Jump to content
  • entries
    15
  • comments
    61
  • views
    961

About this blog

Ik ga ook bloggen,  vanaf de zanderige stuwwal. Maar meteen een waarschuwing: misschien stop ik er na een tijdje weer mee. Ik ben namelijk ook gestopt met Facebook, en wel vanwege de volgende valkuil: dat je bij je activiteiten steeds zit te denken wat je wel of niet erover gaat schrijven, en daardoor met je hoofd niet bij de activiteit zelf bent. Zo ben ik namelijk. En dan heb ik minder aandacht voor wat ik doe. Dat vind ik zonde, want het tuinieren is veel belangrijker dan een blog. Dus het wordt kijken of ik dat trekje in het gareel weet te houden. 

 

Ik heb een frumosi-tuin bij mijn huis. Fruit, Moes, Siertuin. Of misschien kruifumosi want ik heb ook Kruiden. Het loopt allemaal door elkaar, en de moestuin is steeds het stiefkindje dat het moet stellen met toevallig vrijkomende plekken, maar het past ook bij me om zo flexibel  te werken. De tuin heb ik al een paar jaar, en het is nog steeds een project waar nog 100 dingen moeten gebeuren.

 

Afgelopen najaar heb ik zo'n 20 fruitbomen en -struiken, die her en der geparkeerd stonden, hun (hopelijk) definitieve plaats gegeven. Ik heb ook een deel van het gazon uitgegraven, en 14 kuub compost laten leveren om de zandgrond te verbeteren en al het opgegraven bouwafval te vervangen. In april krijg ik de laatste druiven geleverd en nog wat aardbeien en verder ga ik alleen zaaien dit jaar, geen planten meer kopen.  

 

Ik heb een stapel hardhout midden in de tuin liggen om straks grondkerende muurtjes van te maken, en een egel houdt daarnaast zijn winterslaap. Tenminste,  ik hoop dat hij er nog zit want ik had in oktober een stuk plank nodig, maar sindsdien laat ik de stapel met rust.

Entries in this blog

Druiven zijn geoogst: wel drie liter wijn ;)

De druiven heb ik gisteren geoogst. Ik had er veel werk aan omdat veel trossen onregelmatig zijn gerijpt. Ik heb daar alleen de rijpe bessen uit kunnen plukken. Er hangen dus nog restanten aan de planten. De rest is geprakt met de hand en gaat nu gisten met een Bordeauxgist.   De pompoenen zijn deels geoogst en liggen uit te rijpen, en drogen, in de auto. De kleintjes moeten twee weken bij 25-30 graden worden bewaard voor de eerste rijping. De auto is de beste plek daarvoor. En m

fre3ke

fre3ke in Update

×
×
  • Create New...