Jump to content

fre3ke

Members
 • Content Count

  642
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nijmegen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ..of het is Dr. szymanowski. Bij mij te jong om te bloeien, maar misschien kan @Anna3 zeggen wanneer die bloeit.
 2. Ik heb de Adam en de Sentyabraskaya en die zien er niet uit als die laatste foto. Ik heb ook een Dr. Szymanowski en die heeft blad dat meer lijkt op die laatste foto, maar dan lichter. Het kan ook dat je een arguta gekregen hebt. Dat gebeurde mij bij een Nederlandse verkoper. Ik zit zelf te twijfelen of mijn Dr. Szymanowski niet argutas zijn. Vanwege dat blad, maar ook omdat eentje onder de schutting door naar de zon wil kruipen. Een ander exemplaar staat weg te kwijnen in de halfschaduw. Waar de Kolomikta juist heel blij mee is. De eerste foto is denk ik de Sentyabraskaya. Adam heeft wat donkerder bladranden bij mij.
 3. fre3ke

  14-6-2021

  Ik moet meteen denken aan een Griekse vakantie. Rauwe tuinbonen met zout, met een glas Raki. Gewoon een bord met peulen voor je neus, zelf pellen. Heerlijk daar, maar thuis uiteraard niet lekker. Hoewel er wel Griekse temperaturen aankomen, vanaf morgen. Het klinkt raar, maar het is fijn om te lezen dat je ook gewoon problemen hebt in de moestuin. Omdat je altijd zulke topoogsten hebt, dat het lijkt alsof er niets misgaat. Niet alles valt te vermijden, blijkbaar, hoeveel ervaring je ook hebt. Leuk verslag weer, en veel smakelijke maaltijden zo te zien!
 4. Het schijnt ook een fijne schuilplaats te zijn voor vogeltjes in de winter. Wanneer het een flinke omvang heeft dan. Patrijs, je liep flink voor de troepen uit als je het al 20 jaar hebt. Het is de laatste jaren erg in de aandacht. Ik heb het zelf gekocht omdat ik zoveel las over dit wondergras voor biomassa.
 5. Die 3-4 meter haal ik niet op mijn zandgrond. De plant schijnt stikstof uit de lucht te halen dus ik bemest hem niet. Maar misschien doe ik dat verkeerd. Ik ben hem pas na drie jaar gaan delen, omdat ik dat ergens had gelezen.
 6. Ik denk dat je een boomspiegel moet aanleggen om te beginnen. Één meter doorsnede. Je benoemt zelf het probleem al
 7. Half verteerde compost met wat extra kalk gelegd bij planten en bomen die er niet goed uitzien. Toona sinensis in een pot gezet. Zaailingen van vaste planten een geultje gegeven en gericht gegoten. Geen grote gebaren meer met de 10-liter gieter, want de tonnen raken leger. Tomaten en pompoenen en paprika's begoten. Aardbeien onder gaas verstopt. Ik had geen zin in het vogelnet omdat daar takjes in blijven hangen die op de grond zwerven. Dus nu het gaas steeds erop en eraf voor bestuiving. Rode bessen gesnoept. Druiven getopt. Larven van het leliehaantje fijn gedrukt en ook twee volwassen kevers. Vannacht weer slakken geraapt. Eerste bosje lathyrus gesneden en in een vaasje gezet. Hmm, geur van honing. Geconstateerd dat er een zoethoutzaadje van vorig jaar kiemt nu het warmer wordt. Cannaknol weggegooid, ik wil het gezeul met bollen en potten in november drastisch terugbrengen.
 8. Is er iemand die al langere tijd een uiensoepboom heeft staan, en iets kan zeggen over de worteluitlopers? Hoeveel zijn dat er per jaar? En zijn ze makkelijk te verwijderen? Ik heb de boom net gekocht maar nu ik er wat meer over lees, twijfel ik of ik hem wel in de tuin wil zetten. https://www.aphis.usda.gov/plant_health/plant_pest_info/weeds/downloads/wra/Toona_sinensis_WRA.pdf
 9. Ik heb diverse Kolomikta staan. De Dr. Szymanowski is nu al op twee locaties in tweeën gebroken. Bij de tweede was de bovenkant van de plant ook verdwenen. Er zijn hier weinig katten. Af en toe komt een kat heel hard over mijn pad rennen richting bos, dat is het. Daarom vind ik het wel wat vreemd. Ik ga er toch maar wat kippengaas omheen zetten voor alle zekerheid. Ik weet niet of het de kat is. Hij moet er bovenop zijn gaan zitten om dit te veroorzaken.
 10. Engerlingen slaan toe bij de wortels. Één pompoenplant heeft serieus last. Ik heb rondom een geul gegraven, en 10 engerlingen verwijderd waarvan de meeste al bijna dood waren. Daarbij zijn ook wortels beschadigd. En onder de plant kon ik natuurlijk niet komen. Even afwachten nu .
 11. Ja, dat is het, dank je. De bloei is inderdaad nietszeggend,. Minuscuul ten opzichte van het blad. Geen reden om dit spul te laten staan, dat zich gelukkig makkelijk laat verwijderen.
 12. Dat is juist het omgekeerde van wat ik doe, maar dat komt ook door de hitte en droogte. 's Morgens moet snel al het klein grut begoten worden, of afgeschermd. En ook kan ik dan nog werken, het wordt op een gegeven moment te heet hier. Maar ik ga straks de pergola met een rietmat afdekken en er mijn hangmat ophangen. Dan kan ik tijdens de siësta van de tuin genieten. Dat wordt project 5. Foto's volgende keer 😉
 13. Nog een naschrift over de tijgerslak. Hij eet blijkbaar andere slakken. En afval, geen jonge planten. Een slak om te koesteren, dus. Goed dat ik hem heb laten glibberen.
 14. 'Een goed begin is het halve werk.' Gereedschap is een goed begin. Vreemd dat jouw nieuwe tegels zwaarder zijn, want hier is het omgekeerd. Bij mijn bouwmarkt hebben de nieuwe tegels maar een enkele laag grind. Wat voor lijntje is dat? 😄

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...