Jump to content

disc_writes

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Almere

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ok, vanaf morgen gewone voer dan. Ik hoop dat het vanzelf gaat bijtrekken. Bedankt voor de hulp!
 2. @Jorieke123, ze kregen tot 10 dagen geleden hoodzakelijk kuikenvoer, maar de dierenarts vond het te weinig. Ze wogen ook te weinig. Ze krijgen dus nu eivoer met grist, en 1 gekookte eitje per dag (alle bij elkaar, dus 1/4 per kuiken).
 3. @tielse flipje, Bedoel je dan dat er niets aan de hand is?
 4. Ik heb thuis 4 kuikens van 6 weken oud. Gisteren ontdeckte ik bij een kuiken een grote tumor. Vandaag ben ik beter gaan kijken: ze hebben het allemaal. Ze zien verder gezond uit. De kuikens waren gevaccineerd tegen Marek, en hebben daar geen van de typische verschijnselen van. Doctor Google kon me niets vertellen, behalve misschien aviare leucose. Kan iemand me aanhand van de foto's vertellen wat voor ziekte het is? Mvg, DS
 5. Pippi, Staat genoteerd. Ik had er ook aan gedacht, maar wilde gaan mulchen voor de herfst. Toch wel het experimenteren waard. Mvg, disc_writes
 6. Allemaal, Bedankt voor de reacties. Het gaat om een tuin van ca 10 m x 10 m. Volgens wat ik heb gelezen, is 1 strobal van 20 kg genoeg voor 3 m3. Ik zoek dus zo'n 30 balen voor het hele perceel. Een strobal of 2-3 bij de boer kopen heeft niet zoveel zin. Ik heb idd een fouragehandelaar nodig met een vrachtwagen. Ik kan er alleen geen een vinden in de buurt van Almere, wat op zich raar is, aangezien Flevoland heel landelijk is. Ik heb geprobeerd om contact op te nemen met handelaars verder weg, maar geen antwoord gehad. Waarschijnlijk vinden ze 30 balen stro niet de moeite waard. Stro in verpakkingen kopen bij de Intratuin of dergelijke a) is heel duur en b) produceert een berg plasticafval. Paardenmest zelf ophalen is niet echt haalbaar: ik rij een Prius, die mag geen aanhanger trekken. Ik zou de mest in de achterbak moeten transporteren Ik wil ook niet teveel mest gebruiken voor de mulch, het lijkt me veel te veel stikstof. Of niet? Maar goed, ik ga het nog proberen bij de manege verderop en bij de Stadsboerderij. Goede tips, bedankt. En een advertentie bij de Intratuin plaatsen. Nogmaals bedankt!
 7. Dag allemaal, Ik heb een moestuin gekregen bij de locale volkstuinvereniging, maar heb ik hem dit jaar verwaarloosd: hier en daar onder het onkruid overleven nog wat planten, maar het is een vrij deprimerend gezicht. Ik wilde in de herfst gaan mulchen met stro en bladeren, a la Stout, met de voornemen om volgen jaar beter te doen. Ik vroeg me alleen af waar ik stro kan kopen in de regio Almere, en welke ik moet hebben (gehakseld? gemalen? Tarwe, gerste, haver... ?). Op internet kom ik alleen groothandelaars tegen, en ik betwijfel of ze een kleine hoevelheeid stro naar de VTV willen bezorgen. Bedankt.
×
×
 • Create New...