Jump to content

hermandg

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Delft
 1. Bedankt voor je uitvoerige reactie. Ik heb nu twee van die goedkope vierkantenmeter bakken van de Kwantum en zonet 1 bak (1,20 x 0,60)binnen van Ecotuintje. Mooi ding. Zelf denk ik nu dat ik een ondergrond achterwegen laat en de wat zware kleigrond wat verkruimel voordat ik de bak erop zet. De andere bakken ga ik binnenkort zelf maken. En als dat een succes is wil dat dat wellicht ook voor anderen doen. (omgeving Delft) Een deel van mijn voortuin, ik denk zo een kwart van de 21m2, staat helemaal of deels de hele dag, in de schaduw van een vier verdieping hoog gebouw. Zijn er gewassen of kruiden die ik in dat deel kan zetten? De rododendron die er nu staat doet het goed.
 2. Welkom hier, Ben zelf ook nieuw.. veel tuinplezier...
 3. hermandg

  nieuwe aanwas

  hoi Tuinders, Bedankt voor jullie reacties. Over de gezaaide zonnebloemen, die staan echt binnen op de vensterbank net zoals de andere genoemden. Enige wat nog buiten staat van vorig jaar in een vierkante meter bak zijn de aardbeien van vorig jaar. Vorig jaar (eerste jaar) deden ze het niet best. Maar goed verder nieuws van mij in de vierkantenmeter moestuin bak draad/sectie, alhier, reeds.
 4. Mensen, Ik wil zelf bakken maken. In de stijl van Makkelijke Moestuin e/of Ecotuintje. Ik denk aan het volgende formaat 1,20 x0,60 m en/of 0,60 x 0,60 m. A) dikte van de plankken van de bak. Bij de Gamma zie ik dat de dikte van de Douglasplakken daar wat dunner is dan die van de bakken van Makkelijke Moestuin en Ecotuintje. Namelijk 2,2 cm (Gamma)en bij Makkelijke Moestuin/Ecotuintje 3 cm. Heb ik echt 3 cm dikte nodig of werkt 2,2 cm dikte ook goed? B) de bakken bekleden en met wat? Ik lees dat er nog wat verschillende uitvoeringen zijn. Met worteldoek (onder maar ook zijkanten) of karton op de bodem of helemaal niets of plastic geniet aan de zijkanten? Wat is jullie ervaring wat werkt goed?
 5. hermandg

  nieuwe aanwas

  Ok, dan weet ik dat. Dank je. Dan ga ik over op losse zaden.
 6. hermandg

  nieuwe aanwas

  He mensen, Dit jaar wil ik meer werk maken van mijn (moestuin) en ik hoop hier het een en ander te kunnen leren en delen. Mijn voortuintje staat aan de rand van een middelgrote stad, Delft. Is ongeveer 8 bij 4 meter en ligt op op het zuid westen (zwz). Ik heb zon vanaf ongeveer 1 uur. Ik woon 3 jaar hier en verander dit tuintje met dikke kleigrond en grote struiken (hortensia, rododendron, gele brem etc) in een moestuintje met wat plek voor wilde bloemen. Afgelopen jaar had ik met succes aardappelen, tomaten, aardbeien, courgettes, witte frambozen, aardbeien, aalbessen en ook wat zwarte bessen geoogst. Radijsjes (zo'n lint van Appie) wilde gek genoeg niet. De tomaten (Money Maker) deden het erg goed. Op de vensterbank heb ik nu in bakken , zonnebloemen, tomaten (cherry en Money Makers), tuinkers en basilicum. Alles net gezaaid. Het plan voor het komende jaar is om meer bloeiende struiken er uit te halen en wat sfg bakken te plaatsen. Ik heb een behoorlijk terras en wil daar later wellicht ook wat sfg op poten zetten met wellicht glas erop. O ja ik ben een alleenstaande man van eind vijftig met kat en veel thuis. Mijn naam is Herman.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...