Jump to content

Arja

Members
 • Content Count

  391
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Op het randje van de Veluwe

Recent Profile Visitors

789 profile views
 1. Heb je deze nog, @Saalk86? Ik zou graag wat meer paprikasoorten proberen, heb er nu maar twee.
 2. Mijn bijdrage is misschien niet zo grondig en wetenschappelijk, maar ik vind het zelf wel heel leuk om te vermelden. Ik heb afgelopen zomer -voor de leuk- drie sinaasappelpitten uit een sinaasappel bewaard en in een pot met aarde gestopt. Na een tijdje kwamen er drie kleine plantjes. Als experiment laat ik ze nu de hele winter buiten staan, ook bij vorst. Tot nu toe zijn ze nog in leven.
 3. Is er nog geen buxusmot waar jij woont? Ik had vroeger buxus in mijn voortuin. Ging prima tot een week voor de verkoop van dat huis. Toen kwam de mot, alle planten helemaal aan gort, zag er verschrikkelijk uit. Dus last minute nog een klusje om de oprit een net uiterlijk te geven. Bij mijn nieuwe huis heb ik een mooie beukenhaag geplant.
 4. Boerenkoolstamppot. Met de zaklamp geoogst, want oh wat wordt het vroeg donker!
 5. Bij mijn vorige huis vond de druif het fantastisch tegen de muur van een stenen schuurtje. Ochtend- en vroege middagzon, daarna geen direct zonlicht meer maar wel een lekker warme muur.
 6. Het aardappelseizoen 2021 is bij jou al gestart! 🙂🙂🙂
 7. Rondje tuin gelopen, wat steentjes opgeraapt voor een knutselproject. Geconstateerd dat de tuinbonen stormbestendig zijn, en dat de olifantenknoflook nu ook opkomt.
 8. Manlief maakte een heerlijke boerenkoolstamppot met een prutje van ui, knoflook, cashewnoten, mosterd en komijn.
 9. Zoete broodjes over de heg richting buren gestuurd.
 10. Knolvenkel heb ik nog niet geteeld, ik ben er niet gek op, maar partner wel. Ik doe dus lekker mee
 11. Prima plan. Doen we ons eigen mirabilis draadje. 🙂🌸
 12. Ik had zaad van iemand gekregen. In een rij gezaaid, nog niks verschenen. Ook in een pot gezaaid en daar komen zowaar sprietjes op. Had ik niet verwacht, spannend, afwachten of het wel knoflook is en of het het blijft doen.
 13. Gisteren is een stuk dode beukenhaag vervangen. Was een jaar geleden aangeplant, maar nooit aangeslagen, dus nu nieuwe poging. Vandaag in de rand ernaast bollen gepoot en wat plantjes teruggezet, die er even tijdelijk uit waren wegens de haagvervangingsoperatie. Verder pindaslingers gemaakt en opgehangen. Ik heb een blaar van het rijgen 😬 Zit nu netjes te haken voor vetbollen. De snackbar wordt druk bezocht. Afgelopen week behalve de mussen, mezen, merels, kbv-tjes en roodborstjes ook spechten en vlaamse gaaien, dan gaat het hard. De muizen zijn vertrokken, de buurkatten hebben ook geen belangstelling meer voor dat eerder zo spannende stukje met al die holletjes.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...