Jump to content

Arja

Members
 • Posts

  1,023
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Op het randje van de Veluwe

Recent Profile Visitors

2,070 profile views
 1. Even buiten op de koude noordwestenwind gaan staan, dan zijn je lentekriebels heel snel gesmolten!
 2. Ik kreeg toevallig vandaag van een vriendin zaden van de apios americana, en ging hier op het forum op zoek naar ervaringen. Ik ga ze eens proberen op te kweken. Ik begrijp inmiddels dat het verstandig kan zijn ze in een kuip te zetten. 😬
 3. Paprika's en pepers gezaaid. Ze staan onderin de plantenflat, met vloerverwarming en uitzicht op het zuiden.
 4. Arja

  Plantenflat

  Karietje, het is een simpel ding van de Lidl, en je kunt hem na gebruik weer gemakkelijk demonteren en op zolder zetten tot volgend jaar. rorror, ze zijn ooit meegekomen met potgrond. Bijna niet uit te roeien. Het voorgezaaide spul gaat natuurlijk uiteindelijk naar buiten, maar mijn kamerplanten zijn ook al lang besmet. Ik zou bijna alles weg doen en helemaal overnieuw beginnen. Maar momenteel zijn we ze redelijk de baas, dus ik blijf gewoon vangen en verder niks.
 5. Arja

  Plantenflat

  De eerste stap is gezet, ik heb de plantenflat in elkaar gezet en op zijn plekje geparkeerd. Nu wonen er alleen nog maar een paar kamerplanten, maar ergens deze week ga ik de paprika's en pepers zaaien. Rouwvarenmugjes hebben we ook nog steeds, grrr. Gelukkig doen de gele vangplaten hun werk.
 6. Bedoel je met dwarf dat de planten klein blijven, of dat het kleine vruchten zijn?
 7. https://www.nporadio1.nl/fragmenten/nos-radio-1-journaal/5372b393-f065-4d5e-8263-eebe0a2eed13/2022-01-07-bedreigde-appelsoorten-verzamelen
 8. Leuk artikel en oproep: https://www.gelderlander.nl/bronckhorst/hennies-vergeten-fruitrassen-uit-grootmoeders-tijd-moeten-terugkeren-op-erven-in-de-achterhoek~ae4fe927/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web&referrer=https%3A%2F%2Ft.co%2F
 9. Arja

  02-01-2022

  Afgelopen jaar kwam het er niet van, maar voor seizoen 2022 wil ik weer proberen hier een blog bij te houden. Voorlopig is het nog winter. Weliswaar is het af en toe belachelijk warm, maar ik doe nog niet zo gek veel. Planning voor komend jaar ligt er globaal, ik weet wat ik wil kweken, dit is in groepen verdeeld. Nu nog bepalen waar welke groep komt. Tot nu toe deed ik maar wat, maar intussen is het wel handig om dit serieus aandacht te geven, om ziektes en andere ellende te voorkomen. Wat er nu staat: Aquadulce tuinbonen. Voor de winter leggen vond ik best goed gaan afgelopen jaar. Ik ga er eind februari wat late jongens naast leggen, leuk om te vergelijken. Knoflook. Begin november gepoot, inmiddels zijn er sprietjes opgekomen. Olifantenknoflook. Gepoot in november. Nog niks te zien. To do lijstje voor januari: Compost bestellen en uitrijden. Indeling moestuin. Pepers en paprika's binnen voorzaaien.
 10. Als ze van mij komen zijn ze idd biologisch, oogst 2020 of 2021.
 11. Wat voor constructies gebruiken jullie om de plant omhoog te leiden? Ik ken alleen de draden uit de kas, maar buiten heb ik geen dinges om de draden aan op te hangen. Iets simpels bouwen? Of kan het ook aan een stok?
 12. Jaaaa rustig aan, zoals Patrijs al zegt. Het hoeft niet binnen een dag. Of week. Ik had vorig jaar twee kuub, deed ik een paar dagen over. Dit jaar doen we waarschijnlijk twee keer zoveel, en ik ga dat eens rustig allemaal verspreiden zonder mijn rug te vernachelen. Nu al zin in, heerlijk stom klusje, af en toe een paar kruiwagens.
 13. Wat leuk, ik ken komkommer alleen van de professionele teelt in kassen. Mijn vader was vroeger tuinder en had een hectare komkommers. Ik heb geen hobbykas en zelf buiten kweken in de volle grond lijkt me een heel andere tak van sport. Dit zal bovendien een heel ander ras zijn dan de slanke, op snelle productie geselecteerde waterbommen die ik ken van vroeger. Ik betwijfel dus of ik van enige voorkennis kan spreken, al zal ik mijn vader wel om tips vragen. Die man lacht zich rot, buiten komkommers kweken 😆
 14. Change of plan, ik ben morgen niet in Gouda want extra shift bij ernstig zieke vriendin in Utrecht. Wordt vervolgd, we bedenken binnenkort wel wat.
×
×
 • Create New...