Jump to content

Indy

Members
 • Posts

  2,157
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Indy

 1. Die bak is er om de asdeeltjes die eventueel naar boven zouden kunnen komen, op te vangen, en inderdaad om het vet op te vangen.
 2. Henk, die still hebben wij ook al een aantal jaar, Dit jaar hebben we weer een lading vlierbessen opgezet, en gebruikt. Deze levert een vrij hoge 1e stook op . We hebben m dit keer dubbelgestookt, en het eindpercentage was 72 %. Deze gebruik ik voor likeuren, waarna ik (uiteraard) het percentage tot een drinkbare variant maak met suikerwater. Ook maak ik er tincturen mee.
 3. Het kleine kacheltje verbonden wij met een flexibele stuk uitlaat ,en deze komt uit onder in de rookkast . De kast maakten we van een oud houten dressoir. De roosters komen uit een oude diepvries. Bovenin hangt een oude tentstok van staal, waar haken aan hangen. Op de roosters leg ik BBQ matjes van action. Ik heb al onze overgebleven waaltjes er omheen gestapeld , want er lopen hier regelmatig kleinkindjes.
 4. Wij hebben afgelopen voorjaar een rookoven gebouwd van een oud houten dressoir. Vele youtube filmpjes bekeken, een klein kachelbrandertje tweedehands gevonden, en een stuk flexibele uitlaat die we nog hadden liggen. Indien je wilt, kan ik morgen wel even foto's er op zetten.
 5. Het is mij niet onbekend, en inmiddels zie ik dat er wel het e.e.a. online wel te verkrijgen is. Mooi, dan ga ik dat eens bestellen. Welke pepers heb je gebruikt hiervoor? Ik heb de madamme Janet en bhut jolokia gedaan, en dat verwarmd wel goed.
 6. Reuzel bedoel je? Ik kan daar hier heel slecht aan komen, dus ik maak mijn zalven met olie bijenwas en kokosolie.
 7. Zoekende naar het proces kaas maken stuitte ik op dit topic. (lang niet hier geweest 🙄) Ik had ook al een youtube filmpje gevonden, dus te samen ben ik maar eens aan de gang gegaan. En nu is mijn eerste camembert een feit, en ook een mini klein kaasje. Morgen gaat die in de pekel, dus ik ben wel heel benieuwd of t lukt. Zelf heb ik vormpjes gemaakt, om te proberen, en als t lukt kan ik altijd nog echte kopen.
 8. Je kunt de verse pepers in olie een 6 tal weken laten macereren, en elke dag even omroeren. Daarna zeef je ze er uit, en gebruikt het oliemengsel om er een zalf er mee te maken. Ja, ik heb t gemaakt (met kokosolie en bijenwas) Ook heb ik er wat etherische olie door gedaan.
 9. De eerste rode pepers met zout weggezet om te fermenteren. Zondag azijn erbij, en dan kan t een paar weekjes staan.
 10. Nee, die zet je op in thee. Ik vond het een heel geheisa, en niet eens lekker, dus was er al gauw klaar mee,. Hij groeide als een malle dat dan weer wel. Ik heb m op de compost hoop gemikt.
 11. Dat is inderdaad een truukje. Smaakt ie naar zeep, dan is ie goed, smaakt ie naar een 9volts batterij, dan moet ie nog even liggen. @ Mellie, op de naschoolse, deden we het een keertje met restjes zeep.Maakten we zeepkettingen met de kindren. Moet ik even weer opzoeken hoe we dat precies deden. Gietzeep is inderdaad ook een optie, maar het mocht niks kosten vandaar restjes.
 12. Prachtig zeepje , zeg! Moet je m dan niet gewoon wat langer laten uitharden? Heel in t begin heeft de mijne dat ook, maar tijdens het rijpen verdwijnt t. Mijne liggen nu 3 weken te rijpen, gister f mijn tong er tegen gehouden, en het is .........zeep. klaar dus!.
 13. O, dat ziet er echt heerlijk uit, Mellie! Ik heb net een lading paarse boontjes geplukt, voor vanavond. Samen met spek,ui,knoflook, peper, en krieltjes, lekker !! Zo eerst ff werken.
 14. Ik ook Mellie, er komt weer eens wat anders op tafel, en weer nieuwe blijvertjes. De kip en worst van Jamie zijn hier echt een favoriet iets. Wortel caponata vind ik ook zalig.
 15. Spagetti met courgette, en verse tomatensaus. Alles uet, ik had eigenlijk ook nog even zelf pasta willen maken, maar wegens echt geen tijd een pakje er in gemikt
 16. Ik deed dat dus, maar na 5 jaar was ik er niet meer tevreden over. In de shampoo bars die je koopt zit weer allerlei zooi , die ik niet wil, ivm mijn hoofdhuid. Vandaar dat ik nu mijn eigen gemaakt heb. Ik was dan met de zeep, en spoel na met een mix van appelazijn, en water. Ik wil nog eens met kruiden proberen, wel eens met klimop gedaan, maar ook dat voelde niet fijn. Henna werkt wel.
 17. Ja, dat klopt, maar ik heb het maar even laten staan, dan valt t wel mee. Ik gebruik het in de vinaigrette . geras De bietjes in zoetzuur ingemaakt, lekker grote potten.
 18. En dat hebben we dus ook gegeten, courgette/uiensoep, met een peper er door.
 19. Dank je wel , voor je antwoord, ADOPEG. Op Amerikaanse zeepforums las ik dat je dan een zogenaamde fatting, kan creëren, je voegt dan minder loog toe( wel uitrekenen) zodat het niet compleet verzeept, maar er een verzorgend? olielaagje blijft, waardoor er dus dan een laagje olie bij elke wasbeurt vrij komt. Ik heb dat niet gedaan, omdat ik al 2 oliën heb toegevoegd, die vettend zouden zijn, en ik toch spoel met appelazijnwater na het wassen. Maar ze liggen nu eerst even erg mooi te zijn, en uit te rijpen
 20. Ik ben wel erg benieuwd wat je dan merkt? Wat gebeurt er over 2 jaar? En wat is de onderbouwing? Ik heb vandaag mijn zeepbars gemaakt. Ik weet nog niet of het wat is, ik ga ze fijn proberen, maar is t niet fijn,in dat geval heb ik een fijn setje zeep. Nu nog een paar weekjes rijpen.
 21. Ik zou m gewoon goed schoonmaken, en opnieuw op zetten.
 22. De eerste zakjes boontjes . De potjes azijn gefilterd, en een Italiaanse kruiden olie gemaakt.
 23. Een pantykousje er over , die zijn handiger daarvoor. En donker wegzetten.
 24. Er bestaan ook flessen van 5 of 10 liter. Maar je dient de druiven eerst in een emmer/ton te laten pulpgisten. Dus die heb je ook nodig. Dit kan al gauw in een goed af te sluiten (mayo) emmer , met waterslot. Lees je in, er staan op het internet heel veel uitleg over wijnmaken. Een mooie , en fijne uitleg , is de wijnmakers blogspot van Luc.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.