aaf Geplaatst: 23 oktober 2012 Geplaatst: 23 oktober 2012 Hallo allemaal, Ik heb al heel wat afgezocht op internet over het wecken van andijvie, maar kan niet vinden wat ik zoek. We eten de andijvie nu als stamppot of gekookt, maar ik zou het ook graag inwecken maar als ik google op andijvie wecken dan gaat het alleen over andijvie die ingelegt wordt met heel veel zout en ik wil geen zoute andijvie Kan ik gesneden verse andijvie ook gewoon even blancheren en dan met kookvocht inwecken en zo ja hoe lang heeft het dan nodig in de weckketel? Quote
Heylane Geplaatst: 23 oktober 2012 Geplaatst: 23 oktober 2012 ben je niet bang dat het snot wordt als je het zo lang moet koken? (een half uur is toch meestal het minste wat je het moet wecken) Quote
aaf Geplaatst: 23 oktober 2012 Auteur Geplaatst: 23 oktober 2012 Ja daar was ik ook al bang voor, maar zou een half uur genoeg zijn en welke temperatuur?Als ik toch bezig ben kan ik natuurlijk altijd een potje proberen en er na een half uur uithalen of zou het dan al helemaal prut zijn? Ik ben pas net begonnen met wecken, de sperziebonen en snijbonen zijn prima gelukt Nu nog even oefenen met andere groenten en fruit Quote
Heylane Geplaatst: 23 oktober 2012 Geplaatst: 23 oktober 2012 Ik kan in mijn weckboek niets vinden. Mijn gevoel zegt me dat het helemaal tot moes kookt. Maar probeer gewoon een half uur bij 90 graden. Quote
phili Geplaatst: 26 oktober 2012 Geplaatst: 26 oktober 2012 Hoi,in een heel oud boek staat een richtlijn:Andijvie wassen, snijden en ongeveer 30 minuten koken tot het blad geheel geslonken is. Flessen vullen tot 3 cm. onder de rand, goed aandrukken, volgieten met kookvocht en dan anderhalfuur steriliseren.Hoop dat je er iets aan hebt.Groetjes phili Quote
Jorieke123 Geplaatst: 26 oktober 2012 Geplaatst: 26 oktober 2012 (sorry ) Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
thea Geplaatst: 1 november 2012 Geplaatst: 1 november 2012 snot/moes. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Brandnetel Geplaatst: 22 juni 2015 Geplaatst: 22 juni 2015 Sommige groentesoorten kun je beter invriezen. Andijvie is er een van. In niet te grove stukken snijden, 1 minuut blancheren en meteen daarna in ijskoud water dompelen. Goed uit laten lekken en dan invriezen. Wanneer je het wilt gaan eten kan je het zonder te ontdooien met een kopje water gaan bereiden zoals gewone gekookte andijvie. Quote
RobO Geplaatst: 23 juni 2015 Geplaatst: 23 juni 2015 mischien ot maar wij kweken groenlof voor de winter in plaats van andijvieblijft lang staan (dit jaar t/m maart en het was toch een nachtje -5) en smaakt prima Quote
Gezellig Geplaatst: 8 september 2022 Geplaatst: 8 september 2022 Dat kan, hoor. En het wordt geen snot: http://landentuinbouw.spinazieacademie.nl/2012/06/andijvie-inmaken.html?m=1 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.