Jump to content
  • entries
    12
  • comments
    21
  • views
    567

Entries in this blog

Nieuw seizoen, nieuwe serre !!

De voorbije weken zijn we hier druk bezig geweest. Allereerst met het zetten van de nieuwe serre. Het aardbeienkot van vorig jaar werd alweer afgebroken en is een serre geworden. Op een andere plaats in de tuin hebben we met dezelfde materialen + natuurlijk wat extra de serre gezet. Ze is ook een flnk stuk groter geworden.   Op de plaats waar vorig jaar het aardbeienkot stond en ook een oude versleten serre komen nu 20 moestuin 'bedjes'.   Enkele vraagjes: Moet de grond in de serre nog gesproe

Barca4ever

Barca4ever

Na 6 weken

Na 6 weken zien mijn bakken er zo uit:   Al behoorlijk veel bloemen in de maak maar bij de Elsanta zijn ze momenteel duidelijker zichtbaar dan bij de andere soorten:

Barca4ever

Barca4ever

Dag 21

Na drie weken zien de plantjes er al heel mooi uit en daar zitten de positieve temperaturen van de laatst dagen natuurlijk voor iets tussen.

Barca4ever

Barca4ever

Dag 16

Dag 16 en het verschil op twee dagen is alweer enorm moet ik zeggen.

Barca4ever

Barca4ever

Dag 14

Dag 14 na het planten! Het is vandaag al 28° in het aardbeienkot en dat vinden de plantjes wel leuk heb ik de indruk.

Barca4ever

Barca4ever

Beschermen tegen de kou.

Vandaag de bakken eindelijk weer in de stellingen gehangen. Zondag alle plantjes in de bakken gezet. 'S nachts gaat er natuurlijk wel een soort vliegdoek over om alles te beschermen tegen de kou.

Barca4ever

Barca4ever

Stelling in de sneeuw

Van een tegenvaller gesproken. Had vorig weekend mijn plantjes besteld met het idee om ze dit weekend te planten maar het weer werkt niet echt mee. Bijna 10cm gevallen deze nacht. Er zit niets anders op dan alle bakken vandaag binnen te halen en alles binnen te doen.  

Barca4ever

Barca4ever

Afdak + stelling (4)

Stellingen zijn nu af en de plantjes mogen komen. Vandaag nog wel bouwfolie meegebracht om het bovenste gedeelte van deze constructie nog te voorzien extra beschutting tegen de slagregen. Daarna zouden we nog met 'vogeldraad' de constructie verder afsluiten.

Barca4ever

Barca4ever

Afdak + stelling (3)

Vandaag is de laatste stelling geplaatst. In totaal plaats voor 36 bakken, met dank aan buurman Bee Ondertussen de plantjes besteld en hopelijk vanaf komend weekend 3/4 van de bakken vullen.

Barca4ever

Barca4ever

Het eerste zaaisel komt op...

Ben zo'n twee geleden begonnen met het zaaien van de eerste plantjes:   -Zaai aardbeien van de Gamma -Sla -Peper -Paprika   Deze week ook wat tomaatjes gezaaid.   De aardbeitjes zijn aardig aan het opkomen zoals hieronder te zien is.   Op deze foto is links onder te zien dat de pepers en paprika's mooi opkomen. De tomaatjes zijn nog maar pas gezaaid dus dat is nog even wachten. In het bovenste bakje staan allemaal potjes waarin sla is gezaaid maar daar is de opkomst verdeeld. Is dit normaal?

Barca4ever

Barca4ever

×
×
  • Create New...