
 1. Nieuwe aardappelen uit m'n vader zijn kas, en de tuinbonen uit mijn tuin. ❤️
 2. Hier ookde eerste aquadulce geoogst. Nauwelijks luis, af en toe een topje weggebroken waar er meer dan drie zaten.
 3. 5 aspergehaantjes vermoord (waarvan twee terwijl ze een volgende generatie probeerden te maken). Een paar bloemen uit uien en knoflook verwijderd. Koolinspectie. Eitjes verwijderd. Schouders opgehaald om doorschietende Chinese kool en tatsoi. Touwtjes om en stokken bij planten die ondersteuning nodig hebben. Edit: vanavond spontaan nog een paar uur dingen gedaan. Zalige temperatuur, zo kan ik uren doorgaan. De komende dagen zal ik weinig doen. Wat dingen afgeknipt, opgebonden. Water gegeven. Aardbeien uitlopers afgeknipt, per plant mag et ééntje groeien. Zelf bedachte filosofie, geen idee of dat ergens op slaat, maar vier of vijf per plant vind ik te veel (ik wil ook nog vruchten) en nul te weinig. Slakken geraapt, we lopen regelmatig alles na wat een onderkant heeft. Peultjes geplukt. Aardbeien geplukt. Tuinbonen geplukt en gedopt voor morgen. Nu wordt het langzaam donker, zit lekker naar de vogels te luisteren en te genieten. Life is good.
 4. Nou, graag, dank voor je aanbod! Zou erg leuk zijn als het lukt.
 5. Heeft iemand toevallig zaden liggen van de kleine ratelaar? Manlief wil deze zaaien, maar we vinden nergens online zaden voor een fatsoenlijke prijs.
 6. Ik had een camera obscura, ofwel een doos met een gaatje. Het hapje uit de zon was goed te zien. Ook leuk was de dip in de grafiek van de zonnepanelen.
 7. Arja-aspergehaantjes 10-0, hier valt het nog wel mee, maar ik vis er elke dag wel een paar uit. Grappig is dat ze, als je hand dichtbij komen, ze zich eerst achter een takje verschuilen, en pas daarna zich laten vallen. Maar meestal vis ik ze meteen van de tak, gaat prima.
 8. Arja

  Kruiden drogen

  De bijkeuken en woonkamer ruiken kruidig, er ligt en hangt van alles te drogen. Mijn timing is wat minder, want een aantal dingen ging al bloeien, maar het spul ruikt en smaakt prima, dus meh.
 9. Twee kiemlingen van de wedstrijdzaadjes en drie van de controlegroep. En ergens moet nog het zakje met de laatste zaadjes liggen, maar ik ben ze een beetje kwijt geloof ik. Dus deze twee moeten het gaan doen, ahum. Hup kleintjes!
 10. Tatsoi met knoflookbloemstengels en een handje peultjes. En een restje raapstelen/oerprei/bieslookstamppot van gisteren.
 11. Thx, ik vermoedde al dat dit het plan ging worden. De bloemstengels gaan lekker door het eten vanavond. Mooie krullen maken ze trouwens!
 12. Van mijn knofloken is er een soort die nu in bloei gaat. De bol is nog best klein, en ik weet dat je ze pas oogst alsnhet loof verdort, dat is dus duidelijk nog niet aan de orde. Vraag: heeft het zin om de knoppen te verwijderen en de bollen nog een tijdje in de grond te laten zitten? Of worden de bollen vanaf het moment dat ze willen bloeien sowieso niet meer dikker?
 13. Tja, dan is het waarschijnlijk verstandig om ze ook even niet te exporteren, zodat je de plaag zo min mogelijk verspreidt.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...