Jump to content

AH84

Members
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Ede

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. AH84

  2020

  Dat was voor de vorst, maar ik denk dat we geen nachtvorst meer krijgen nu, ik laat ze nog even zitten en trek ze er later af.
 2. AH84

  2020

  Ik bedacht dat ik heel 2020 nog geen update heb geplaatst. We kunnen morgen de eerste keer spinazie eten. de tuinbonen doen het goed tijdens de droogte. mij gaf ze om de week een keer water. de stokbonen heb ik deze week geplant, ik had ze in potjes en zette ze elke dag buiten. de aardappels kwamen 2 weken terug boven waarna ik ze voor de nachtvorst onder gewald heb. uien doen het goed, nietjes komen ook en staan nu 3 a 4 cm. de wortels zijn minder goed op gekomen en de sla komt nauwelijks of niet op. de aardbeien komen ook op gang, ondanks dat ik ze veel te laat in feb. Heb gepoot.
 3. Gezaaid: spinazie voorgezaaid: Spitskool, bloemkool, rode kool, broccoli (6 zaadjes) tomaten, courgette en komkommer. ik heb ook 40 rode bieten voor gezaaid in een eiertraceje. lekker bezig geweest!
 4. AH84

  Tomaten

  De tomaten doen jet erg goed. 21 augustus was er een tak afgebroken van de tomatenplant. De steng drinkt elke dag een stukje en wordt alsnog rijp.
 5. AH84

  Bloemkool

  Mooie oogst, net iets meer dan 3 kg.
 6. Dat ziet er hetzelfde uit! Ik ga vallen zetten, doe ik gewoon onder het net, daar komen de vogels niet bij
 7. Ik ben er nog niet uit wat het is. Ik heb net een mooie grote broccoli geoogst waar ook een roosje uit gegeten was. En zojuist zag ik ook dat ze bietenkroten lusten. Ook flinke stukken weg. We hebben wel eens ratten gehad in onze moestuinen vanwege anderen die kippen houden. Zou dat nog kunnen? Heb ze nog niet gezien.
 8. Ik heb de kool onder fijnmazig net. Maar toch is de kop eruit gegeten. Geen beestjes te zien... het blad is er finaal af. De aardbeien worden voor het 2e jaar ook opgegeten. Alleen degene die helemaal rijp zijn. Dit jaar nog geen beestje gezien. Vorig jaar heb ik een zwart langwerpig beestje van nog geen 1,5 cm zien lopen. Tips welkom.
 9. Ik heb er dit jaar ook ineens veel last van, niet eerder zo erg gehad, meestal hele jaar geen luis in de pruimenboom. Ik doe ook spiritus/zeep en water. Helpt matig. Pruimen doen het verder goed.
 10. Ik heb een paar liter pruimen geplukt
 11. AH84

  Foto update eind mei

  De bonen, andyvie/sla en aardappels. De aardappels heb ik nog geen water gegeven. Ik wacht volgende week nog even af. De aardbeien, paprika/tomaat en frambozen. De paprika en tomaten zijn 1 week geleden gepoot. Ze slaan al aan. Tomaten zijn iets verbrand. De koolplanten en de uien met wortels en bieten. Ik heb vorige week wat bieten en wortels bij gezaaid. Niet alles was op gekomen. Het is bij ons erg droog. 1 x per 3 dagen geef ik 3 x per avond water. Zodat het water goed inzakt.
 12. Ik denk de frambozenkever: http://www.bongerdgrooteveen.nl/ziekten/Frambozenkever/Frambozenkever.php
 13. Ik zat ook al een week vooruit te kijken. Ik doe de tomaten dit keer gewoon buiten. Heb een Phytophthora bestendig ras. Maar ze kunnen niet tegen vorst helaas
 14. Ik kan het nog niet zo goed zien. Als de plekken eerst geel en dan bruin worden is het wellicht valse meeldauw. Als je later aan de onderkant witte grijze of bruine pluis zie dan zal dat het wel zijn.
×
×
 • Create New...