Jump to content

necessaryevil

Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  zeeland
 1. Op den duur zal het niet meer kiemen, maar jij bent nu de aangewezen persoon om de houdbaarheid experimenteel vast te stellen
 2. Nog even een kleine toevoeging, Het maken van de betonnen fundering was best wel lastig. Met de waterpas en de bouwhaak waren kleine afwijkingen niet te zien, uiteindelijk paste het glas er niet in en moesten we opnieuw beginnen. Het is natuurlijk wel goed gekomen.
 3. Wat isolatie betreft weet ik niet of het helpt. Enkelglas zelf is niet zo'n denderende isolatie, maar misschien neem je een ander materiaal. Wat wil je bereiken met je kas? Wat kweek je ? Wat wil je als minimumtemperatuur? Oja, je hebt misschien een aanhanger nodig voor je betonbanden. Verder heb je een slijptol en nog wat gereedschap nodig als je zelf de fundering maakt.
 4. Ik ben nu bezig met een Popular 86 kas, die heeft een fundering nodig volgens de handleiding. Ik heb de bijbehorende fundering niet gekocht. Ik heb voor een zelfbouw fundering gekozen, de kas staat daardoor iets hoger dan op de originele fundering. Ook vond ik de orignele fundering duur, 100 euro voor een paar stripjes metaal.... Verder moet ik wel zeggen dat een zelfbouwfundering hoop werk is, je besteed veel tijd aan het waterpas en haaks plaatsen. Ik werk samen met iemand die een stuk meer doe het zelf ervaring heeft; beiden hebben we geen specifieke ervaring met kassen. Tot slot: door de hogere zelfbouwfundering wordt het lastig om met een kruiwagen naar binnen te rijden. Je zou als je genoeg ruimte hebt iets met een helling (of twee hellingen) kunnen doen zodat je de kruiwagen de kas in kunt rijden. Ook zou je de betonbanden gelijk met de omgeving kunnen zetten, maar dan ben je het voordeel van de extra hoogte kwijt. Voor mij maakt het niet uit, ik vind werken met de kruiwagen iets voor grote kassen.
 5. Ahh da's mooi, van dat dakraam. Ja, eigenlijk had ik al verwacht dat je wat ruimte nodig hebt, maar is toch wel jammer. Ik zat nog te denken aan 'm op te tillen met 10 man maar ik vermoed dat zoiets nogal moeiijk gaat. Ja ik heb zeker aan een muurkas gedacht, maar daar was ik geen goede aanbieding van tegengekomen. Of de kas was breder dan de muur... Ik zag laatst op tv iets over een land dat 's nachts elke keer de grens een paar meter verschuift om zo land van hun buren te pikken.... Misschien moet ik zoiets doen met de schutting om wat meer tuin te winnen. Dan heb ik ook wat meer mogelijkheden om een kas neer te zetten.
 6. Hallo, Ik ben van plan om een tuinkas te kopen, de Popular 86, dit is een vrijstaand model. Echter komt de kas tegen het huis en aan de andere kant tegen de schutting. Krijg ik het veiligheidsglas er dan nog wel in? Ik wil zo min mogelijk ruimte verspillen. Ik heb Mijn tweede vraag: Kan ik het dakraam van de kas inbouwen aan de zijde die voor mij het best uitkomt? Ik wil het dakraam niet aan de zijde van m'n huis.
 7. [/img] Hallo, Ik ben vrij nieuw op dit forum, dus ik dacht ik laat mijn moestuintje zien. De eerste twee foto's zijn van 25 april. Ik heb de paprika's en tomaten gezaaid, ik ben bezig vanaf januari. Ik heb zelf een led lamp gemaakt, ik wou hier mee bereiken dat de paprika's en tomaten planten niet te slap zouden worden door lichtgebrek Daarnaast heb ik nog éen snacki-komkommer en twee pepers, die heb ik niet zelf gezaaid. Ook heb ik palmbomen, daarvan heb ik een deel gezaaid en een deel gekocht als klein plantje (bare root). Het is niet echt een moestuin. maar hieronder heb je een foto van mijn grootste palm (Trachycarpus Fortunei, 19 april genomen), gezaaid in 2008. De palm heeft eerst in een bak gestaan, uiteindelijk staat hij bij mijn ouders in de vollegrond. Hij staat in de bloei, inmiddels zijn er meer bloemen open. Op de achtergrond meer kleine palmpjes.
 8. Nou het lijkt me wel dat zo'n middel de kans behoorlijk verkleint. Anders zou het neit meer toegestaan zijn, boeren zouden het dan ook niet aanschaffen. Ik geloof wel dat het geen 100% garantie biedt, dat soort dingen kunnen nooit. Hier nog wat data.
 9. Even een korte toevoeging, ik heb nog contact gehad met Bayer: Het middel is in de professionele tuinbouw niet toegestaan als middel tegen Phytophtora Infestans in tomaten, maar dit zal voor de hobbyist geen problemen opleveren. Ik wil graag spuiten Phytophtora Infestans. Ik woon in een landelijke omgeving en een Phytophtora-haard kan er ook voor zorgen dat de boeren in de omgeving meer moeten spuiten. Bovendien wil ik niet dat mijn gewas, wat ik al vanaf januari opkweek, ten gronde gaat.
 10. Inderdaad, Bayer mailen lijkt me het beste. Overigens staat Phytophthora Infestans wel benoemd in de bijsluiter, alleen tomaten niet.
 11. Ik ga maar van die twee weken uit dan, dat was eigenlijk het plan maar het liefst zou ik eerder oogsten. Paprika (en rode peper) valt niet ten prooi aan de Phytopthera Infestans, overigens wel aan andere waterschimmels waar dit middel voor is bedoeld. Ik voel altijd wat weerstand als mensen ineens het woord "troep" gebruiken, maar ik heb er wel begrip voor dat je een biologische moestuin leuk vind. Dit middel is overigens niet schadelijk voor insecticiden, dat zijn meer de middelen tegen luis en dergelijke.
 12. Ik heb de startpost aangepast met een foto van de bijsluiter. Wat mij opvalt is dat de veiligheidstermijn verschilt per gewas, echter, de termijn voor paprika en tomaat wordt niet genoemd. Ik wil het later of in een ander topic ook nog wel hebben over de nadelen van dit gewasbeschermingsmiddel, want ik krijg nu het vermoeden dat jullie je planten heel houden zonder dit spul.
 13. Ik heb Infinito preventief toegepast in tomaat en paprika om Phytophthora te voorkomen. De veiligheidstermijn (tijd tussen behandeling en oogst) wordt voor paprika en tomaat niet opgegeven in de bijsluiter! Hoelang moet ik wachten? link naar de bijsluiter: https://pim.bayercropscience.nl/etikett.pdfstream?product=719 //edit: werkt niet, komt op een andere pagina. Ik heb een afbeelding gepost die de vraag wat duidelijker maakt:
×
×
 • Create New...