Het druivenseizoen is begonnen.
Gisteren heb ik de allereerste knoppen gezien. Heel voorzichtig, maar toch:
^ Rondo, nu 3e jaars stok, Guyot gesnoeid, dus gesteltakken van scheuten van vorig jaar, in de volle grond
^ Rondo, stek van snoeihout van dit voorjaar, opgepot. Hopelijk is ie ook al geworteld.
Rondo is een vroeg ras. Misschien lastig met nachtvorst in het voorjaar, en wespenvraat vanaf augustus. Maar daarom ruim op tijd rijp.
Mijn twee andere rassen (Pinotin en Cabernet cortis) zijn nog niet zo ver.
Binnen gaan de pepers en paprika’s goed:
^ Rechts de Habanero orange (als enige soort al half januari gezaaid), die begint al bloemknopjes te maken.
^ De verpotte -bovengronds vrijwel dode- oregano is weer goed op gang (verpot door alleen de bovenste plakken, van een centimeter of vier dik, over te zetten. Mijn "broodmes"-methode.
^ De op dezelfde wijze verpotte munt is wat later, maar dat komt ook wel goed. Eerdere jaren wel … Moet nu ook maar goed gaan, want dit is mijn favoriete Marokkaanse munt: perfect voor stoof, thee, en zoetige toetjes. Andere soorten heb ik niet meer, en hoef ik niet meer.
^ De Venus vliegenval heeft het winter(tje) ook overleefd.
^ De oude rozemarijn rechts staat nu volop in bloei. De struik wordt echter wat minder mooi. Links staat een van zijn twee opvolgers. Een stek van een iets andere soort met nog wat “vetter” blad, die smaakt ook beter. Beide struikjes snoei ik regelmatig bij, voor een bossiger groei.
1 reactie
Aanbevolen reacties