Jump to content
 • entry
  1
 • comments
  0
 • views
  978

Een eerste overzicht


Eswee

448 views

Onze achtertuin bestaat uit twee stukken tuin, twee terrassen met een pad ertussen, en een grote klimhortensia tegen die tegen de garage groeit. 

 

Toen we het kochten was de tuin weinig divers. In de linkertuin groeide voornamelijk hoog siergras met rozen struikjes en vrouwenmantel. Het hoge pluimgras is verwijderd, en een gedeelte van de rozenstruikjes ook. Daarin zijn twee klimrekken, aardbeienplanten, een vlinderstruik en de daslook geplaatst. Tegen het hek zelf heb ik meerdere insectenhuisjes opgehangen en langs het hek op (achter de klimrekken langs) zijn blauwe en witte korenbloem en witte cosmos ingezaaid. Er staan ook twee lavendelplanten, maar die zijn erg verhout, dus ik denk dat ik die ga vervangen door andere kruidachtige planten. Mogelijk salie. 

 

20220512_Tuin2.jpg.cd765761490a45f9d6e93cfc36bf2540.jpg

 

20220512_Tuin3.jpg.1106b008730ea55c5c99a0df2274860e.jpg

 

Langs het klimrek zijn inmiddels twee komkommers en rijserwten, en twee pompoenen en stokbonen geplant. In het enige strookje wat gedurende dag nog wat schaduw komt, staat wat sla met daarachter ook al struikboontjes.

 

De andere tuin is vooral siertuin. 's ochtends in de zon en gedurende de dag steeds meer in de schaduw. Ook hier heb ik alvast wat aanpassingen gedaan door een gedeelte van het geranium weg te halen en dropplant en wit slaapmutsje in te zaaien. Door de droogte komt het allemaal langzaam op, maar na een paar regenbuien verwacht ik dat het opeens hard zal groeien. De prunus is gedeeltelijk dood, en omgedoopt tot vogelvoerplaats. Het zit regelmatig vol met gezellig kwetterende vogeltjes.

 

20220512_Tuin1.jpg.a96b85b2a05013335380ca9ee2349859.jpg

 

De rododendrons wil ik eigenlijk weghalen, er staan er drie. De grootste is lichtroze en ik vind het niet mooi. De kleine ervoor is donkerroodroze, die kan mogelijk naar de voortuin verplaatst worden.

De gele rozenstruik is scheef komen te staan door de flinke stormen die we gehad hebben. En moet ook eens goed gesnoeid worden. De rozen zelf ruiken fantastisch, dus die mag denk ik uiteindelijk wel blijven staan. 

Door de klimop blijkt ook een andere klimmer te groeien waarvan ik nog niet weet wat het is. Er komen leuke bloemetjes in. Ik wil proberen of ik die verder over het schutting kan begeleiden om de hardheid daarvan wat te breken.

Dat strookje siergras-bollen langs het terras vind ik eigenlijk ook niets, maar dat is bijna het enige groen in de winter en ik weet nog niet waar ik het door ga vervangen.

De hemelsleutel gaat waarschijnlijk op den duur ook vervangen worden. Dit lijkt niet erg goed te groeien hier, als ik vergelijk hoe het er in andere tuinen uit de buurt uitziet. 

 

Tussen deze tuin en de tuinpoort staat momenteel een vervallen bankje (met mijn zaailingen erop), mijn blauwe bessenstruiken in bakken en de tuinhaard. daar wil ik mogelijk de stenen weghalen en de tuin nog een stuk uitbreiden. Verder staan er over het terras diverse potten. Of met kruiden, of met planten waarvan ik nog niet weet waar ik ze moet laten. 

 

 

 

 

Edited by Eswee

 • Like 3

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...