Ga naar inhoud

Seizoen: Bob's Tuintje

  • updates
    24
  • reacties
    37
  • bezoekers
    985

2e Bonen oogst (12-08-13)


Bobjan10

5414 weergaven

Dit jaar was echt een top bonen jaar, de eerste oogst was echt mega en de tweede oogst viel ook zeker niet tegen! Het was een hoop werk om alles schoon te maken en te verwerken maar we hebben nu wel lekker een bonen voorraadje

 

Hier foto's van de 2e bonen oogst:

 

DSCF172925411376501056.jpg

 

DSCF172715811376501068.jpg

 

Dit jaar heb ik voor het eerst een paar potten geweckt. 10 potten met sperziebonen en 5 potten met snijbonen. De rest zit allemaal met portie's in de diepvries.

 

IMG2013081307480427021376501062.jpg

2 reacties


Aanbevolen reacties

ivanderlist

Geplaatst:

Vries je sperziebonen ook in? Ik had het nu geprobeerd, niet geblancheerd en daarna bevroren gekookt maar ik vind ze dan toch veel slapper worden.

 

Ik zag ook dat je bonen in potten hebt gedaan, heel benieuwd hoe je dit gedaan hebt. Wilde dit ook doen, water met zout koken, bonen even minuutje meekoken en dan in potten doen en zorgen dat het vacuum trekt. Alleen hoor ik dus veel berichten over kans op botulisme...vandaar dat ik benieuwd ben hoe jij het doet, kan ik het wellicht toch proberen.

Bobjan10

Geplaatst:

ik blancheer de bonen meestal wel even kort, maar ze zijn uit de vriezer inderdaad wat slapper.

 

Ik heb eerst de potten uit gewassen met warm water en soda. Toen de bonen er rauw in gedaan en met schoon gekookt water gevuld.

De dekseltjes erop gedraaid en in de warme weck pan gezet. In totaal heb ik de bonen 135 minuten op 100 graden gekookt.

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...