Jump to content
  • entry
    1
  • comments
    0
  • views
    768

About this blog

Van 2014 tot en met 2019 actief op balkon en volkstuin, maar nu met eigen tuin aan huis!

 

Sinds vorig jaar verhuist, naar een andere stad, grotere woning en vooral eindelijk twee grote tuinen aan huis! Er is nog veel te doen, maar ik heb alvast een eerste stuk tuin leeggemaakt om als moestuin te gaan gebruiken.

 

Deze foto van de achtertuin is nog van vorig jaar, zoals de tuin in mei was voordat wij het kochten.  De tuin is grofweg 7,5m breed, links vanaf de uitbouw tot aan de garage 6,5 meter diep en vanaf het huis tot aan de garage zo'n 8,5 meter diep. De tuin ligt volledig op het zuidwesten. Dus het is een echte zon-tuin.

 

We hebben ook een grote voortuin, op het noordoosten, die ik nog eens moet opmeten, met een grote iep (die al het water opzuigt) en zeker voor de helft volledig in schaduw. De helft van de tuin is aangelegd, en op het andere stuk ligt alleen boomschors wat ik langzaamaan ook wat aan het opknappen ben. Op dat stuk komt wel zon, maar het is ook erg droog dankzij de iep.

 

Beide tuinen zijn in het verleden professioneel aangelegd door een hovenier. Dus alles is/was erg recht toe/recht aan met weinig diversiteit. Het voordeel is wel, dat de tuin bijna ieder moment van het jaar wel ergens iets in bloei heeft staan. Helaas is in de winter alles vrij kaal met een onbeschermde bodem. De aarde is voornamelijk klei-achtig, en we wonen in een hoog-grondwater gebied, dus over droogte heb ik me nog weinig zorgen hoeven te maken. 

 

Mijn leven is wat chaotisch momenteel, maar het leek me fijn om weer een plek te hebben over hoe mijn nieuwe tuin door de jaren heen groeit en veranderd. Dus ik ga proberen om hier weer meer actief te zijn.

 

Ik denk nog vaak aan jullie. En de fijne moestuinforumdagen die we gehad hebben. Mijn uit Frankrijk ontvangen daslook heeft zich ook fijn uitgebreid, en gaat nu hopelijk weer opnieuw goed aanslaan in deze nieuwe tuin. 😁

 

 

Tuin2021.jpeg

Entries in this blog

Een eerste overzicht

Onze achtertuin bestaat uit twee stukken tuin, twee terrassen met een pad ertussen, en een grote klimhortensia tegen die tegen de garage groeit.    Toen we het kochten was de tuin weinig divers. In de linkertuin groeide voornamelijk hoog siergras met rozen struikjes en vrouwenmantel. Het hoge pluimgras is verwijderd, en een gedeelte van de rozenstruikjes ook. Daarin zijn twee klimrekken, aardbeienplanten, een vlinderstruik en de daslook geplaatst. Tegen het hek zelf heb ik meerdere ins

Eswee

Eswee in achtertuin

×
×
  • Create New...