Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Graanmolentje


Claudia69

Aanbevolen berichten

Omdat ik voor mijn oudste glutenvrij moet bakken en ik de bloem daarvoor vaak niet gewoon in de supermarkt vind maar online moet bestellen, overweeg ik de aanschaf van een graanmolentje om zelf meel te malen.

 

Zaden zoals gierst, sorghum, boekweit, maïs, bonen en rijst vind ik makkelijker in de winkel dan meel daarvan. Van sommige meelsoorten voeg ik ook maar een klein beetje toe aan gebak, zodat een aangebroken pak soms lang blijft staan. En mixen vind ik vaak niet zo lekker of gezond (bevatten al zout, bevatten ook allerlei toevoegingen en bestaan vaak vooral uit zetmelen zonder eiwitten en vezels).

 

Zelf malen wat nodig is, lijkt dan wel handig.

 

Ik ben me dus een beetje aan het inlezen wat kleine molentjes voor familiaal gebruik betreft, maar daarmee weet ik nog niet helemaal hoe ze in de praktijk bevallen. Iemand ervaring met zelf meel malen? Zaken waarop ik zou moeten letten? Molens waarmee ik eventueel ook kastanjes, noten en oliehoudende zaden zoals lijnzaad kan verwerken? Het zou me al een stukje verder helpen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet heel veel ervaring, ik maal al een tijdje geen eigen meel meer omdat we even geen granen meer hebben verbouwd. En ik heb een molen voor op de KitchenAid, dus geen aparte molen die het op zichzelf doet zeg maar. Die hadden we jaren geleden wel, van uhm... ik kom even niet op het merk. Ik zal dat topic zo even opzoeken. Het ding was nogal prijzig, wel goed, maar ik gebruikte hem te weinig. Dus ik heb hem toen doorverkocht.

 

Het was voor mij wat onhandig dat ik juist wel aardig wat granen per keer wou malen, en ze dan altijd te klein zijn. Je blijft dan vullen en wachten tot het meel er langzaam uit stroomt. Maar voor kleine beetjes zijn er heel wat molens te koop. Je kunt alleen heel wat meel kopen, van het geld dat je al gauw kwijt bent aan zo'n molen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lijkt me ook wel interessant.

 

Ik heb een paar jaar geleden een lichte keukenmachine van Bosch gekocht (omdat die wel goed bleek op bakcursus en ik eerst wou zien of ik die wel zou gebruiken zonder er veel geld aan te spenderen). Die wordt effectief frequent gebruikt en mag misschien vervangen door een steviger ding dat ook met andere hulpstukken te combineren valt.

 

Maalt zo'n Kenwood met stenen of met een ander maalsysteem?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...