Jump to content

MyPepperyGarden

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Gem. Tholen
 1. Haha, ik heb het nog niet naar de krant gestuurd. De charlotte terugkrijgen zou ook al heel fijn zijn, eventuele andere soorten zijn ook leuk natuurlijk. De enige soort die ik nu nog heb zijn de standaard fragaria ananassa. Eigenlijk wil ik natuurlijk gewoon ook de twee andere soorten terugkrijgen die gejat zijn, maar ik denk wel dat minder mensen deze hebben. Als er iets te regelen valt zou ik dat heel fijn vinden.
 2. Ja, is geen fijne ervaring in een buurt waar ik nog geen jaar woon. (Aardbeien)plantjes stelen is toch gewoon zielig te noemen, maar goed. Het vreemdste is dan nog dat ze alleen de Yellow Wonder, Pine Berry en Charlotte meegepakt hebben, er stonden ook nog zes "normale" aardbeienplanten in de bak. In ieder geval bedankt voor je reactie. Helaas, maar toch bedankt.
 3. Hi, Afgelopen week heeft iemand 6 aardbeienplanten uit mijn tuin meegenomen, waaronder de Yellow Wonder en Pine Berry. Heeft iemand hier deze aardbeienplant(en) en wonend in omgeving Tholen en wil een van deze toevallig kwijt? Ik hoop van iemand te horen!
 4. Hij is inderdaad toch weer tot leven gekomen. Heb het onderste blad helemaal weggeknipt en de plant teruggeplaatst in een kast uit de zon. Dank voor de adviezen.
 5. Heel veel zin lijkt hij er nog niet in te hebben. Dit was vanmorgen, paar minuten uit de zak gehaald waarin hij stond om gehydrateerd te blijven. Dit was nu net: Moet ik hem weer terugzetten in de zak of is het gewoon een "shock" en zal het wel goed komen zo?
 6. Thanks, dan laat ik stekpoeder gaan. Mocht het toch niets doen kan ik het altijd nog proberen, kost toch maar 5 euro. Dat proces van klonen is volgens mij exact hetzelfde als wat ik nu gedaan heb. Als het met deze doorgebroken stam/plant goed komt, dan ga ik dat zeker ook eens doen met de wat duurdere tomaten. De tomaten die ik nu heb staan komen van de Lidl vandaan en zijn daar de goedkoopste; Roma en Cherry. Heb ook nog zaden geplant van de petit sweet van de Lidl, die zijn heerlijk. Deze komen nu door en daarvan wil ik wel echt wat klonen van gaan maken. Met de goedkopere cherry tomaat doen we makkelijk een week, die sweet petit deden we nog net 2 dagen mee.
 7. Haha, dat had ik dan iets te letterlijk genomen. Ik dacht dat de plant helemaal geen licht moet hebben. Hij staat inmiddels in een open kast, waar nog wel wat licht is, maar geen felle zon schijnt. De plant wordt nu overkapt door een pedaalemmerzak, moeten hier nog iets van kleine luchtgaten in gemaakt worden? Ik houd jullie zeker op de hoogte. Het is best cool dat die planten zo werken, is altijd mooi om te zien. Zou de tomaat in de praktijk dan ook weer op moeten komen als hij in hydroponics (met GHE voeding) staat? Hij staat nu overigens gewoon in potgrond. De planten zien er inderdaad weer mooi uit op die foto. Stekpoeder heb ik helaas niet, maar zou zonder ook prima moeten gaan toch of gaat het met echt een stuk sneller/beter?
 8. Bedankt voor je reactie. Ik heb dit advies meteen opgevolgd, staat nu onder mijn bureau uit het licht. Hoop echt dat het gaat werken, zou heel fijn zijn. De top ziet er overigens zo uit (is wel een foto van een andere tomatenplant, maar top is gelijk).
 9. Hi, Ik verplaatste mijn tomatenplant vandaag, waarbij helaas de hoofdstam meteen doorscheurde. Kan ik deze hoofdstam gewoon weer in de aarde/glas water plaatsen, of is het game over? De stam is precies in het midden van de plant afgebroken en deze hoofdstam heeft nu dus geen wortels meer. Het was de mooiste tomatenplant die ik heb staan en zou het echt zonde vinden als deze het niet overleeft. Het gaat hier overigens om een Roma tomaat. Alvast bedankt.
 10. Ik zat inderdaad ook aan twee kleine paaltjes te denken, moet alleen even kijken waar ik die dingen kan halen. Edit: gevonden en gekocht. We zaten eerst te denken aan grasmatten, maar willen het toch eerst met zaaien proberen.
 11. Dankjulliewel! Heb al helemaal zin in de zomer, kan ik eindelijk werken in mijn eigen tuin.
 12. Iedereen bedankt vooor de reacties, heb er veel aan gehad. Het perenboompje staat inmiddels en krijgt door de regen vandaag alsnog water, maar is een mooi moment om te kijken hoe snel dit water weer wegloopt. Het boompje (pyrus communis 'conference') heb ik afgelopen week gekocht en is ongeveer 50cm hoog, zelfbestuivend en bladeren zitten er nog aan. Op dit moment staat hij nog vrij/los, maar daar wil ik ook een paal voor kopen. Het boompje is een halfstam en op het kaartje van de intratuin stond dat hij iets van 125cm hoog wordt. Moet nog even kijken welke paal ik precies moet nemen. Voor het bewateren van de perenboom heb ik een 12 liter emmer en leeg deze bij droogte of warm weer eens per week/twee weken. Sowieso moet ik ervoor zorgen dat het klei niet uitdroogt en weer zo hard wordt als dit jaar. Het zaaien van het gras wilde ik ook vandaag gaan doen als het ophoudt met regenen. Zal geen mest of iets dergelijks geven. Niet echt een goede foto, maar gaat om het idee.
 13. @roeier, bedankt voor je uitgebreide reactie, is erg nuttig. Met doorprikken van de bodem bedoel je denk ik een iets dieper, klein gaatje bijmaken? De rest ga ik natuurlijk rekening meehouden en hopen dat het goed gaat komen. Hoeveel water zal ik ongeveer moeten geven en hoevaak per week/maand?
 14. Dank iedereen. @henkg ik weet ook niet echt waar jij het over hebt, ben een nieuwe zeeuw. Smerdiek weet ik nog net.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...