Mulch werd (week geleden) toegevoegd, heb gekozen voor stromulch (voorheen gebruikte ik grasmaaisel..). De stromulch houdt het vocht wat langer in de bodem, activeert het bodemleven, weert onkruidgroei en ik vind het er ook leuk uitzien. Deze mulch voegt men best niet te vroeg in het seizoen toe, aangezien het ook de bodemtemperatuur iets verlaagt (pas toevoegen bij voldoende opgewarmde bodem). Zoals bij de meesten onder jullie hangen de eerste tomaten al te rijpen, maar heb hier wel een
Hierbij een overzicht van de definitieve indeling in de serre. Heb dit jaar getracht de plantjes wat meer uit elkaar te zetten en om de ruimte optimaal te benutten. in totaal 16 plantjes. 6.91 m² / 16 = 0.43 m² elk . Water krijgen ze via het druppelsysteem. Het water belandt in de plastic flessen en zo de grond in (heb er gaatjes in gemaakt en dan de leidingen erdoor getrokken). Tomaten hangen met tomatenhaken aan de profielen via koorden. Een cruciaal punt in de serre is de vochtigheid. Deze
Ondertussen zijn de bloemtrossen al lang open en ziet het er zo uit: nr 1 Paola F1 nr 2 Paola F1 nr 3 Coeur de Boeuf Heeft zichzelf al getopt, hangt dus langs 2 koorden Megabloom nr 4 Paola F1 nr 5 Sweetie Zoete kerstomaatjes nr 6 Sweetie hier ook al enkele nr 7 Coeur de Boeuf Megabloom Nog één: Buitentomaatjes Constructie om ze wat droog te houden Links Sweetie , rechts Paola F1 Paola F1 buiten Aubergine (half)lange violette 1 Aubergine (half)lange
kleine update: de eerste 6 tomaten zijn uitgeplant. 4 (vlees)tomaten en 2 kerstomaatjes. Het was zeer moeilijk kiezen aangezien alle planten goed groeien. Heb een beetje afgegaan op dikte van stengel/bladkleur. Er moeten nog zo'n 10 planten bijkomen in de serre maar ik wacht op de oogst van de worteltjes (nog 1-2 weken vermoed ik) Indeling: Wortelen Amsterdamse bak nr 1 Paola F1 Had als eerste bloemetjes, 2 ervan reeds bevrucht. nr 2 Paola F1 nr 3 Coeur de Boeuf grote bloemen
Ondertussen de veldsla en zo goed als alle spinazie verorberd. Ook enorm veel sla gegeten. Telkens pluk ik de blaadjes die ik nodig heb, zonder het hart van de plant te beschadigen zodat ze kunnen verder groeien. Ajuinen Stuttgarter Riesen en Snowball en zomerprei Elbouef helaas zelfs met mulch groeit het onkruid erdoor. Zal het met de hand moeten uittrekken Misschien volgend jaar toch op worteldoek. Aardbeien Fragaria Ostara & Italiaanse peterselie Gigante d'Italia de aardbeiplantje
Eerste oogst Somers veldsla Gala: In het najaar zal ik deze zeker opnieuw in de serre hebben. Weinig teeltzorgen, eenmaal geplant in de serre. Gewoon op tijd wat water bij droog weer. Voorzaaien had ik gedaan in kweekbakjes en zal opnieuw deze methode gebruiken. Overigens zeer lekkere smaak, niet bitter. Op de plaats van de veldsla (als ze allemaal geoogst zijn) zal ik waarschijnlijk nog wat sla zetten. Die zal klaar zijn voordat de tomaten/paprika's/aubergines in de serre komen. Spinazie Vir
Eindelijk de tijd gevonden om een update te posten. Met het goede weer is alles in een stroomversnelling gegaan, helaas ook het onkruid. Ik merkte ook dat de mieren reeds actief worden in de serre (en erbuiten). - kropsla type Batavia: goed gegroeid, kropvorming begint. Geen noemenswaardige problemen. Wat me wel opvalt is dat er verschillende fenotypes tussen zitten (waaronder een met dikkere witte nerven). Ik vermoed in een tweetal weken oogstklaar. -kropsla Meikoningin: Een van mijn fav
Ik probeer mijn kasje dit jaar continu zo vol mogelijk te krijgen; ook gedurende de winter. De vorige jaren had ik niets staan tijdens de winter, dit is het eerste jaar dat ik dit probeer. Wil vooral wat experimenteren met het vervroegen van teelten en dan beoordelen of het voor herhaling vatbaar is. Aangezien ik op dit moment nog geen vruchtgroenten erin kan zetten heb ik momenteel het volgende staan: - vroege kropsla type Batavia: Volgens de meeste info mag deze pas vanaf maart gezaaid worde