Ga naar inhoud
  • updates
    6
  • reacties
    26
  • bezoekers
    933

Radijs Zlata geoogst


Vrijdag heb ik de eerste radijs Zlata geoogst, dat is een geel pillenzaad radijs. Wat gemakkelijk en wat een leuke en lekkere radijs! Ik had ze voorgezaaid en ze kwamen snel op en ik heb ze ook direct gezaaid, allemaal als proef.
Ze zijn wat pittiger. Ze moeten eigenlijk volgens het plaatje rond en geel zijn. 2 Waren er rond, waarvan 1 rood van kleur, rara.
Ik heb er een lekkere salade van gemaakt en wat een mooi blad heb ik voor het eerst sinds 2,5 jaar radijs zaaien! Ze werden altijd aangevreten door plaagbeestejs.

Dit blad kon ik dus echt gebruiken.
Helaas zijn wij niet zo van rauw blad eten, alleen van sla en andijvie. Wij vinden ze allemaal zo hard en smaakt gronderig. Dus ik heb ze geblancheerd en goed uitgeknepen, dan houd je een kleine bol over. In de vriezer gedaan en die wok ik dan bij mijn volgende pasta maaltijd voor de vitaminen.
Ook bij mijn ingekorte radijsjes heb ik de kiemblaadjes bewaard en gebakken bij ons omelet. Eerst de kiemblaadjes gebakken en dan het ei er later erop en verder bakken. Dat lustte mijn man gelukkig ook.

 

Radijs Zlata 2.jpg

 

Radijs Zlata.jpg

aangepast door Petrasmoestuin

  • Like 5

6 reacties


Aanbevolen reacties

Tanja65

Geplaatst:

Heb je al eens overwogen blad dat je te hard of te gronderig vindt te roerbakken? Gewoon kleinsnijden en met de rest van wat je roerbakt meebakken. Mjam mjam. En minder weggooien.

  • Like 2
Petrasmoestuin

Geplaatst: (aangepast)

Ja, dat doe ik zeker. Maar dan moet ik wel een roerbak gerecht hebben op dat moment. Ik heb de meiraap en de radijs geblancheerd, en dan houd ik een bal over en dat doe ik later in de pan als ik macaroni of spaghettischotel maak. Maar de afgelopen 2 seizoenen had ik steeds heel lelijk blad, dus niet echt smakelijk om te eten.

 

aangepast door Petrasmoestuin
  • Like 2
Gitta

Geplaatst: (aangepast)

Wat je ook kunt doen, als je genoeg blad hebt. Een lekkere soep ervan maken. Bij de mm app heb ik daar nog een recept van staan. Ik moet hem hier ook eens gaan delen, dat recept. Hier een grote hit, ook bij de kids.

aangepast door Gitta
  • Like 1
Petrasmoestuin

Geplaatst:

Ik heb nog een heleboel Zlata staan en de radijs is super groot! Morgen haal ik die er wel uit. Ik heb momenteel veel oogst. Maar ik ga wel even naar het recept kijken van jou.

Gitta

Geplaatst:

3 uren geleden, Tanja65 zei:

Graag, @Gitta! Hier veel radijsblad maar weinig radijs.

Zal ik binnenkort doen. Ik weet niet of het voor de paasdagen lukt. De tekst zal wel lukken, maar de foto's moet ik even wat meer tijd voor maken. Die zal ik later toevoegen. 

  • Like 1
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...