Jump to content

Sam's Lapsje

  • entries
    4
  • comments
    7
  • views
    1,442

About this blog

Hoi allemaal,

 

Hier mijn eerste item voor mijn moestuin seizoen.

 

Na een goede miscalculatie in hoe snel onkruid zou groeien begin ik langzaam een beetje orde in mijn lapsje te krijgen. Elke week probeer ik een groot vak schoon te maken en mogelijk wat in te zaaien. Een heeft van de tuin ligt afgedekt met zeil. De berg onkruid wordt alsmaar groter en groter, ik moet nog een manier gaan verzinnen om die weg te werken. Maar ik ben super trots op het werk dat ik tot nu toe heb geleverd.

 

De aardbeien van de moestuinbuurvrouw doen het goed en ik heb gisteren er nog een paar van de buurman van de andere kant gekregen. Hopelijk wordt dat een mooie oogst volgend jaar. Mijn koolplantjes doen het nog steeds en ik zie gelukkig nog maar weinig schade van slakken of vogels. De moestuinbuurman kwam nog wel met het idee om open gesneden petsflessen op ze te zetten om ze te beschermen tegen de vogels. Ik weet niet of ik het dit jaar ga doen, maar zeker een idee voor volgend jaar misschien.

 

Vanaf nu wil ik vaker updates gaan neerzetten. Een mini moestuin blog

20210721_081222.jpg

20210810_170524.jpg

IMG_20210820_115557.jpg

IMG_20210829_114133.jpg

Entries in this blog

Nieuwe woelvork in gebruik

Vandaag de stormschade bekeken en mijn nieuwe woelvork uitgeprobeerd. Werkt prima en had al gauw twee velden los.    Ook een wortel of knol meegenomen van de buurman die al te lang niet op zijn veld was geweest. Ik heb geen idee wat het, iemand een idee?

Ekmef

Ekmef in Lapje

Eerste rondje moestuin en planning afronden

Door het mooie zonnentje kon ik het toch niet laten. Even langs de moestuin om naar de stand van zaken te kijken. De grond was hard en na 15 minuten had ik last van bevroren vingers en nog maar een bodempje aan onkruid in mijn emmer.   Wel zag ik meteen wat to do-tes voor als het iets warmer wordt: Takkenafval bramen opruimen Bosbessen moeten nog gesnoeid worden Compost door de grond werken Extra tegels vinden voor de paden Onkruid wieden

Ekmef

Ekmef in Planning

Zaaikamer

Deze week druk bezig geweest met de planning. Daarnaast ook de kamer afgemaakt waar mijn zaaigoed komt te staan. Ik mag over heel de breedte van de kamer een bureau neerzetten voor mijn plant en potwerk. Nu opzoek naar een mooie tafel hiervoor

Ekmef

Ekmef in Planning

Op naar de planning

De kou komt er aan en dan is het tijd om aan het plannen te gaan. Met een beetje hulp van een collega heb ik een mooie geplastificeerde plattegrond gemaakt van mijn lapje. Nu een lijst maken met wat we dit jaar gaan eten en waar het zou kunnen staan.

Ekmef

Ekmef in Planning

×
×
  • Create New...