Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Per liter ros'e of rode wijn: 40 blaadjes van de perzikenboom

150 gram suiker ( dit is het orginele Lorainse recept, ik gebruik 100 gram, vind ik zat)

 

Per 5 liter ros'e of wijn:

sap van 1 uitgeperste citreon

1 glas eau de vie

1 vanillepeul.

 

Stop alles tezamen in een grote bonbon of een ander vat en laat 40 dagen trekken.

 

Dan zeven en in flessen stoppen...

( hier ben ik halverwege het toevoegen van de ros'e...)

IMG301649711376080583.JPG

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Wat doet het perzikblad met de rosé?Andere smaak? Met suiker,en de andere ingredieënten kan ik me nog wat voorstellen.En is elke perzik geschikt hiervoor?

Geplaatst:

Je zult het misschien niet geloven..dat deed ik in ieder geval in eerste instantie niet, maar deze "wijn" smaakt straks naar perziken..een mooie zachte smaak. Ik was een blaadje vergeten en heb hem daarstraks gekneusd..en ja hoor, perzikengeur...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 3 weeks later...
Geplaatst:

18 september kan ik deze perzikbladwijn bottelen..vandaag even geroken aan de grote fles waar het blad in trekt..mmmgeurt enorm naar amandelen tja dat is familie van de perzik denk ik maar zo. Ik heb er trouwens per liter 50 gram minder suiker in gedaan dan het orginele recept( was 150 gram per liter rosé) ..lijkt me lekkerder. Zou ik dat nog kunnen toevoegen als het toch te flauw blijkt te zijn?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...