Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Perzikbladwijn


appelvrouw

Recommended Posts

Per liter ros'e of rode wijn: 40 blaadjes van de perzikenboom

150 gram suiker ( dit is het orginele Lorainse recept, ik gebruik 100 gram, vind ik zat)

 

Per 5 liter ros'e of wijn:

sap van 1 uitgeperste citreon

1 glas eau de vie

1 vanillepeul.

 

Stop alles tezamen in een grote bonbon of een ander vat en laat 40 dagen trekken.

 

Dan zeven en in flessen stoppen...

( hier ben ik halverwege het toevoegen van de ros'e...)

IMG301649711376080583.JPG

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Je zult het misschien niet geloven..dat deed ik in ieder geval in eerste instantie niet, maar deze "wijn" smaakt straks naar perziken..een mooie zachte smaak. Ik was een blaadje vergeten en heb hem daarstraks gekneusd..en ja hoor, perzikengeur...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

18 september kan ik deze perzikbladwijn bottelen..vandaag even geroken aan de grote fles waar het blad in trekt..mmmgeurt enorm naar amandelen tja dat is familie van de perzik denk ik maar zo. Ik heb er trouwens per liter 50 gram minder suiker in gedaan dan het orginele recept( was 150 gram per liter rosé) ..lijkt me lekkerder. Zou ik dat nog kunnen toevoegen als het toch te flauw blijkt te zijn?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...