Jump to content

Arja

Members
 • Content Count

  488
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Op het randje van de Veluwe

Recent Profile Visitors

1,021 profile views
 1. Zaden gekregen van een medemoestuinforumlid - leuk, nieuwe tomatensoort proberen! en van het plantenasiel. Ik ging er mijn dahliaknollen ophalen, er stonden nog zaden, kon het niet laten natuurlijk om even te snuffelen. Wat kool en extra peulen meegenomen, en twee namen die ik niet herkende. Thuis gegoogled wat saffloer en mizuna zijn. Blij mee.
 2. Kunnen het deels ook nog naweeën zijn van de invloed van de notenboom? Als dit een flinke walnoot was, heeft dat misschien ook meegeholpen.
 3. Arja

  Spruiten

  Mooie vergelijking, dat zijn ook boefjes, doen soms totaal niet wat afgesproken is, en uiteindelijk komt het met de meeste exemplaren wel weer goed. 😃
 4. Arja

  Spruiten

  Mwahaha, wat een boefjes, die spruitjes! Ik heb ze maandag gezaaid. Vandaag is het vrijdag en ze zijn al gekiemd. En dan te bedenken dat het vele maanden gaat duren voor ik hier een spruitje van kan oogsten.
 5. Arja

  Geen pm ?

  Denk niet dat dat het is, want Used 2% messenger storage
 6. Nog geen PB ontvangen, misschien nog eens proberen?
 7. Ik heb de mijne net afgelopen maandag gezaaid, dus nog geen testresultaten of andersoortige garantie, maar ik kan je wel een handjevol toesturen.
 8. De mijne (niet binnen opgekweekt, gewoon buiten in de aarde gestopt) staan heel stoer in regen hagel sneeuw wind. Ik zie geen schade, ze lijken goed bestand tegen dit barre weer.
 9. Omdat de teeltwedstrijd van dit jaar de knolvenkel is, is het misschien leuk een speciaal draadje met recepten aan te maken voor deze groente. Ik vond knolvenkel zelf nooit echt lekker, tot ik onlangs een ZALIGE risotto met knolvenkel ontdekte. Op verzoek van @Jorg hier het recept. Groene deel van de venkel in stukken snijden en koken in water met laurierblad, rozemarijn, gedroogde paddenstoelen en peperkorrels. Witte deel van de venkel en een ui in kleine stukjes snijden en fruiten in boter. Risottorijst toevoegen en even glazig laten worden. Dan de bouillon die je zojuist maakte beetje bij beetje hieraan toevoegen door een zeef. Bouillon in laten trekken tot rijst voldoende gaar is / eigen inzicht / kooktijd en hoeveelheden vind je misschien op de verpakking van de rijst, ik doe dit altijd op gevoel. Parmezaanse kaas erdoor raspen, eventueel een klont boter erdoor doen, 2 minuten met deksel laten staan, klaar. Ik serveer het met tomaten en knoflook uit de oven: hele tomaten in schaal met hele bol knoflook met schil, olijfolie, peper, takjes verse tijm, dit geheel 1 uur op 180C. Knoflook even uit z'n jasje knijpen voor het serveren. (foto is een variatie met geitenkaas, omdat ik vergeten was parmezaan te kopen)
 10. Heb ik. Zal het even in het receptendraadje zetten.
 11. Ik ga ook eens proefzaaien. Bovendien eet ik al twee dagen een zalige risotto met venkel. Eindelijk iets gevonden waardoor ik venkel wél lekker vind.
 12. Dit weekend lekker wat gewied en gerommeld. Vanmiddag ook nog wat glazen potten over een paar jonge plantjes gezet, hoop dat dat bescherming biedt tegen de gruwelijk koude noordenwind, regen, hagel, sneeuw en vorst. Brrr.
 13. Aardbeienplantjes en broccoli en spitskool en bietjes geplant want die sprongen zomaar in mijn karretje toen ik compost en potgrond bij de Welkoop ging halen. Verder uien van het kiem-experiment uitgeplant, en wortelen gezaaid.
 14. Tulpen uit de tuin van mijn ouders, en een vogelhuisje wat mijn vader getimmerd had. In ruil heb ik ze wat boventallige zaailingen gegeven.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...