Jump to content

sushy

Members
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nederland

Converted

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sushy's Achievements

 1. Ik heb weer twee nieuwe mysteries. Wat zijn dit voor planten?
 2. Ik tuinier ook op een balkon, die van mij is ook overdekt, al kan er nog weleens wat op regenen door de wind. ik vraag altijd een plant in een pot voor mijn verjaardag, vervolgens hergebruik ik ze, zo kom ik aan veel potten. Ook weleens dingen gewoon op straat gevonden omdat mensen het hadden weggegooid en zo.
 3. @Bit: Nee, het is geen bieslook (helaas). Ik heb er een stukje vanaf geknipt en aan geroken, maar het ruikt helemaal nergens naar.
 4. sushy

  snelle update

  Even een paar foto's genomen van het balkon en vensterbank. Dit afrikaantje had ik er bijna uitgehaald omdat ie het niet goed deed. Blij dat ik dat niet gedaan heb want dit is de best bloeiende bloem die ik ooit heb gezaaid! De tijm en peterselie... Helaas steeds geteisterd door luizen... Aardbeien (en andere planten) viooltjes, zaailingen en... overig. Ik heb zo'n frambozenstruikje van de AH maar hij heeft het zwaar. De Oost Indische kers (een is nu binnen geplaatst omdat het weer zo onstuimig is) Bij de Intratuin heb ik deze ananas mint gekocht! Ruikt lekker! Deze klimop heb ik ooit gestekt en deze doet het nog steeds! In deze pot zit ook nog robertskruid en pomme d'amour
 5. Ik heb hier weer twee planten die ik niet kan thuisbrengen. Dit zijn ze: Deze gekke sprieten... Het is geen gras, dat heeft een andere structuur. En deze, je ziet ook robertskruid op de foto maar het maakt geen deel uit van de onbekende plant.
 6. sushy

  nieuwe aanwinst

  Inmiddels zijn er bloempjes verschenen, zoals bij deze winterpostelein. Ik weet niet of deze het nog lang gaat volhouden. Hier zie je mijn nieuwe aanwinst, een frambozenstruikje! Ik hoop dat ie het gaat overleven. Eén van de blaadjes aan de steel is helaas verschrompeld. De gewone postelein bloeit ook. Ik heb hier spinazie gezaaid. En nog wat mooie narcissen, het is nu echt lente. Binnen heb ik wat Oost-Indische kers... Ik vraag me af of ik die al buiten kan plaatsen. 's Avonds is het nog erg koud.
 7. Geweldig dat je ook een waterlelie hebt
 8. Deze planten zijn bij mij spontaan opgekomen, geen idee wat het zijn: 1: 2: Weet iemand wat voor planten dit zijn?
 9. Ik loop ook vast, ik waai zowat van mijn balkon en ik ben bang dat veel planten het niet gaan overleven. Ik heb vandaag beetje water gegeven (aan de binnenafdeling en het overdekte gedeelte van het balkon)
 10. sushy

  kleine Hema kas

  Ja eigenlijk wel, ik zie nu ook veel van mijn planten het zwaar hebben met de koude wind. Dan lijkt het me fijn om ze ergens (op het balkon) te kunnen laten groeien zonder de koude wind. Kan OI kers en tuinkers nu al buiten gezaaid worden dan?
 11. Hoi, Vandaag was ik in de Hema en zag ik toevallig deze kas: https://www.hema.nl/kweekkas-50-x-175-x-22-cm-41820090.html Nu zit ik met een balkon dus een grote kas zal niet een optie zijn, maar zo'n kleintje als deze zou misschien wel kunnen. Ik twijfel alleen of het een goed idee is. Ik zou er graag Oost-Indische kers, tuinkers en andere niet echt winterharde planten in willen doen. Ook ben ik enigszins bezorgd dat de lage hoogte ervoor zorgt dat de planten snel in de knel komen. Ik neem aan dat de grond in het metaalgrijze gedeelte gaat. Zijn er hier ervaren tuinders die hier wat meer over weten?
 12. Dat lijkt me best emotioneel ja. Waar ga je nu heen?
 13. Ja ik kijk graag zaadjes de grond uit... Een slechte hobby
 14. sushy

  winter

  Lange tijd geen update, heb best leuke dingen laten groeien deze zomer. In de winter staat alles stil. Hier zijn wat fototjes: De hyacint doet het wel goed gelukkig. Met het nieuwe jaar krijg ik altijd zin om weer te zaaien, hier heb ik kaneelbasilicum en lavender gezaaid. Een kalanchoe is gaan bloeien. En nog een foto van de graslelie. Ik wil komende tijd nog wat meer dingen gaan zaaien maar dan moet ik eerst wat planten uit potten halen.
 15. Hahaha goeie! Ik heb vandaag weer gekeken en ik meende een piepklein kiemplantje te zien. Dus blijkbaar zijn ze toch iets sneller.
×
×
 • Create New...