Jump to content

CelineK

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. CelineK

  Komkommer 2020

  Iemand enig idee hoe lang het duurt voordat mijn komkommerplanten niet meer slap gaan hangen door de felle zon? Ik heb ze nu maar allemaal in de schaduw gezet, maar het lijkt me dat ze toch wat beter gaan groeien wanneer ze in de zon staan (en dus niet meer slap worden)
 2. Wat een wind zeg! Ik kan niet wachten tot het zonnetje weer terugkomt. Alhoewel het van mij vannacht wel flink mag regenen. Links broccoli plant, rechts aardbeien: Hoop verschillende kruiden: Bramen struik: Aardbeien: Aardbeien en munt: Links bramen struik, recht aalbessen struik: Nog wat sla en basilicum: Kasje vol met nieuwe zaailingen: Aardbeien (wit): Courgette plant: Recht komkommer plant, in de rode pot gele courgette en achteraan twee tomaten planten: Nog wat komkommer plantjes die ik gisteren had verpot: Mijn tomatenplant groeit flink! Ook erg trots op mijn meloen plant: Rechts mijn paprika plant (staat er niet geweldig bij, maar hij krijgt nieuwe blaadjes!) Deze komkommer plant heeft als enige niet echt het verpotten overleefd: Het enige wat erg goed lukt zijn mijn munt planten, het oerwoud:
 3. CelineK

  Komkommer 2020

  Heel interessant inderdaad! Zo leer je nog eens wat. Bij het verpotten zag ik ook alleen maar van zulke kleine worteltjes en nooit een 'pen wortel?'. Mijn courgettes in pot doen het qua groeien erg goed, maar natuurlijk nog geen oogst. Deze hangt er heel zielig bij: Links boven ook nog één blaadje die slap hangt. Vooraan ziet er nog wel redelijk uit (dit wil ik niet te hard roepen). Ook rechts in het hoekje gewoon normaal. (Let voor de rest niet op de potten die her en der verspreid staan.) Dit is mijn courgette in pot:
 4. CelineK

  Komkommer 2020

  Ik had de komkommer plantjes zo gekocht, maar ik had niet gezien dat ze dus met meerdere in een potje zaten! Volgend jaar is mijn doel om sowieso alles voor te zaaien, in plaats van de plantjes te kopen in de winkel. Eerst maar opzoek naar zaad, haha!
 5. CelineK

  Komkommer 2020

  Ze staan in de kas, waar het vrij warm is. Toch maar in de koelere schuur zetten? Ik hoop echt dat ze er snel weer wat mooier bij staan..
 6. CelineK

  Komkommer 2020

  Na twee uur hangen twee van de vijf komkommer plantjes extreem slap. Had ik ze nou maar niet allemaal in een aparte pot gezet haha.. Een zo slap dat hij al helemaal op de aarde lag.. Nu maar extra veel water gegeven/aan een stokje gebonden zodat hij niet meer op de aarde ligt. En hopelijk kan ik er nog wat leven in krijgen
 7. CelineK

  Komkommer 2020

  Zojuist de komkommers die in één pot zaten verpot naar allemaal een eigen pot. Ze hebben bij het proces wel een paar worteltjes verloren, dus ik ben benieuwd of ze het allemaal overleven.. Tot nu toe staan ze er goed bij en ze hebben flink wat water gekregen. Ben benieuwd!
 8. CelineK

  Komkommer 2020

  @TomP Deze was echt maar 1.25 ofzo, dus dan zal het wel een normale komkommerplant zijn! Ik zal nog even kijken of ik een verdikking zie, maar dat denk ik niet!
 9. CelineK

  Komkommer 2020

  @TomP Bedankt beiden! Enig idee hoe ik kan zien of het een geënte komkommer is? Ik heb namelijk eigenlijk geen verstand van komkommers en op het bakje waarin ze eerste zaten stond slecht een naam (slangen komkommer vertaald uit het Duits?). Ik kocht twee dezelfde klein komkommers en de ene heeft drie stengels en de andere twee, ik weet nou niet of ik ze maar meteen moet gaan verpotten of niet..
 10. CelineK

  Komkommer 2020

  Ik kocht een week geleden twee komkommer plantjes apart in een potje. Nu zijn ze wat groter geworden en zie ik dat er drie stelen zijn (oftewel drie plantjes?). Wat denken jullie, alle drie de stelen apart in een pot stoppen en dus opnieuw verpotten? Of maakt het niks uit en dus lekker zo laten? Dankjewel!
 11. Met dit mooie weer groeien mijn planten echt als een speer! De courgettes doen het erg goed en die staan dan ook dag en nacht nu buiten in potten. Ook doet mijn meloen het in de kas erg goed, maar hij is zo groot geworden dat ik hem nu maar uit de kas heb gezet. Denken jullie dat hij het ook goed doet buiten de kas? Het is inmiddels namelijk wel een grote plant geworden en de kas staat overdag sowieso wel de hele dag open. Ook ben ik druk bezig met het ontkiemen van wat zaden door middel van de ziplock methode. Ik heb nu een zaad ontkiemd (?), maar ik heb eerlijk gezegd geen idee meer wat het nou is.. Ik dacht een mango pit, maar zeker weet ik dit niet meer. Het zit er tenminste wel bijzonder uit!
 12. Kan één (galia) meloen plant in een pot van 12 liter? Ik kon geen potten meer vinden van 18L helaas. Of kunnen meerdere meloen planten in één grote pot? (Ik heb er namelijk een stuk of 12 nog liggen)
 13. Hey! Ik heb vandaag wat nieuwe planten gekocht en ik ga morgen naar de Action om nog wat potten te halen. Ik heb echter nog een vraag over de pot grootte van sommige planten: Ik heb twee komkommer planten gekocht en ik dacht eraan om deze in potten van 18L te doen? Is dit te groot of juist te klein? Kunnen deze bijvoorbeeld bij elkaar in één pot? Daarnaast heb ik ook een aantal galia meloen plantjes die ik nog moet verpotten. Enig idee of deze bij elkaar in een pot kunnen? En hoe groot moet deze pot dan zijn? Of is voor één galia meloen plant een pot van 18L genoeg? En een tomatenplant? Ook een pot van 18L of kan dat ook kleiner? Alvast bedankt!
 14. Paar dagen geleden nieuw kasje gekocht voor de planten. Erg blij mee eigenlijk! Binnenkort ga ik ook de aubergines helemaal in de openlucht laten, dus dan hopelijk nog wat extra ruimte in de kas. Ook vandaag een hoop nieuwe plantjes gekocht. Wilde nog heel graag wat komkommer, aardbeien en basilicum. Heerlijk!
 15. @rorror Voor 1 euro per doos kon ik het niet laten! Houdbaarheidsdatums zijn ook nog eens ver. Tot 2022 minimaal. Ook leuk om cadeau te geven natuurlijk. Maakt houdbaarheidsdatum daarnaast eigenlijk echt uit voor zaden? Er zitten daarnaast niet alleen eetbare bloemen bij, wat wel zo lijkt eigenlijk. Maar juist ook heel veel bakken met kruiden en die gebruik ik juist erg vaak. Heerlijk!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...