Ga naar inhoud

oro

Members
  • Aantal items

    89
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Belgie

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Ik zou graag weten of hier iemand mij de naam van deze plant zou kunnen zeggen ? Ze is opgegroeid in mijn ouderlijke thuis maar voor ons huis is ze veel te groot . We gaan ze wegdoen maar weten ook niet juist wat zo een plant waard is ?
  2. Willy , waar heb je ze nu mee vetgemest ?
  3. oro

    Wormenbak maken

    Hoe ik mijn wormenbak opzet : https://www.facebook.com/perma.daiza/media_set?set=a.1417845561812093.1073741830.100007599872397&type=3
  4. oro

    Compostwormen

    Er komen inderdaad wormen in een gewone compostbak maar niet in die hoeveelheden zoals in wormenbakken , in wormbakken krioelt het , daarom moet het ook voortdurend in de gaten worden gehouden want ze vermeerderen bij een ideale vochtigheid en temperatuur van 25° enorm . In een wormbak gaan de etensresten , compostbak dient voor het groenafval . wormbak heeft geen warmteontwikkeling (vochtigheid) wat een gewone compostbak die tot 60° gaat geen deugd doet . Ik ben geen cijferaar maar wormcompost zou door het toevoegen van grote hoeveelheden mest ook meer voeding toevoegen aan potgrond terwijl groencompost dan weer betere structuur geeft aan de grond . Het zijn 2 verschillende systemen die los van elkaar hun nut hebben . Ik ben heel tevreden met mijn compostbak maar zou niet meer zonder wormcompost kunnen .
  5. oro

    Vermicompost

    Omdat wormcompost een antwoord geeft voor mij op hoe ik mijn oude potgrond kan hergebruiken , maar ook nog tal van andere voordelen wil ik mijn opzet met hier delen zodat andere misschien ook inspiratie vinden om hetzelfde te doen . mijn opstelling zijn ondiepe bakken , ze staan volledig op zichzelf , er zijn geen openingen in gemaakt , iedere bak wordt afzonderlijk gecontroleerd . Na een week ziet een paardedrol in mijn bakken er zo uit : opstart van een nieuwe bak met een bodem potgrond en voedselresten waarop een hoeveelheid mest daarna eierschulpen gemalen in koffiemolen en nog koffiegruis bevolking bedekken Ik zeg niet hier dat dit DE manier is , maar voor mij werkt dit makkelijk ..
  6. oro

    Compostwormen

    nuttig zijn ze zeker https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1417845561812093.1073741830.100007599872397&type=1&l=e0e9c40df9
  7. Hoe is het rabarber zaaien nu afgelopen ? Is er iets deftig uit voortgekomen ? we zijn nu toch al enkele jaren verder
  8. oro

    Paira Daiza 2014

    Dank je Huub, de bedoeling is dat er kruisbessen , schorseneren en een volledig bed smeerwortel komt . Ondertussen is de buitenkant afgewerkt .
  9. oro

    Paira Daiza 2014

    Een nieuw jaar Een nieuw moestuinseizoen Small scale permaculture Een van de plannen voor dit jaar is het maken van een zaai en verpotruimte naast de grote serre . Die ruimte was eigenlijk al voorhanden maar zette de serre grotendeels in de schaduw omdat ze vroeger een andere functie had . Na +-10 jaar niet gebruikt geweest te zijn is dit opnieuw een stukje die een mooie invulling krijgt . Verder moet er een regenton van +-100 liter (mag zelfs minder) in de grote serre komen De regenton hoeft niet zoveel inhoud te hebben omdat ze via de onderkant zal verbonden worden met de IBC waterton van 1000l volgens de wet van de communicerende vaten ..dus als de ene ton aanvult , dan zal de andere ook worden bijgevuld , omgekeerd ook . De verbinding wordt gemaakt met een socarex die in een sleuf voor de zaairuimte in de serre zal worden getrokken . Update van de moestuin , ingezaaid enkele maanden geleden met rogge en klaver die zal bedekt worden met stro . Hetzelfde principe in de serre .
  10. Deze heb ik 2 jaar geleden als "Woelmuizenbestrijder" bij Vreeken's gekocht. https://www.vreeken.nl/2007/index1024x768.php?urloptions= Euphorbia lathyris heet ie inderdaad. Heb er met moeite 2 plantjes van gekweekt die 2 jaar hebben geprobeerd te overleven. Had ze neergezet midden op de snelwegen van de woelmuizen en de gangen liepen er nog steeds dwars doorheen. Heb dus maar geconcludeerd dat het niet werkt. Vond het wel een erg mooi plantje. Was helaas na 2 jaar geheel verdwenen. Kruisbladwolfsmelk is een inheemse wilde plant, die onder de naam 'mollenkruid' ook zijn weg gevonden heeft naar de tuin. Het idee dat de plant mollen zou verjagen, is echter ontstaan uit een verkeerde vertaling van een zinnetje in een Engels tuinboek, dat zei dat de plant 'can be used against moles'... en dat kan zowel betekenen 'tegen mollen' als 'tegen wratten', en het was hier natuurlijk de laatste betekenis: net zoals een ander bekend wrattenkruid, stinkende gouwe, bevat ook (elke) wolfsmelk een bijtend (en giftig) melksap dat wel wordt gebruikt om wratten mee aan te stippen.
  11. zoniet , als je het gassen met fosfine bedoeld , dan stel ik mij serieuze vragen naar het nut van opleidingen die gegeven worden ivm het bestrijden van woelmuizen .. Om ook iets constructiefs bij te dragen , kan het ook een oplossing zijn om half gevulde emmers te plaatsen langs muren en afsluitingen gelijk met de bodem, omdat het een plaats is waar ze zich veel verplaatsen kunnen ze er op deze manier insukkelen , de tip van piroska ivm de katten is ook heel efficient .
  12. oro

    Amandelboom

    Dan is het ook geen echte amandel maar meer een kruising met een perzik .
  13. oro

    Amandelboom

    Kan je ook vertellen welke soort je hebt ?
  14. oro

    Amandelboom

    Ik weet dat een amandelboom het niet zo goed doet in ons koude klimaat maar ik vraag me toch af of het niet mogelijk zou zijn om een microklimaat te creeren door de amandelbomen te beschermen van de koude noordwind . Heeft iemand ervaring met amandelbomen ? kunnen ze het goed doen in ons klimaat ? en dan bedoel ik het oogsten van de amandels , niet de bloesem .
×
×
  • Nieuwe aanmaken...