Jump to content

Arja

Members
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Op het randje van de Veluwe

Recent Profile Visitors

193 profile views
 1. Klopt als een bus. Inmiddels in bloei, dus helemaal leuk.
 2. De mijne is afgelopen oktober geplant, en is ook pas in de afgelopen week uitgelopen. Ik dacht ook dat ik een dooie had, maar ze zijn blijkbaar soms erg laat.
 3. @Claudy bedoel je niet hoog en niet breed? Of niet hoog en wel breed? Niet zo hoog is sowieso goed om te weten, dan kan ik die achterlijke lange stokken nu nog vervangen voor kortere.
 4. Hopelijk komt er niet ineens weer nachtvorst, want alles groeit nu gestaag. De tomaten staan overal op hun plek. Vanmorgen de eerste sperzieboon boven de grond begroet, en aan de doperwt verschijnen de eerste bloemen. De asperges worden lange sprieten, met wat babysprietjes ernaast, ben benieuwd hoe dat er over een paar weken bijstaat. Een enkele pompoen en courgette met lichte vorstschade, dat overleven ze zo te zien wel, en zo niet dan heb ik er ook nog zonder. @appelvrouw, Bas is een immigrant, van jou afkomstig. Hij staat er mooi bij, is gek genoeg in zijn eentje gebleven. Ik hoop op veel bizar gevormde kalebassen! Verder is hier nog veel meer gebeurd. Luis, lieveheersbeestjes, rupsen en vlinders, heerlijk truttige afrikaantjes die vast geen moer helpen maar dan heb ik in ieder geval heerlijk truttige afrikaantjes in de tuin. Kruiden gaan als een tierelier, met de koriander voorop (yum!). Volgende week hoop ik de eerste sla te oogsten en dat wordt dan echt de eerste maaltijd met zelfgekweekt voer. Ook in de bloemenhoek is het feestelijk. Alles is nog wat dunnetjes, het is tenslotte het eerste jaar hier met jonge planten, maar er bloeit van alles.
 5. Ha, dat is toch wat verder uit elkaar dan ik had ingeschat. Blij dat ik het even gevraagd heb. Dank voor je antwoord! En fijn dat de bananencake lekker was. 🍌
 6. Op de forumdag van afgelopen najaar kreeg ik allerlei tomatenzaadjes. De plantjes zijn prachtig stevig, ze staan al wekenlang overdag buiten en vooral de afgelopen week laat ik ze 's nachts in de bijkeuken logeren. Ik zie er naar uit ze buiten uit te planten, dat gaat een dezer dagen gebeuren. Nu vraag ik me af hoeveel ruimte ze nodig zullen hebben. Zal per soort verschillen denk ik? Ik heb de volgende soorten: Coral Queen, dacht dat het een ronde tomaat was maar even googlen levert op dat het een vleestomaat is. Wordt 180 hoog? Hoeveel ruimte hebben ze nodig? Volgens mij kreeg ik deze van @Claudy. Millefleur kreeg ik van @Anna3, cherrytomaat, hoe groot wordt-ie en hoe ver zet ik ze uit elkaar? Dan heb ik nog twee miniatuur Giraffes. Weet niet van wie, maar de plantjes blijven heel ieniemienie. Durf ze niet te verplaatsen naar de moestuin, maar ik verwacht eigenlijk ook niet dat het in het potje nog wat wordt. En de Gusto vleestomaat. Stoere, stevige plantjes. Ook hier de vraag hoe groot, hoe ver zet ik 'm van z'n buurman?
 7. Geen heel slecht idee, is mijn ervaring. Bij mijn vorige huis had ik een insectenhotel aan de voorgevel hangen, op ooghoogte. Het hing in de ochtendzon, en er waren veel hotelkamers in gebruik.
 8. En twee wortels!
 9. We gaan het zien. De nog gave exemplaren (vlak ernaast, heel onvoorspelbaar dus wie er last van heeft en wie niet) hebben vannacht een emmer als bescherming, dus die maken meer kans. Maar wie weet deze ook, ik vind ze nog niet helemaal kansloos.
 10. Er is dus zeker nachtvorst geweest, concludeer ik als ik mijn pompoenen en courgettes zie. Een aantal heeft zwart blad, gelukkig niet allemaal.
 11. Arja

  Pop

  Hier ook zo'n prachtige rode pop in de grond. Een of ander nachtvlindertje.
 12. Potjandorie! Lig ik vanavond in bad te relaxen, hoor ik het weerbericht... Dus weer in de kleren en de tuin in. Zeil over de aardappelen gelegd, dat moet voldoende zijn. Gelukkig had ik vanmiddag al besloten dat ik te moe was om de tomaten uit te planten, dus die staan nu weer veilig op de wasmachine in de bijkeuken.
 13. Heee.... dat zou zomaar kunnen, en dat vind ik een hele toffe uitkomst!
 14. In mijn tuin is bij de nieuwbouw van alles aangeplant om het geheel in het landschap te laten passen. Geen schuttingen maar een houtwal bijvoorbeeld. De meeste aanplant kan ik inmiddels wel benoemen, het zijn voornamelijk inheemse types als meidoorn, lijsterbes, hazelaar, Gelderse Roos, sleedoorn, sporkehout, enz. Nu staat er iets tussen wat ik niet thuis kan brengen. Het heeft vierkante stelen, begint nu kleine bloemetjes te krijgen en heeft behoorlijk last gehad van zwarte luis. Ik ben benieuwd wat het is, vast iets heel erg voor de hand liggends, maar ik kom er hier niet uit. Edit: grrrr en nu heb ik ruzie met het fotogebeuren.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...