Dries'seizoen
Ik probeer mijn kasje dit jaar continu zo vol mogelijk te krijgen; ook gedurende de winter. De vorige jaren had ik niets staan tijdens de winter, dit is het eerste jaar dat ik dit probeer. Wil vooral wat experimenteren met het vervroegen van teelten en dan beoordelen of het voor herhaling vatbaar is.
Aangezien ik op dit moment nog geen vruchtgroenten erin kan zetten heb ik momenteel het volgende staan:
- vroege kropsla type Batavia:
Volgens de meeste info mag deze pas vanaf maart gezaaid worden. Bij mij staat ze al een tijd in de kas en ik zie toch wel nieuwe groei, weliswaar traagjes. Voordeel is dat er nog geen bladluizen etc. actief zijn.
- lentespinazie Viroflay:
Deze blijkt het zeer goed te doen ondanks de koudere temperaturen.
- radijs Witpunt :
Staat er nog niet zolang in, maar doet het zoals verwacht goed ook bij koudere temperaturen.
- vroege wortelen type Amsterdamse bak:
Beetje tegenvallende groeisnelheid, misschien moet ik mijn zaaimethode herbekijken. Mogelijks is de structuur van de grond niet ok voor wortelen, had het nochtans goed los gemaakt voor het zaaien.
- veldsla Gala:
gaat vlotjes, maar ik weet niet wanneer ze oogstklaar zal zijn. Ik vermoed nog een tweetal weken?
- Zomerprei Elbouef:
Had niet zo'n goede opkomst verwacht en zit nu met een hondertal plantjes waarvan ik het merendeel kwijt moet zien te geraken.
- Italiaanse peterselie Gigante d'Italia:
Foto's volgen. Plantjes zijn nog vrij klein maar krijgen nu eerste echte blaadjes. Nog niet uitgeplant.
Verder heb ik in de kas nog wat aardbeiplanten in pot om te helpen overwinteren en nog zaailingen sla Meikoningin, ook een vroege soort die ik later nog zal uitplanten.
Binnenshuis staan de vensterbanken van 2 slaapkamers vol met verschillende soorten tomaten, courgettes, paprika's, aubergines, komkommers, ... . Om deze teelten ook te vervroegen. Vermoedelijk zal ik rond eind maart-april de meeste in de kas zetten, heb er toch ook genoeg van indien het zou mislukken (veel te veel gezaaid). Foto's hiervan volgen nog.
2 Comments
Recommended Comments