Jump to content

Ekmef

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vandaag de stormschade bekeken en mijn nieuwe woelvork uitgeprobeerd. Werkt prima en had al gauw twee velden los. Ook een wortel of knol meegenomen van de buurman die al te lang niet op zijn veld was geweest. Ik heb geen idee wat het, iemand een idee?
 2. Door het mooie zonnentje kon ik het toch niet laten. Even langs de moestuin om naar de stand van zaken te kijken. De grond was hard en na 15 minuten had ik last van bevroren vingers en nog maar een bodempje aan onkruid in mijn emmer. Wel zag ik meteen wat to do-tes voor als het iets warmer wordt: Takkenafval bramen opruimen Bosbessen moeten nog gesnoeid worden Compost door de grond werken Extra tegels vinden voor de paden Onkruid wieden Daarnaast is mijn planning bijna klaar, er kwam meer werk bij kijken dan ik dacht. Nadat ik ruw weg mijn planning op de kaart had gezet, moest ik ook nog een tijdschema maken. En nu wil ik nog een duidelijk overzicht gaan maken voor waar welke voeding bij moet. En ik kwam door de planning er ook achter dat ik eens rap achter zaaitrays en zaadjes aan moet gaan.
 3. Ekmef

  Zaaikamer

  Dat is zeker een goed idee.
 4. Ekmef

  Zaaikamer

  Deze week druk bezig geweest met de planning. Daarnaast ook de kamer afgemaakt waar mijn zaaigoed komt te staan. Ik mag over heel de breedte van de kamer een bureau neerzetten voor mijn plant en potwerk. Nu opzoek naar een mooie tafel hiervoor
 5. De kou komt er aan en dan is het tijd om aan het plannen te gaan. Met een beetje hulp van een collega heb ik een mooie geplastificeerde plattegrond gemaakt van mijn lapje. Nu een lijst maken met wat we dit jaar gaan eten en waar het zou kunnen staan.
 6. Het is al weer een enige tijd geleden, maar we hebben compostdag gehad op de moestuin. Nu heb ik 20 kruiwagens compost richting mijn veldje gereden, beetje op advies van de moestuinbuurman. Maar ik heb eigenlijk geen idee of ik dit nu door de kleigrond moet werken of dat ik het er los op moeten laten liggen?
 7. Langzaam ben ik het aan het opknappen, heb al drie van de 12 vakken klaar en zelfs nog wat gezaaid. Ik had nog wat advies nodig. De grote berg onkruid die nu achter op het lapje ligt, hoe kan ik die het beste wegwerken. Ik durf het niet in het compost te doen, omdat het bespoten is en er zaaddragende bloemen bijzaten. Maar we hebben hier geen plek om afval kwijt te kunnen. Het veld ernaast heb ik met zeil afgedekt en wil ik later gaan schoonmaken. Nu heb ik van een linnenkast allemaal karton nog over en dacht misschien kan ik dat daar op leggen. Maar wat kun je het beste dan boven op het karton leggen om het verder af te dekken? Ik heb nu geen composthoop of iets van hummus dat ik zo een twee drie er op kan gooien. dat in zakjes aanschaffen wordt wel erg kapitaal krachtig denk ik. Wel hebben we een hoop met paardenmest naast de moestuin liggen om van te pakken, wat zijn jullie idee├źn om dit aan te pakken?
 8. Bedankt allemaal voor de goede tips. Het geeft hoop. Ik ga eens kijken of ik ergens folie kan bemachtigen. En het alvast in vakken gaan inrichting.
 9. Bedankt voor je bericht. Alle tips zijn welkom. Werkt dat ook op paardenbloemen? Daar heb ik hier een overmaat van. Waar kun je kuilfolie halen. Is dat een bepaald type?
 10. Een beetje in paniek geraakt. Hoe ga ik dit in mijn eentje het best oplossen?
 11. Sinds een maandje heb ik lapje van ongeveer 100m2. Door de aankomende verhuizing is het een beetje wild gegroeid. Dus zal veel moeten schoffelen na de verhuizing. Ik ben een beginnend tuinierder, dus zal een uitdaging worden. Mensen nog tips? En wat zou ik regio augustus/september nog op kunnen zetten? Foto's volgen nog. Groeten, Sak
×
×
 • Create New...