Jump to content

AH84's Blog

  • entries
    16
  • comments
    12
  • views
    808

Entries in this blog

2020

Ik bedacht dat ik heel 2020 nog geen update heb geplaatst. We kunnen morgen de eerste keer spinazie eten.   de tuinbonen doen het goed tijdens de droogte. mij gaf ze om de week een keer water.   de stokbonen heb ik deze week geplant, ik had ze in potjes en zette ze elke dag buiten.   de aardappels kwamen 2 weken terug boven waarna ik ze voor de nachtvorst onder gewald heb.   uien doen het goed, nietjes komen ook en staan nu 3 a 4 cm. de wortels z

AH84

AH84

Tomaten

De tomaten doen jet erg goed. 21 augustus was er een tak afgebroken van de tomatenplant.   De steng drinkt elke dag een stukje en wordt alsnog rijp.

AH84

AH84

Foto update eind mei

De bonen, andyvie/sla en aardappels. De aardappels heb ik nog geen water gegeven. Ik wacht volgende week nog even af.   De aardbeien, paprika/tomaat en frambozen. De paprika en tomaten zijn 1 week geleden gepoot. Ze slaan al aan. Tomaten zijn iets verbrand.     De koolplanten en de uien met wortels en bieten. Ik heb vorige week wat bieten en wortels bij gezaaid. Niet alles was op gekomen.   Het is bij ons erg droog. 1 x per 3 dagen geef ik 3 x per avond water. Zodat het water goed inzakt.

AH84

AH84

Update 8 mei

Veel werk nog. Elke tak van mijn pruimenboom hangt zo vol...   De courgetteplanten uitgepoot.   De uien doen het goed. Er tussen heb ik rode bieten en zomerwortels. Die zijn wat minder goed op gekomen. Ik heb 2 van zulke bedden.   De aardappels heb ik vorige week met de kou eronder gewerkt.   De aardbeien doen het ook prima!   De bonen zijn nog wat bleek. Tevens zwarte bonenluis gezien. ( en dit jaar voor het eerst ook in de spinazie! En dat niet alleen bij mij)   De andyvie groeit aardig.

AH84

AH84

6 maart

De koolplantjes en broccoli zijn vorige week op gekomen, ik heb ze na opkomst direct in de schuur gezet om te voorkomen dat ze lange dunne sprietjes worden.     Ik twijfel nog over zaaien in de tuin. Normaal begin ik nu met wortelen, uien en bieten zaaien, maar het is wel heel erg nat nu.

AH84

AH84

2019

kan haast niet wachten om te beginnen   De 2 tot 3 jaar oude stalmest verdeeld:     En het zit er ook al onder.   Ik heb deze week 16 zaadjes gezaaid in afgeknipte closetrollen. Bloemkool, rode kool, Spitskool en broccoli. Zodra ze uitlopen zet ik ze wat kouder neer.   Mijn pootaardappels beginne uit te lopen. Ook de texlas. Beetje te vroeg. Heb ze nog iets kouder neer gezet.

AH84

AH84

Update

De courgette gaat maar door. Ik haal telkens oud blad weg, en er blijven maar nieuwe bladeren en courgettes aan komen. Gemiddeld 4 a 5 per week.   De tomaten doen het ook nog steeds goed. De stekken die ik genomen heb geven nu vruchten. Het is een soort wat bestand is tegen diverse ziekte alsook de bekende aardappelziekte. Ik zit er over te denken om hem weer te stekken en als experiment te proberen om hem de winter over te houden.   De paprikaplant is begonnen aan de volgende 3 grote paprika’s.

AH84

AH84

Update half juli

De tweede bonenheg is al mooi op stoom. Van de eerste heg heb ik ongeveer 25 kg af gehaald en er kom nog ongeveer 10 kg denk ik. De tomaten gaan heel goed maar alles is nog groen. Ik ben soms bang dat het precies in mijn vakantie gaat kleuren... Ik heb 1 paprika geoogst, en daarnaast elke dag 3 komkommers. 1 per plant. Vorige week het laatste bed met zomerwortels en bieten gezaaid. De frambozen doen het super momenteel. De uien zijn niet zo mooi als vorig jaar. Liggen nu te drogen. Maar veel k

AH84

AH84

Aardappels gerooid

Gisteren de aardappels gerooid. Valt me niets tegen, ik had geen extra water gegeven. Dit is van 2,5 kg poters. 5 tot 6 per plant maar wel normaal formaat.   Ik had de dag er voor 4 kg zomerwortels van 80 cm x 3,5 m

AH84

AH84

Fotos

Ik kan al bonen en bieten oogsten, de courgette schiet ook al op.

AH84

AH84

Na regen...

Het heeft veel geregend.   De aardappels liggen plat. (Geen foto)   Een update:

AH84

AH84

26/5

De stokbonen zijn al mooi op geschoten! Groeit hard met dit weer.

AH84

AH84

Het seizoen van AH84

Laat ik ook eens een Seizoen bij proberen te houden   Mijn bestelling van dit jaar:   Aardappelen vroege rassen Frieslander am-ras ZAK 2,5 KILO Plantuien Sturon maat 14-21 verp.500 gram Spinazie Breedblad scherpzaad pakje 100 gr Bieten of kroten Boro f1 hybride pakje Broccoli Marathon f1 hybride pakje Spruitkool Igor f1 hybride pakje Tomaten Phantasia f1 hybride pakje ( 6 zaden waarvan er 5 opkwamen) Sonja pakje   Ik had zelf nog diverse sla, andyvie, wortels, cobrabonen en diverse

AH84

AH84

×
×
  • Create New...