Na heerlijk op vakantie geweest te zijn ( Toscane) al weer enkele weken terug, en in die tijd alweer een ruime trip naar Nederland gemaakt..druk druk met het autootje heen en weer.
Toscane was heerlijk, we hebben gewoon wat rondgehangen en rondgekeken en heerlijk veel gegeten..wat een hoop groente krijg je in Italie op je bord zeg, daar zouden ze in NL nog wat van kunnen leren.
Ook veel groentekwekers gezien, helaas weinig foto`s...
Ok, een fotootje van groentesoep dan, ribollita, met o.a. palmkool..men serveert het met Toscaans zoutloos brood. Het was superlekker!
Er is al weer veel gebeurd, de gekochte mirabellen i de ton voor de eau de vie zijn al uitgewerkt en wachten op de wintertijd als de stoker langskomt..de enkele (nou ja 2 kg toch nog) walnoten zijn gevallen, en de appels zijn geplukt..de appelsap gemaakt.
De walnotenboom liet na een nacht vorst bijna in een keer zijn blad vallen..op de voorgrond de rode perzik de vigne..die is wat stoerder...
De kas is leeg op vers geplante sla en 4 bloemkooltjes na..en natuur;ijk nog veel potplanten zoals citroenverbena en geranium.
De ham ( zie vorige update) heeft 42 dagen in het zout gelegen en kwam er enigzins opgerimpeld uit..verder ziet hij er wel goed uit en ruikt ook goed. Hij hangt nu in een hoekje van de doorloop naar de tuin..onverwarmd en de deur staat vaak open.
Zaadjes van de afrikaan favorite red
Compost over karton over onkruid..kijken wat het wordt
spitsmuisjes in de compost..de arme beestjes waren behoorlijk van slag van die reus met zijn prikvork..we hebben de deksel er snel weer op gedaan..spitsmuizen eten veel plaagdiertjes
Pompoensoep..mmsimpel alleen met wat gember en peper..knoflook..je likt je vingers er bij af
Koken met van boven gezien? Haar gepocheerde kweeperen stonden bij ons op het menu. Zo lekker! En leuk om ook eens zoet te koken met salie. Een aanrader!
Aanbevolen reacties