Jump to content

Vlindertje

Members
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Rotterdam
 1. Dank jullie voor de tips! Ik heb wel foto’s maar op één of ander manier willen ze niet uploaden. En over de bodemtest: ik heb 2 testen gedaan. 1 heb ik bij de intratuin gehaald en zelf getest waarin de kleur van je aarde kleurt en daar kwam de blauwe kleur uit wat betekent dat het een vruchtbaar stuk is. En de 2e test bij de welkoop waaruit kwam dat de ph waarde 5,5 en de zuurtegraad zeer laag is.. wat ik overigens heel vreemd vind. een moestuin buurvrouw en ik zijn samen geweest en we hadden allebei dezelfde uitslag, terwijl zij al lange tijd bezig is en hartstikke veel geoogst heeft.. maar goed. Ik zal dan maar idd verder gaan spitten en alles wat ik tegenkom weghalen. @tom waar is het karton goed voor?
 2. Goedemorgen moestuin familie , Ik heb echt zoveel vragen die ik wil stellen, ik kom echt net kijken wat tuinieren betreft.. maar ik begin eerst bij het begin.. Ik heb een tuin van 144m2 die erg verwaarloosd is..ik ben begonnen om 1 kant om te spitten omdat de grond/aarde erg hobbelig, vol met gaten,wortels en onkruid zit. Dit heb ik dan met een spade gedaan maar me rug was daar niet zo blij mee dus de rest wil ik met een tuinfrees doen om het weer op een normale manier te krijgen.. mijn vraag aan jullie is wat doe ik nadat alles helemaal is omgespit? Bodemtest heb ik gedaan en de grond is goed. Ga ik het dan eerst bemesten en compost op gooien? Laat ik dat dan liggen of moet ik dat ook met een gereedschap met de aarde gaan vermengen? Wat is de eerste stap die ik moet maken om de aarde te verbeteren en klaar te maken voor het nieuwe seizoen?? Hoop dat jullie me kunnen helpen Groetjes
 3. Mijn naam is Chenelva en ben woonachtig in Rotterdam. Sinds kort huur ik een moestuin van 144m2 bij een volkstuin complex.. ik moet zeggen dat ik het heel erg spannend vindt om hier aan te beginnen omdat 1. Ik weinig ervaring heb en 2. Omdat de tuin erg verwaarloosd is en ik echt een uitdaging aanga waarin ik moet gaan ontdekken hoe de ins and outs van het tuinieren werkt. Ik hoop dat jullie mij hier heel veel tips en tricks kunnen geven zodat ik mijn weg in het tuinieren goed kan vinden. Ik zal ook foto’s met jullie delen om het proces bij te houden ik kan niet wachten om te gaan zaaien en oogsten. Alvast heel erg bedankt!
×
×
 • Create New...